Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dík za info. Ta prezentace na tom pře-prodejním webu mě dost znejistěla... ;-)

Odesláno

Jone - no, já Tread nemám a s hodinkami už vůbec ne. I když se mi ty hodinky docela líbí a hlavně mne mile překvapilo zpracování a odolnost. Ale multitool náramek nepotřebuji a hodinky nosím chytré nebo mechanické, tak bych to asi nevyužil a obávám se, že kdybych to měl, stejně bych s tím náramkem nepracoval, protože bych se bál že přitom ublížím hodinkám. Ale jinak je i ten náramek super a od kamarádů vím, že zvládne dost práce.

• po 4 týdnech...
  • po měsíci...
  • po měsíci...
Odesláno (upraveno)

Hele kluci, nahradí Crunch klasické klíče na matky? Tzn. jsou ty přední části vždy rovnoběžné aby matku chytly jako ten klíč?

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

@bandicoot Ne - Crunch ber spíš jako šroubovací Sikovky s oblými čelistmi:

To co hledáš je spíš "francouzák" - a ten byl z multitoolů snad jen na ještě obskurnějším kousku než je Crunch, a to Spyderco SpydeRench:

Odesláno (upraveno)
V ‎31‎.‎08‎.‎2020 v 14:50, bandicoot napsal:

Hele kluci, nahradí Crunch klasické klíče na matky? Tzn. jsou ty přední části vždy rovnoběžné aby matku chytly jako ten klíč?

V zásadě má Radek pravdu, Crunch opravdu nenahradí klešťový klíč s hladkými, rovnoběžnými čelistmi, jako třeba dělá Knipex (viz.foto), navíc ty Knipexy jsou velké. Nenahradí ani klasický stavitelný klíč s hladkými čelistmi, ty se dělají i malé a já ho třeba sebou vozím na motorce. Crunch bych nejvíc přirovnal k samosvorným kleštím (viz. foto), má i podobnou aretaci v zamknutém stavu. Takže když potřebuji něco zafixovat, sevřít kvůli lepení, sváření, při montáži nebo opravě, je to skvělá ruka navíc, nehledě k dalším nástrojům, které Crunch ukrývá a co ho dělají multitoolem. Je to tak trochu i hasák do průměru 1" a fakt tu trubku udrží dost pevně. Ale Crunch umí pochopitelně povolovat i šrouby a matice, od toho má zaoblenou část čelistí stejně jako ostatní Leathermany, výrobce to přímo pro tuto činnost uvádí a kupodivu to jde velmi dobře, i když to není tak šetrné a účinné jako použití běžného klíče. Také jsem to už na cestách mockrát použil.

Zde je recenze od kamaráda Bureho: https://leathermani.blogspot.com/search/label/CRUNCH

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odesláno (upraveno)

Moc děkuju, na poslední fotce matka v čelistech je, ale chápu, co píšete. Matky zaoblenými zoubky uvnitř čelisti nerad prasím.

edit, ale furt mě to oslovuje, kleště vs zbytek u MT používám v devíti z deseti použití a vždycky mi vadí, že se rozjíždí do V u větších průměrů.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

@bandicoot Jestli Tě opravdu trápí matky a podobné věci, jako doplněk k MT (nebo vercajku na kolo) přihodit spíš nejmenší 125mm Knipexky - vydrží překvapivě dost, díky přesazeným čelistem a jemně nastavitelné šířce matky nežvejkají a hodí se i při regulérních pracech (zeď, trubky, motorový prostor), tam kde na pořádný vercajk nebo běžný multitool není místo...

PS: Když mi je z e-shopu poslali zabalené v krabičce na 100mm brusný kotouč, normálně jsem to reklamovat že si spletli zboží, ale fakt se tam vlezly :thumbsup_anim:

Odesláno

Je fakt že tohle se i s dvojitou poštou (tyhle dvě věci prostě nikde na světě nemají skladem současně) vlezlo tuším do 9 stovek. Místo Knipexek jsem v tom dřív vozíval historickej SOG Power Plier, ale tahle varianta líp sedne do ruky a nějakej další lehkej MT (Juice Xe6, Paratool a nebo X-tract Fin) beztak ještě  mívám někde v kapse nebo na řemenu B) 

Odesláno

Zdar chlapy, mám klasický stříbrný zánovní Wave plus a chtěl bych ho s někým směnit za černou variantu. 
Nasel by se někdo kdo by do toho šel?

Můj je v perfektním nebroušeném stavu, je akorát poznamenaný “ožehem” z kabelu, když jsem montoval světlo a vypnul špatný okruh. Čelisti bez poskvrny. 

Odesláno
V 3. 9. 2020 v 11:46, Radek124 napsal:

@bandicoot Jestli Tě opravdu trápí matky a podobné věci, jako doplněk k MT (nebo vercajku na kolo) přihodit spíš nejmenší 125mm Knipexky - vydrží překvapivě dost, díky přesazeným čelistem a jemně nastavitelné šířce matky nežvejkají a hodí se i při regulérních pracech (zeď, trubky, motorový prostor), tam kde na pořádný vercajk nebo běžný multitool není místo...

PS: Když mi je z e-shopu poslali zabalené v krabičce na 100mm brusný kotouč, normálně jsem to reklamovat že si spletli zboží, ale fakt se tam vlezly :thumbsup_anim:

Radku, prosím Tě, ta sada na obrázku je co (název)? Nemůžu to najít, dík.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...