Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, mám dotaz... když se hodinky nepoužívají cca 5 let..jsou třeba někde vystavené ve vytrýně,stárne na nich něco kromě baterie..?

Mám namysli npříklad nějaké těsnění pod čudlíkama,korunkou atd.

Chci si koupit hodinky a zjistil jsem,že jsem v tom obchodě vystavený cca 5 let.

Díky za odpovědi.

Odesláno (upraveno)

Chci si koupit hodinky a zjistil jsem,že jsem v tom obchodě vystavený cca 5 let.

Díky za odpovědi.

jestli jsi v tom obchodě vystavenej 5 let, tak to už musíš mít od těch světýlek ve vitríně řádně vypálenou sítnici, proto si ani hodinky nekupuj, protože uvidíš na nich asi kulový...

Upraveno uživatelem lastam
Návštěvník Tada
Odesláno

No může, třeba i mechanickým... :D Ber to tak, jako by sis koupil nové auto se 5 let starým olejem :)

Odesláno

Včera mi řikal hodinář (zde respektovaný), že jednou schválně někde měřili teplotu v osvětlený uzavřený vitríně s hodinkama a bylo tam 70 stupňů...

Onehdá jsem vlezl do butiku GP (co jsem tam probůh dělal?!) a zkusil jsem si jedny hodinky. Byly tak teplé, že mi to bylo na ruce celkem nepříjemné.

Odesláno (upraveno)

Určitě nejsi jediný,který by takové hodinky koupil,ale máš kliku,že jsi se to dozvěděl.Když budu chtít nové,tak nové,když jeté,tak tady z fora a když NOS stav nesběratelského kusu tak kolem 35% dolu,protože normálně to jde až 20% u novejch.Novejch.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno (upraveno)

No může, třeba i mechanickým... :D Ber to tak, jako by sis koupil nové auto se 5 let starým olejem :)

To je přehnané srovnání.

Ale předpokládám, že ty hodinky nebyly celých těch 5 let v chodu.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

No to by se mi dvakrát nelíbilo, jestli tedy byly ve vitrině kde je opravdu teplo. Hodinky jsou bateriové a nebo mechanické to je také docela důležité ??????? Psal jsi baterie tak mymslím si že bateriové, ale ???

Jestli byly opravdu pod žárovkou nechal bych si na ně jistě udelat rovnou servis komplet, tedy promazat a rovnou i ta těsnění, bo v té peci jim to nemohlo udělat moc dobře.

Odesláno (upraveno)

Tak abych to trochu upřesnil...jedná se o hodinky Seiko (Quartz) cena je tam kolem 5tis. Když jsem do toho obchodu volal,tak mi pani řekla,asi nechtěně :-) že je nskladnily před 5 lety...když jsem ji položil tu stejnou otázku co jsem napsal sem,tak mi řekla,že kromě slabší beterie by se na těch hodinkách neměl čas nijak podepsat... :rolleyes:

Upraveno uživatelem Burton
Odesláno

motorovy olej degraduje aj ked motor nebezi ? :)

Osobne by som spravil obhliadku ci nieje vyblednute nieco a pokial je tam dobra zlava a 2r zaruka... tak by som to u quartzu za 5k az tak neriesil.

Odesláno

Zajedu se tam podívat..sice to bude malá zajíždka,ale koukal jsem,že tam mají další pěkné kousky npř.Citizen CA0120-51E ,tak možná vyberu něco jiného,uvidíme :smile_anim:

Ale zrovna u těch Cizenu by mi zajímala jejich velikost,našel jsem tyto rozměry: 43x43x11mm .Když jsem si zkoušel Seiko SNDB53P1,tak to bylo v cajku a ty maji 42x46mm i když mi to přijde trochu divný,protože na fotkách vypadají ty Citizeny větší...

Odesláno

Možná že u kvarcu trpí vedrem i vnitřní plasty, spoje...

U automatu bych se po vyčištění, seřízení, promazání, přetěsnění nebál, kvarc bych z výlohy (lampy, sluníčko) nebral ani se slevou.

Odesláno

Mají je tam 5let a když to jsou "takové ležáky" tak je budou mít asi na 100% vystavený někde ve vytrýně,nebo ve vyloze,je to kamený obchod...

Zajedu se tam podívat..sice to bude malá zajíždka,ale koukal jsem,že tam mají další pěkné kousky npř.Citizen CA0120-51E ,tak možná vyberu něco jiného,uvidíme :smile_anim:

Ale zrovna u těch Cizenu by mi zajímala jejich velikost,našel jsem tyto rozměry: 43x43x11mm .Když jsem si zkoušel Seiko SNDB53P1,tak to bylo v cajku a ty maji 42x46mm i když mi to přijde trochu divný,protože na fotkách vypadají ty Citizeny větší...

Odesláno

motorovy olej degraduje aj ked motor nebezi ? :)

Životnost motorového oleje je dle ýrobce - 10 - 15 tisíc kilometrů a zároveň jeden rok. Po roce olej začne křehnout a hůř maže, bez ohledu na to, kolik kilometrů má najeto.

Odesláno

Mám aj skúsenosť, kde v predajni majú z tohto dôvodu vo vitríne (tuším to bol Luminox) mali atrapu, teda puzdro, ručky origo, ale bez vnútorností. Zakúpený model dávali zo skladu v predajni. Alebo to bolo aj kvôli možnej krádeži? :huh:

• po 2 týdnech...
Odesláno

Problém je, že v ostatních případech se to nedozvíš. Jestli se ti podaří usmlouvat výměnu baterie + přetěsnění (plus dodanou tištěnou zkoušku vodotěsnosti), tak na tom ve výsledku budeš líp, než s novými hodinkami :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...