Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mrtvola je základní cvik, ale vždycky jsem s ní měl propblémy - osa činky mi "valchovala" nářadí a při větších vahách mi vyklouzávala z ruky (nepoužívám háky). V současné posilovně je na mrtvolu stroj, který mi se mi zdá lepší (proměnlivá osa úchytu), ale stejně velkou váhu neudržím do konce. Cvičím tedy v tempu 4x 10 x 120-140kg a pak se mi z toho pěkně točí hlava a funím jako hroch :crying_anim02: . Maximálku jsem nikdy nezkoušel, tak nějak mám před tím cvikem respekt, stejně jako před dřepem s velkou činkou - radši dělám leg press.

Návštěvník pitrs182
Odesláno (upraveno)

Tak sem dnes zkusil v tréninku super pomalá opakování. Stejná skladba tréninku, třetinové, max.poloviční váhy a vše velmi pomalu, včetně negativní fáze. Opravdu můžu doporučit :smile_anim:

Upraveno uživatelem pitrs182
Návštěvník pitrs182
Odesláno

hm..já byl dneska podruhé po pár letech a nelze než konstatovat, že su slabý jak miminko...:crying_anim:

To přijde. Svalová paměť je úžasná :smile_anim:

Odesláno

pitrs182: naprostý souhlas ohledně toho vyhazování peněz.Taky nic neberu a brát nehodlám...mám se moc rád než abych si zničil játra a ledviny.Cvičím pro radost a pro dobrý pocit,že nehniju :smile_anim: Cvičení je stejně pouze 25% uspěchu,hodně záleží na životosprávě a z větší půlky co do toho žaludku "ukládáte" On se po nějaké době ozve a odvděčí se Vám.

Odesláno

No, někdy mám pocit, že už chodím leta cvičit hlavně proto, abych neměl absťák z necvičení. Pokud vysadím na týden není se mnou k vydržení.(po 14 dnech se mi zase nechce už začínat :worried_anim: )

Takže snad trochu "zdravá" závislost.

Odesláno

Ja slavim presne dvoulete vyroci co jsem prvne v zivote vzal do ruky cinky :) Chodim 5 krat tydne pravidelne, 4 treninky s trenerem dle jeho planu a nedele sam kruhac. Ted jsem koukal na fotky z te doby :D mel jsem 70 kg a behal dlouhe trate, ted 89 kg, beham uz jen za zenskyma a citim se lip :)

Odesláno

Ja slavim presne dvoulete vyroci co jsem prvne v zivote vzal do ruky cinky :) Chodim 5 krat tydne pravidelne, 4 treninky s trenerem dle jeho planu a nedele sam kruhac. Ted jsem koukal na fotky z te doby :D mel jsem 70 kg a behal dlouhe trate, ted 89 kg, beham uz jen za zenskyma a citim se lip :)

Gasíku, no, klobouk dolů. za dva roky 20kg s těmahle parametrama a výkonama, to je víc než dobrý.

jak jsi změnil stravu za dobu co cvičiš ? klidně SZ - to mě zajímá :smile_anim: díky

Odesláno

Já jsem začal cvičit zase před 14 dny, zatím se do toho spíš vracím, cvičil jsem před rokem a půl ale to bylo na škole, měl jsem posilovnu často pro sebe, měl jsem to zadarmo a nevážil jsem si toho. Teď musím platit velký prachy a je tam narváno.

Přišel jsem na bench a zkoušel jsem lehkou pyramidu a nějak mi z toho nebylo dobře. To, co jsem zvedal na série v pohodičce, teď zvedám jen tak tak a na hranici. Hned napoprvé to vypadalo, že budu mít zas zánět šlachy v lokti ale nakonec jsem to zahnal i přes nemožnost mít ruku v klidu. No a únava svalů samozřejmě hrozná.

Teď jsem byl podruhé (meztím jsem byl nemocný), a vypadá to lépe. Jinak dávám protein+maltodextrin shake a kreatin, teď jsem s tím začal a uvidíme, co to bude dělat.

Dřív mi chyběl v cvičení nějaký systém, když se mi nechtělo tak jsem prostě nešel, cvičil jsem to, co se mi zrovna chtělo. A za sebe říkám, že mrtvej tah vždycky patřil k mejm nejoblíbenějším cvikům. Mám z toho prostě hroznou radost když to odcvičim, sem takovej "free" :)

Uvidíme jak to půjde teď.

