david28 Odesláno 24. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2021 Ahojte, Klasicka povalovka tj. nalez na povale Kedze sa nejedna o jednu z klasickych znaciek cibuly, vie ma niekto dostat do obrazu s blizsimi info aspon ku znacke? Taktiez rozmyslam ci moze byt sekundovka original alebo pri niektorom servise bola vymenena? Diky moc David Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mato57 Odesláno 24. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2021 Mohlo by to být tohle: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deepspace Odesláno 13. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2021 (upraveno) Ahojte, Kapesní hodinky mne vždy zajímaly, a tak sem si pár pořídil .., dávám sem jedny z nich na správné posouzení mé laické identifikace .. Hodinky Omega, strojek 17''', pouzdro leštený nerez, datování cca 1904.., snad se mi to podařilo identifikovat správně, i když přesným typem strojku si nejsem jistý .., sériové číslo je pravdepodobne pod číselníkem, zvláštní je i chybějící znak omega .. Upraveno 13. října 2021 uživatelem deepspace Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bronek Odesláno 14. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2021 Pouzdro stříbro, vidím punc na krčku zadní strany zachovalého pláště. Nerez v té době nene... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deepspace Odesláno 14. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2021 Dík za odpověd, punc sem ši všiml, ale neumím ho identifikovat.., je zvláštní že nejsou žádné hallmarks na plášti hodinek .. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sibor Odesláno 6. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. listopadu 2021 Zdravím všechny milovníky hodinek. Mohl by prosím někdo určit tyto hodinky po dědovi. Rok vyroby značka a nejake info o hodinkách. Případě najde se tu někdo kdo by je dokázal přivést k životu? Netuším co potřebují. Desítky let leželi v šuplíku. Díky za určení Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 10. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2021 Zdarec, dostal jsem velké náramkové hodinky ve strašlivém stavu, soudě podle nánosu na dýnku to snad musel najít vykradač hrobů Chybí vteřinovka, cifr upevněný dvěma šroubky má patinu vyvolanou vlhkostí, sklíčko je žlutooranžové. V "novém" pouzdru (odhaduju přelom 30 a 40 let 20 století) s ciferníkem značeným "Chrono Watsch" tiká krásný strojek z Omega kapesních hodinek. Přesné značení je pod setrvačkou, kterou jsem ještě neměl čas sundat, ale podle seriového čísla je strojek někdy z úplého začátku třicátých let. Pero pruží, pilot korunka natahuje, setrvačka jede, ale po chvíli chodu se hodinky zastaví - zřejmě nečistoty v soukolí. Otázka: nevíte někdo něco o výrobci Chrono Watsch? Cifr je vyroben precizně, pouzdro je jednoduché, ale na svou dobu pěkné, takový military/field/pilot style, dýnko neznačené. Co byste s hodinkami dělali? Nechat je, tak jak jsou, jen vyčistit strojek? Nebo má cenu jen strojek a mělo by smysl vratit ho do pěkných Omega kapsáčů, kterým umřel vnitřek? Vintage hodinkám prd rozumím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eiffel08 Odesláno 12. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2021 Dobrý den, poprosím zkušenější o radu, mám možnost koupit tyto klíčovky, ještě žádné ve své sbírce nemám, jsou mosazné, průměr 41mm, jsou funkční, bohužel je poškozený smalt. Nikde jsem podobné nenašel, víte někdo z jakého jsou cirka období a jaká je přibližná cena, ať paní neošidím nebo zbytečně nepřeplatím, přemýšlím že bych nabídl 4000. Děkuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 12. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2021 V 10. 11. 2021 v 8:55, martar napsal: Zdarec, dostal jsem velké náramkové hodinky ve strašlivém stavu, soudě podle nánosu na dýnku to snad musel najít vykradač hrobů Chybí vteřinovka, cifr upevněný dvěma šroubky má patinu vyvolanou vlhkostí, sklíčko je žlutooranžové. V "novém" pouzdru (odhaduju přelom 30 a 40 let 20 století) s ciferníkem značeným "Chrono Watsch" tiká krásný strojek z Omega kapesních hodinek. Přesné značení je pod setrvačkou, kterou jsem ještě neměl čas sundat, ale podle seriového čísla je strojek někdy z úplého začátku třicátých let. Pero pruží, pilot korunka natahuje, setrvačka jede, ale po chvíli chodu se hodinky zastaví - zřejmě nečistoty v soukolí. Otázka: nevíte někdo něco o výrobci Chrono Watsch? Cifr je vyroben precizně, pouzdro je jednoduché, ale na svou dobu pěkné, takový military/field/pilot style, dýnko neznačené. Co byste s hodinkami dělali? Nechat je, tak jak jsou, jen vyčistit strojek? Nebo má cenu jen strojek a mělo by smysl vratit ho do pěkných Omega kapsáčů, kterým umřel vnitřek? Vintage hodinkám prd rozumím. Byl bych na pochybách, kdybych viděl cifr SWISS MADE přišroubovaný šroubkama ... (na fotce jsem je teda nenašel). Mimochodem, jaký má ten strojek průměr? