Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak jsem byl v Pátek v Carollinu, vyzvednout PAM 388 pro kolegu. Dokonce jsme se tam potkali s legendou IWC - Kurtem Clausem, který seděl u vedlejšího stolu! Vyzkoušel a prohlédnul jsem si při té příležitosti všechno možné, od Nautilů až po IWC. Poté jsme se s Kubsonem přesunuli na inspekci do protějšího butiku Rolex. DeepSea prostě nejsou hodinky pro mě. Ač jsem je měl pro jejich velikost 44m v hledáčku jako jedny z možných kandidátů, nakonec jsem je zavrhl. Jsou dle mého pocitu neforemné, vysoké a celkově nevyvážené. Plocha kolem héliového ventilu mi přijde nepřekonatelně ošklivá. A protože jsem zvyklý na velikost 44 Luminory, 45 Radiomiry, 47 Bronzo, Triton 45 a Airman 47mm, zdály se mi všechny menší hodinky než 44mm nenositelné. Nevím co se ale stalo, nějak mi najednou 40mm nevadilo. Když to shrnu, jedinou volbou se nakonec mezi všemi těmi Yachtmastery a Daytonami staly klasické 40mm velké Submarinery v zelené, nebo černé barvě.

Ráno jsme potom celý tým Chronoshopu odjel na pracovní schůzky do bavorského Mnichova, na výstavu Munichtime 2012. Tam se mi myšlenka praktičnosti menších hodinek ještě několikrát vrátila. Obzvláště poté, co jsem pod rukáv košile skoro nedostal své 311. Vím, k obleku mám Radiomiry...ale ty jsem sebou tentokrát neměl. Nakonec jsem tedy dospěl k názoru, že si jedny menší hodinky asi dovolit mohu. Na zkoušku jsem tedy vzal nejmenší luxusní pánské Sinny, které má Chronoshop v nabídce. Frankfurter Finanzplatzuhren Sinn 6000. Jejich naprosto bezkonkurenční zpracování, nejčernější a nepropracovanější ciferník z těch nejčernějších a nejpropracovanějších, nejantireflexnější antireflex ze všech nejnejnejanticiferníků...no prostě nádhera! Posuďte sami. Mají dle údajů výrobce pouhých 38.5mm!!! A přesto mi na mé ruce nijak zvlášť mrňavé nepřijdou. Je to po obrovských plesnivých Panerai samozřejmě trochu nezvyk, ale mě se hodinky moc líbí. ETA Valjoux 7750, vnitřní otočná aretovaná luneta, GMT...krásné balení a celkový nádech mě uhranuly již při prvním vybalení z krabice. Tak jsou teď u mě a já se kochám....Je to také trochu reklama, ale snad mne nikdo banána nedáte. O profiregistraci jsme pro mě i pro "Z" žádali již několikrát, ale nikdo to prý neumí zapnout a ani nás zkasírovat...tak mi to prosím odpusťte. :smile_anim:

Cyril.

Odesláno

Krasny a detailni hodinky. Ocumoval jsem je pokazde, i kvuli tomu baleni.

Papirovy cisla klamou. Jak nemaji vnejsi lunetu a diky chronu jsou i vysoky, tak jsou to i pocitove poctivy hodinky.

Skoda, ze neexistuje neco mezi temito lestenkami Sinn 6000 a masivnimi Sinn 900.

Odesláno

Musím říct, že ač jsem na hodinky spíš +45 mm, tak u těchto se mě udávanej rozměr nezdá ( ale jistě máš pravdu ). Vypadají na ruce dobře a hlavně větší.

Odesláno

Fantastický hodinky, dlouho jsem nad 6000 uvažoval, nakonec jsem skončil u těchle IWC, ale věřím, že se k Sinnum někdy dostanu. Menší průměry jsou skvělý, decentnější a líp se nosí...

Odesláno (upraveno)

úúúúúú .... po devítistovkách mé druhé enjvysněnější hodinky - to druhé m ísto mají jen kvůli velikosti...

takže jsi mi teď rozhodil mé mentální tenisky

:wheelchair:

(Edit: na tom řemenu musí být ještě krásnější - snad nejkrásnější na celém světě)

:rolleyes:

Upraveno uživatelem Quido Morava
Odesláno

Já razím cestu neomezovat se na jeden druh (malé / velké), ale mít od každého něco. Všechno se časem omrzí.

Stanovil jsem si mantinely (min / max průměr) a podle nich jedu (kupuju hodinky).

Odesláno (upraveno)

Díky za reakce pánové. Tolik jsem jich nečekal. A převážně pozitivních. Jasně. Ten, komu připadá pořízení si takto malých hodinek na 18cm zápěstí jako úprk do slepé uličky, mi na fóru gentlemanů radost kazit nebude... :notworthy: A zbytku je to třeba jedno. V každém případě stojí tyto Sinny třetinu nových Submarinerů a nemá je každý. A to se mi u hodinek "na zkoušku" také docela líbí. O peníze ani tak v tomto případě nejde. Suby mě asi v budoucnu stejně neminou. Spíš jde o tu myšlenku návratu k malým hodinkám.....

Udělal jsem ještě pár fotek, tak můžete mrknout i na průhled.

Upraveno uživatelem Cyril
Odesláno

Spíš jde o tu myšlenku návratu k malým hodinkám.....

Máš "recht", čas od času si vezmu na ruku Longiny, které mají 36mm a přesto, že nejsem žádný drobek, tak nevypadají vůbec zle. Navíc i zpracováním se mi Sinn 6000 velice líbí a jak mám rád hodinky spíše na kůži, tak těmto ten tah sluší. Dodává jim takový tón pořádného "vercajku".

Prostě paráda. Takže všem škarohlídům bych zamával a hrdě a okázale bych je ukazoval světu.

Odesláno

Líbí se mi už dost dlouho, ale z těch tvých fotek jsem si sedl na zadek. Naprosto úžasný hodinky, perfektně zpracované a ta strojovna...ani nevím, z které strany se mi líbí víc :)

Odesláno

neodolal jsem a musel jsem zajet za Cyrdou a omrknout tyhle krásky. Je neuvěřitelné, že mají tak "malý" průměr, protože pocitově jsem měl dojem nejméně 42 mm. Nádherný grafitový ciferním, za zmíňku stojí chod vnitřní lunety ovládané korunkou u 10-tky, při pootočení na další index lehce zaskočí, já si točil asi pět minut, pak jsem dostal přes prsty. No a pohled na ten vymazlený Valjoux 7750...nádherná nádhera.

Odesláno

Po zkušenostech mám osobně nastavené mantinely v rozsahu velikosti pouzdra 36-40mm ( DJ.....SUby :) ). Měl jsem i mnohem větší hodinky, ale s přibývajícími léty mě přestalo bavit nosit zátěž na ruce, práskat hodinkama do futer, škrábat dlouhými nožkami pouzdra ženy ve svém okolí ....Prostě mě těší menší "kukačky".

Na tyhle Sinny jsem už na stránkách Chronoshopu koukal opakovaně, obdivoval jejich zpracování, elegantnost, univerzálnost, balení....Mno a Tvé fotografie je zapisují na wishlist ! Díky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...