Přejít na obsah

zrodily se hodinky

Doporučené příspěvky

Díky všem panové,

poskládání týhle sestavičky byla docela fuška. Strašný nervy, lítání, shánění, ukecávání...

Dostávám hodně dotazů, kde jsem k tomu přišel, za kolik apod. Pořizovací cenu nedám (to neví ani manželka :-)), rád se podělím o část příběhu.

Zhruba na jaře jsem měl doma takovýhle komplet. Pěkný, ale něco tomu chybělo. Třešnička.

post-13546-0-99229700-1404385672_thumb.jpg

Hodně tipů na hodinky dostávám od kolegů z práce, obchodních přátel, známých, řada lidí z mého okolí ví čím se bavím a občas dá tip. No nejvíc tipů jsem dostal na fejky Breitlingů, Rolexů, anebo nějakýho jinýho šrotu, ale jednou se štěstí unavilo i mým směrem. Jednoho dne mi přišel mail, že na mě paní dostala kontakt a jestli nechci koupit hodinky Prim Sport Orlík (přesně takhle). Poprosil jsem o fotku a o schůzku. Došla fotka, čekal jsem nějaký ošmrdlaný Igeny, ale na ní byly origo Orlíky. A pak  dalších 14 dní nic. Ani čárka, několik mailů bez odezvy... Na paní jsme měl jen mail, bez telefonu a do dnešního dne nevím kdo ji za mnou poslal (asi tuším). Samozřejmě jsem byl na nervy, doma si mysleli že mám zas nějaku babu, nebyla se mnou řeč. Ve finále jsem to vzdával s tím, že si ze mě někdo z místních dělá srandu.

Paní se ozvala po čase, narychlo domluvená schůzka po práci a ní ... dvoumetrový chlap. Já byl nervozní jak při prvním sexu (asi jsem takhle nervozní tehdy nebyl :-))), nakonec se z toho chlapa vyklubal syn vojenskýho potápěče z vojenský školy z Vyškova, hodinky měl po tátovi a sám je 38 let poctivě nosil. Hodinky opustily armádu hned na konci šedesátých let a celou dobu byly v jedný rodině. Při vyprávění jsem se dozvěděl, že původně měli doma Orlíky dvoje, ale jedny jim někdo v osmdesátých letech ukradl a že na těchto hodinkách bylo v sedmdesátých letech měněný sklíčko a výměna proběhla v prodejně hodinek v Brně na Kolišti.

Pak už jen jednání o ceně, platba a hurá domů.

Hodinky jsem koupil nefunkční, se zarezlou korunkou, mají pěknou patinu na ciferníků a je na nich vidět, že je někdo poctivě nosil. Po základním vyčištění dostaly původní kaučuk, ještě bych jim chtěl dopřát odbornou péči strojku, vyleštění sklíčka a domluvená je i nová krabička.

První writshot v restauraci

post-13546-0-96214400-1404387411_thumb.jpg

Cesta domů (navečer, hodinky nefunkční a neukazují akutální čas a bylo mi to jedno)

post-13546-0-34118500-1404387576_thumb.jpg

Doma po sundání tahu

post-13546-0-21135600-1404387448_thumb.jpg

Po základní očistě

post-13546-0-26240300-1404387474_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dlouho jsem nic nepořídil :-) V Mavexu se na mě vyprdli a sklíčko nedodali, urgoval jsem to 2x a už na ně kašlu. Vzhledem k dalším projektům jsem chrona na chvilku odsunul. Časem se k renovacím starých chron určitě vrátím, teď mě však zaměstnávají limitky s Eltonem. Noudejty tu už na foru proběhly, další limitka se v těchto dnech dolaďuje, na podzim bych ji rád představil.

A k těm novým Primkám jsem sehnal i jejich starší sourozence.

Všechny vojenský číslovaný Primky předrevoluční éry (u těch prostředních jsem trošku švindloval s renovační lunetou)

1. Prim Orlík

2. Elton Sport

3. Prim Sport (číslo nad 600 a pětkošestka na dýnku)

4. Prim letecký

5. Prim Sport II polského námořnictva

attachicon.gifIMG_20140529_084207.JPG

A podvodní souprava pro potápěče, hodinky z předešlý fotky spolu s buzolou PB-65 a hloubkoměrem HN-20

attachicon.gifIMG_20140630_191707.jpg

Aby ti kuna do rána vejce vypila!!!

