Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Všechny vás zdravím.Tak konečně nadešel čas,abych i já přispěl svou trochou do mlýna.Mnozí z vás v minulosti reagovali na má založená vlákna jestli to či ono.A jak šel čas a já sledoval ruch zde na forech,došel jsem k názoru skočit rovnou do vyšších vod.Moje finanční možnosti jsou omezené a čím delší cesta bude,tím víc mě bude stát.Mé rozhodování šlo tedy směrem kvalitní a známá značka uznávaná zde na foru ale i širší veřejností,sportovní kus,který ovšem neudělá ostudu ani k obleku s kravatou,jednoduchost a barevná nepřeplácanost,nebot chlebem se člověk nepřejí,ne chrona,protože si své dream watch hodlám ponechat jednou provždy a tam se servis prodražuje.Jiná situace by byla,kdybych chronograf aktivně využíval,ale na hodinkách jsem ho vždy spustil jen na zkoušku po nákupu.Rozhodoval jsem se mezi vícero značkami a jejich modely.Půl roku jsem se tím prodíral a prodíral.Když padlo rozhodnutí,obklopil jsem se fotkami,zkoušel je na ruku v obchodech a ani na chvíli je nepustil z hlavy.A kupodivu nepřejedly se mi,ba naopak.A ted,když už je mám konečně na svém zápěstí mě okouzlují ještě víc.Jsou to OMEGA PLANET OCEAN BIG SIZE ref.2200.50.00 .Je to starší model s ocelovou lunetou s calibrem Omega 2500 coax. Jedná se o firemně přestavenou Etu,ale tento model je pověstný tím,že při šikovném seřízení dělá okolo jedné sekundy denně.Na mechaniku jistě úžasný výsledek. Proč jsem vybral právě tento model a ne přímo nový s keramickou lunetou a 8 calibrem?odpověd je jednoduchá,prachy. Navíc,kdo oba modely vlastní či vlastnil,jistě potvrdí,že nový model je výborný,ale ten starý oproti němu příliš neztrácí.Moje cesta pokračovala,probíral jsem se nabídkami všech možných zdrojů,tady chci zdůraznit,že si nesmírně vážím nabídek od místních vážených členů :notworthy: ,až se jedna ukázala tou pravou.Peníze v kapse a hurá.Tady chci poděkovat místnímu váženému členovi za slušnou nabídku,nezkreslené informace a tolerantní přístup :notworthy: :notworthy:. No a ted mě trochu mrzí,že má cesta za drem watch je u konce.Určitě k nim přibudou další kousky,něco levnějšího jen tak pro radost,ale jen tyhle mi zůstanou hluboko v srdci.A ted řekněte,jsem ten správnej chronomagor? :D

Trochu technických dat:

Rozměry: průměr 45,5 mm, tloušťka 15 mm

Sklo: antireflexní safírové (konvexní)

med_gallery_17935_231_202543.jpgmed_gallery_17935_231_182043.jpg

med_gallery_17935_231_332579.jpg

med_gallery_17935_231_1276708.jpg

Mám k nim tah i gumu,původně jsem preferoval tah,ale když ony jsou na gumě tak super nositelný.

Ciferník: černý se světlými číslicemi na hlavních pozicích

Vodotěsnost: 600 m (60 bar) hloubkové potápění

FUNKCE:

Čas: analogový, 12-hodinový režim

Kalendář: datum, na pozici "3"

Héliový ventil: k vyrovnání tlaku pod vodní hladinou, na pozici "10"

Otočná luneta: otočná jedním směrem, odpočet času v průběhu potápění

Luminiscenční prvky: hodinová, minutová a sekundová rafička, indexy výborně čitelné za tmy

Zadní víčko: na závit

Rezerva chodu: 44 - 48 hodin

Strojek: OMEGA 2500, který byl prvním sériově vyráběným strojkem se souosým krokovým kolem Co-Axial, strojek obsahuje 27 rubínů. Strojek prošel přísnými testy přesnosti ve švýcarských zkušebnách a hodinky tak disponují certifikátem C.O.S.C. Chronometer, který zajišťuje přesný chod s denní odchylkou -4 až +6 sekund

• Dát hlas 1
Odesláno

Hezky napsaný - řekl bych že s Vášní. Úplně z toho čiší ta radost z hledání a nalezení. Gratuluji k dream watch! Mě to hledání ještě čeká.

Odesláno (upraveno)

Souhlasím s FraKem, je z toho cítit nadšení, vášeň, spokojenost. Gratuluji k príma kousku a stejně tak jako Frak, mě to hledání ještě čeká ale favorit se rýsuje. Každopádně bych chtěl poprosit ještě jednou tvůj průměr zápěstí.

Upraveno uživatelem haky73
Odesláno

Děkuju,úplně se červenám, v první řadě děkuji divákům v první řadě,v druhé řadě děkuji divákům ve druhé řadě,v neposlední řadě děkuji divákům v poslední řadě,děkuji moderátorům,že jsem zde mohl založit takové téma,děkuji IT odborníkům,že to vůbec funguje,děkuji rodičům,že jsem se vůbec narodil abych vám všem mohl poděkovat. :notworthy: A k tomu všemu mám fakt radost. :thumbsup_anim:

Odesláno

Ty volve, to je nadšenísmile_anim.gifsmile_anim.gifsmile_anim.gifsmile_anim.gif. Mě zarazila ta velikost. Měl jsem PO na ruce u Dušáka, mám menší průměr zápěstí a zdálo se mi že mi "sedí". Ty máš o chlup širší zápěstí a máš to tak akorát. Mám obavu že jsou na mě velkýcrying_anim.gifAsi jsem byl u Dušáka zaslepen,kurnik.

Odesláno (upraveno)

Maličká oprava,chybka se vloudí,jelikož jsem v poslední době dost strádal,to bohužel nesouvisí s chronobundusem,už nemám 96 kg ale jen 91 na 186 cm,což se projevilo i na zápěstí:17,5 cm :thumbsdown_anim:

Kámo a v tom volve Ti chybí t ;)

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Gratuluju ! Byly v mem poslednim finalnim duelu hodinek, mel jsem je na ruce - minulou 45 a 42mm verzi i tyhle nove (vyhoda obchodu v DE),

jsou skvele a bylo to tesne rozhodovani. Nova Big Size byla nejmarkantnejsi , tak at slouzi !!

Nakonec u mne v duelu zvitezily Seiko Marinemaster 300, ale nikdy nerikam nikdy :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...