Přejít na obsah

Motorová pila

Doporučené příspěvky

Před časem jsem se začal pohlížet po nove pilce a šup, v pondělí moje začala ztrácet vykon a tak, ze jsem ani nedodělal strom. Takže jsem musel rozhodnout jestli Husqvarna 560xp nebo Stihl MS 362. Víceméně sem chtěl Husq.,ale na nakonec jsem koupil Stihl. Ikdyz mnoho lidi Husq. chvali,porad je víc negativních názoru. A to vychazim z rozhovorů s prodejci(servisaky) a pilari. Internetové diskuze beru s rezervou. A navic pro stihl, mam 15 km od baraku super servis s 20 lety zkušenosti. Nechal jsem si MS362 nasadit ,325 řetěz a 15" listu vyměnil za 18". Takže se mooc těšim na pondělí až ji protahnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 3 týdnech...

Ahoj, taky potřebuji motorovou pilu, dřevo na zimu na topení, něco málo v lese, zbytek prostě na zahradě, klády apod. Chtěl bych, aby byla fakt dobrá, dalo se s ní dělat dlouho a dobře. Taky bych si přál, aby něco vydržela a bylo na ní spolehnutí. Chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti, nebo ideálně doporučení, ale ne jen značku, ale i typ a proč, dík.

Téma jsem pročetl (a nejen tady) a mám teda nějaký favority, ale schválně neuvádím cenový strop, ani jiná omezení, zatím jen "parametry pro práci" .

zkuste mi poradit, dík

Odkaz ke komentáři

Kup si Husqvarnu, první v profi řadě a máš na roky vystaráno. Chtěl jsem pilu, se kterou se dá řezat celý den v tahu, doporučili mi 353 a jsem léta spokojen. Použití přesně to co popisuješ.

Já model 353 nenašel, třeba už se nedělá?

Kup si tu, co je těsně nad Tvým limitem ;)

Mám to bez limitu, chci prostě dobrou pilu, na kterou se můžu fakt spolehnout. Zatím mám tadytoho favorita ?

http://www.stihl.cz/Produkty-STIHL/Motorov%C3%A9-pily/St%C5%99edn%C4%9B-siln%C3%A9-motorov%C3%A9-pily-pro-lesnictv%C3%AD/21933-130/MS-362.aspx

Odkaz ke komentáři

Jak jsi na tom s kondičkou?

Pila vydrží řezat celý den, jen aby ji měl kdo držet :)

Dobře bych řekl, přeci jen jsem kovář, takovej trochu větší  :flex:

E: sorry, spíš širší, než vyšší :lol2:

Upraveno uživatelem morepower
Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Řežu s Dolmarem PS 6100, ta pila mě živí a nedám na ni dopustit. Za 3,5 roku nechtěla servis, jen jsem vyměnil kryt rozety, rozetu a zachycovač zpětného vrhu + filtr. Za pár korun hodně muziky. Hodně kluků se ušklebovalo, že řežu s řehtákem, když vidí jak řežu a co má za sebou, kdy už oni otočili 2-3 husky, tak pošklebování končí. Chyby má, ale to každá, půjdu do ní zase.

Odkaz ke komentáři

Řežu s Dolmarem PS 6100, ta pila mě živí a nedám na ni dopustit. Za 3,5 roku nechtěla servis, jen jsem vyměnil kryt rozety, rozetu a zachycovač zpětného vrhu + filtr. Za pár korun hodně muziky. Hodně kluků se ušklebovalo, že řežu s řehtákem, když vidí jak řežu a co má za sebou, kdy už oni otočili 2-3 husky, tak pošklebování končí. Chyby má, ale to každá, půjdu do ní zase.

živí, tzn,děláš těžbu s tímto modelem?

píšeš jak člověk nepolíbenej pilou a prací s ní,malinko to dělá ten dojem :eek:

Odkaz ke komentáři

Pánové klid,  :punk:tady je to hlavně o hodinkách, pily jsou vedlejší, tak to nehroťte, dejte si panáka a cígo a jede se dál. U mě byla Husqvarna 380, pak McCuloch 130, prdítko, a teď ten Hecht 956, bo prachy radši do hodinek. Je to sice sešup, ale do tý Husqvarny ještě půjdu,  model ještě uvažuju. No nic, kdo maže, ten jede. Hlavně aby bylo co řezat. Máúcta všem, kdo se oháněním s pilou v lese živí v dnešní době.

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...