Odkaz ke komentáři

Moc zajímavý příběh. Hrozně rád se koukám na renovaci hodinek, srdce tak nějak zaplesá když se člověk dostane na "konec příběhu" a vyloupnou se krásné hodinky. O těchto hodinkách jsem nic nevěděl a proto děkuju, že jsem si mohl zase o trochu rozšířit obzor. Gratuluju ke krásným a hlavně zajímavým kouskům ve sbírce.

Odkaz ke komentáři

Člověk musí jít zkrátka tomu štěstíčku trošku naproti :-D

Je dobře, že to padlo na někoho jako si ty...

Já už si svoje vybral s Autávkama, ale sítě se dál taky snažím rozhodit:-)

Děkuju. Ty to máš dobře rozjetý, to přijde

Doufám,že i směrem ke mě se štěstí časem unaví...  Každopádně ještě jedna zavilá gratulace

Věřím že jnějakým pěkným kouskem brzo překvapíš

Dokonalá sestava. Ještě primácký šnorchl a ploutve a jsi komplet. :)), neviem či primáci robili aj toto, ale s originálnymi so súpravy by som vedel pomôcť :)

Šnorchlů je dost, Orlíků se nedostává. Kdybys o nějakých s krabičkou a papírama věděl, stavím se na první místo do fronty

post-13546-0-40815300-1405368345_thumb.jpg

Aby ti kuna do rána vejce vypila!!!

Od tebe to zní strašně příjemně, díky :-)

Moc zajímavý příběh. Hrozně rád se koukám na renovaci hodinek, srdce tak nějak zaplesá když se člověk dostane na "konec příběhu" a vyloupnou se krásné hodinky. O těchto hodinkách jsem nic nevěděl a proto děkuju, že jsem si mohl zase o trochu rozšířit obzor. Gratuluju ke krásným a hlavně zajímavým kouskům ve sbírce.

Mám tyhle příběhy taky rád a díky tomuhle foru a lidem tady můžu být i jejich součástí a o některé se i podělit

Odkaz ke komentáři

Přidám něco, co mi udělalo radost. Oliviery už chvilku mám, občas je i nosím, ale párkrát měly namále a málem šly do světa. Pořád to nebylo ono, připadaly mi nedotažený (už se těším až začnu stavět domek :-))

Hodinky jsou to pořád skvělý, jen mám problém s řemeny. Původní gumový řemen, který se dával k hodinkám je strašný, chytá se na to binec a furt vypadá jako chlupatý. Pořídil jsem pár canvasů od Zrna, přehodil bronzovou sponu a byl na chvilku pokoj. Jenže s canvasem na ruce nerad lezu do vody a bronzová spona je z CUSN8, hodinky z aluminium bronze. Tak jsem je zase odložil.

Před nedávnem tady proběhl hromadný nákup Isofrane, ideál na léto, do vody, k tričku... Až na tu sponu, sříbrná spona, bronzový hodinky ..ee. A sponu z hliníkovýho bronzu na Isofrane nikdo nedělá.

Následovala komunikace s místním členem, trošku popohánění a něco málo motivace a spona byla na světě. :-) Takhle ty hodinky měly vypadat hned na začátku.

Pecka, spokojenost, díky Sedline.

Bližší info o hodinkách a víc fotek je zde:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/64841-olivier-bronze-diver/

post-13546-0-64336600-1405416607_thumb.jpg

Upraveno uživatelem financ
Odkaz ke komentáři

Tak ta musí být k nezaplacení, tolik bronzu a nakonec taková sponečka :lol2:

Ne, moc pěkná práce, je to vymazlené :notworthy:

Taky jsem si říkal, že má Sedlin velký oči. Ale zas se to učil a asi počítal s nějakým prořezem .-)

Momentálně jsou to moje hodinky číslo jedna na nepracovní aktivity. Už se těším, až je vezmu k moři a co to s nima udělá. Spona patinuje stejně s hodinkama

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...