Všem vám přeju hodně zdraví, při tomhle koníčku je to asi hlavní věc.

Odesláno

Hlavně bouchej celé tělo, když vidím ty nahrbené borce kteří necvičí záda a zadní delty (ramena) se zkrácenýma prsníma svalama a nohama jak špilky.... :sick01:

Návštěvník pitrs182
Odesláno

Základ je kvalitní strava a doplňky, pak genetické predispozice, následně trénink a regenerace. Za tu dobu co cvičím sem viděl mnoho různých borců a tréninků, hodně různých provedení cviku a technik. Proto můžu napsat následující větu- kvalitní trénink s precisním provedením techniky není až tak důležitý, důležité na nárust svaloviny je to co člověk do sebe dostane a nakolik to dokáže vstřebat. Bohužel je to tak. Můžeme o tom diskutovat, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak jediné co s tím můžeme:-)

Pro nás běžné cvičence- nadšence je trénink o příjemném pocitu, uvolnění apod. Jinak je to o chemii.

Odesláno (upraveno)

Dobře pitrsi. Jsem rád, že debata nabírá akademickou úroveň. Tady bych spíš čekal, že se to pěkně semele. Ale na něco jsi stejně zapomněl a to na VŮLI a DISCIPLÍNU. Já jsem zase viděl hodně frajerů dobře geneticky obdařených, kteří používali ty nejlepší suplementy od renomovaných značek a jejich konečná po půl roce byla u cviku jménem shyb na hrazdě. (můj oblíbený :smile_anim:)

Sám mám subtilní kostru a štíhlé klouby. Třeba obvod zápěstí mám jen 16,5cm (trošku jsem si přidal). Na otázky v posilce typu: Co sypeš... odpovídám: kopřivy a šrot. Nebo: Čím to krmíš... odpovídám: brunetama. Přitom používám levnější protejňáky, ovesné vločky, hroznový cukr a před tréningem si šlehnu jedno kafe a hlavně hodně piju vodu.

Pak výborná věc je MOTIVACE, není na škodu kvalitní SPARINGPARTNER kterému můžu věřit. Když si za tebe stoupnu při Benchpressu, věř, že v každé sérii z tebe dostanu další dvě/tři opakování navíc. Ještě v noci ze spánku budeš zpocený vykřikovat moje jméno ;) ( a určitě víš, že právě tam najdeš ty přírustky ) NO PAIN NO GAIN.. tím, ale nemyslím potrhané šlachy..

Nechci popírat účinky kvalitních suplementů, samozřejmě moc dobře vím co umí Kreatin nebo Arginin AKG. V mé době na střední škole, kdy byl předražený a snad jediný dostupný protejnový přípravek v lékárně: Muskulvit, jsem si sám tvořil proteňák ze sušených vaječných bílků, hroznového cukru, syrovátky a to v jediné příchuti.... GRANKO :D

Takže bych to shrnul asi tak: 1) kvalitní strava odpovídající energetickému výdeji plus něco navíc, 2) optimální tréning, 3) adekvátní relaxace/regenerace, 4) reálné cíle. 5) suplementy

Pořadí se může samozřejmě lehce lišit u cvičenců v různém stádiu svalového rozvoje. Například začátečník teenager, který si koupí nějakou NO pumpičku třeba od BSN za litr, se diví, že to sním nic nedělá, protože o některých svalech na svém rachitickém těle kromě bicepsu ještě ani neví.

EDIT: chyba

Upraveno uživatelem Jeronimo
Návštěvník pitrs182
Odesláno (upraveno)

Každý má někde danou hranici po kterou se bude zlepšovat. Pak se to zasekne a už jen horko těžko to jde dál. To je dané geneticky. Někdo má předpoklady silové, někdo má optimální poměr šlach a svalových vláken, někdo nenabírá tuk atd. Ale každý má někde horní hranici růstu.

Sem vcelku silově vybavený. Při váze 92 kg sem dal na benč 200 kg. Běžně v sériích 180. Jednoručky 65 kg. Cvičil sem velmi tvrdé tréninky. Doplňky stravy sem měl minimální, spíš žádné. Svalů však pomálu:-)Do posilovny přišel borec, který vážil tak 75 kg. Šlo vidět, že sportoval, ale moc svaloviny na sobě neměl. Během jednoho roku nabral na 105 kg. Cvičební váhy nic moc, technika nulová, ale svalů hodně. Z počátku mi tvrdil, že je to kvalitní stravou, po delším psychickém nátlaku šel s barvou ven:-)

Co se týče motivace. Já osobně sem solitér. Kdyby na mě někdo začal v posilovně řvát ať víc makám, tak mně to spíš rozhodí:-) Já mám při cvičení sluchátka, v nich svou oblíbenou hudbu a zcela nevnímám své okolí.

V současné době sem v úzkém kontaktu se dvěma stávajícími mistry republiky v kulturistice. Osobně se dobře znám s mistrem světa. Znám tedy velmi dobře tu praktickou část kulturistiky. Bavím se ale teď o té závodní. Běžní cvičenci mají jiné cíle.

Já sem teď najel v tréninku na super pomalá opakování kdy mi pracovní část série trvá cca 80 vteřin. Zvedám mnohem menší váhy než dříve při striktní technice. Nikdy sem tak necítil každé svalové vlákno jako teď. Je to doslova horor:-)

Jo ještě ta motivace. Tak tu já ztratil asi tak přes deseti lety. Teď je to spíš taková setrvačnost. Prostě cvičení se stalo nedílnou součástí mého života. Když si dávám delší pauzy, třepu se pak jak ratlík:-)

Odesláno

Klobouk dolů.

Rozumím tomu co píšeš. Myslím, že párkrát jsem se ke svému naturálnímu limitu přiblížil a vím kam už TO určitě nezvládnu. Ve svém příspěvku jsem chtěl mezi řádky naznačit, že hodně důležitý je faktor psychky, motivace, povahy i charakteru člověka. Sparing je pro mě velmi citlivá věc, můžou ho dělat pouze dva lidi, které znám patnáct let. Když mi někdo v posilce nabídne pomoc tak slušně odmítám. Jelikož jsem introvert trpící Napoleonským syndromem se sklony k exhibicionismu :D , tak mi tento individuální sport (jestli se to dá nazvat sportem) náramě vyhovuje.

Odesláno

Já jsem to asi napsal špatně, já jsem na střední cvičil asi 3 roky takže nejsem uplnej začátečník ale bylo to takové šolichání, na bench jsem dával v 17ti nějakých 105, od té doby jsem na to moc nedbal, záda jsem vždycky cvičil rád a ač byli kluci, kteří zvedali taky kolem těch 100kg, většina z nich proti mě vypadala poloviční. V rodině máme takovou vzpěračskou postavu, přes zápěstí mám 21cm a mám například problém s košilema aby mi nepraskly přes záda když se ohejbám :D Taky kalhoty přes stehna bejvaj problém, je to všecko na nějaký italy nebo co... To vše při výšce 184cm a váze 100kg (kupodivu nevypadám jako sud špeku, ač bych potřeboval tak 10kg dolu). Dost často se mě lidi ptaj, jestli boxuju nebo tak :D

Budu teď muset nějak pořešit finanční priority neboť procitnutí do ekonomické reality bouchání v Praze bylo docela trpké a ve škole to není uplně vono (navíc už jí nemám 50m od baráku jako na gymplu).

Odesláno

Když je řeč o financích, řekl bych, že to je taky důležitý faktor pro fitness. Ono se to nezdá, ale kvalitní a zdravá strava stojí několika násobně víc než fastfood a podobný hovna. sad01_anim.gif

Návštěvník pitrs182
Odesláno (upraveno)

To je pravda. Proto sem si pořídil cvičení domů. Byla to sice větší jednorázová investice, ale skoro po roce a půl ji už mám zplacenou. Nepotřebuji stroje a odcvičím vše co potřebuji. Nejsem vázaný pracovní dobou fitka a nikdo mi tam nepřekáží a tak:-))

Odesláno

Trojane: Ty stehna ti závidím. Mám asi podobného kamaráda, který z těchto důvodu nemůže cvičit dřepy. Nic by neoblekl, prostě se tak narodil. Mě ty nohy nejdou, kdybych se posral.

Trololo: S tím jídlem je to svatá pravda. Kvalitní pestrá strava je finančně náročná.

pitrsi: Osobně si vyjdu s hrazdou, velkou činkou, jednoručkama, lavkou a bradlama.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...