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 12. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2021 Jen co vylezu z vany, vyfotím a změřím. Jak říkám, moc tomu nerozumím, ale u konverzí z kapesních hodinek na náramkové, dělaných kusově nebo maloseriově, mě jistá míra alternativních řešení (např. upevnění cifru) zas až tak nepřekvapuje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 13. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2021 (upraveno) před 6 hodinami, orol napsal: Byl bych na pochybách, kdybych viděl cifr SWISS MADE přišroubovaný šroubkama ... (na fotce jsem je teda nenašel). Mimochodem, jaký má ten strojek průměr? Cifr je naprosto plochý, tenký mosazný plíšek, bez jakéhokoli bombírování. Šroubky jsou schovány pod rámečkem skla, u zkompletovaných hodinek nejsou vidět. Upraveno 13. listopadu 2021 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 13. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2021 Tak už na pochybách nejsem. Podle polohy hřídelky vteřinového kola lza soudit, že ten číselník není příslušný k strojku Omega 37,5 T1 neboli 140. Je to bastl a co s tím je těžko radit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 13. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2021 (upraveno) Díky moc! Bastl (byť dobový) nemám potřebu zachovávat v původní podobě, tj. strojek si bude hledat nový hezký domov v odpovídajících kapsáčích Omega, ve kterých původní strojek už nejde opravit. Tohle jsem potřeboval rozseknout Upraveno 13. listopadu 2021 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tobi Odesláno 3. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2022 (upraveno) Zdravím,dostal jsem tyto třípláštové kapesní hodinky,asi stříbrné,strojek nemá značení a hledal jsem na netu co je to za značku a stáří,no nic mi to nedalo.Dík za případnou radu,fakt jsem hledal ,jo jdou celkem dobře-30vt.za den. Ruda. Upraveno 3. ledna 2022 uživatelem Tobi Foto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stando Odesláno 10. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2022 Ahojte. Môj dobrý kamarát, sa na mňa obrátil s prosbou o identifikáciu hodín po jeho otcovi. Je to naozaj dobry kamarat a pred nedavnom mu otec naozaj zomrel, takže žiadna vymyslena story. Otec ich mal od jeho deda. Hodiny mi doniesol a musim povedat, že su nádherné. Zakázal som mu ich natahovat, kedže sa roky válaly v šupliku. Co som o nich zistil: Výrobca IWC, približny rok výroby 1924-1929, Stroj: Caliber 73, Material puzdra-striebro. Vie mi tuto odborná obec povedat niečo viac. O predaji samozrejme chalan neuvažuje. Stroj pojde na servis a hodiny zostanu tam kde patria-doma Dakujem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 10. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2022 Dobre si zistil. To puzdro je strieborné a tulované. Nepáči sa mi korunka. Rok výroby som našiel 1929 (podľa čísla puzdra). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stando Odesláno 10. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2022 Nemate niekto referencie na hodinara, ktory by ten stroj zoservisoval? DakujemOdoslané z môjho iPhone cez Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mato57 Odesláno 11. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2022 Dobrá studnice informací o kapesních IWC je www.iwcpocketwatch.com. Chlapík je celkem komunikativní, na emaily odpovídá. Pokud to znáš, tak jsem jako nic neřekl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Willie McBride Odesláno 8. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2022 Ahojte odborníci na vreckové hodinky. Myslíte si, že je možné, aby boli pôvodné ručičky na týchto hodinkách takéto? Púzdro je nejaký obecný kov striebornej farby, zlatej farby len ručičky a korunka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas Redlich Odesláno 25. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2022 Zdravim, nenasel by se tu nekdo kdo by mi povedel vice informaci k hodinkam na fotkach? Vim ze jsou asi z doby kolem dvacatych let a ze se vyrabeli pro nemeckou armadu. Co ale nevim, proc nikde na internetu nenajdu jedinny kus s cernym cifernikem. Nasel jsem par kusu s bilym, ale vetsinou cislo na zadni strane vypilovane. Hledal jsem opravdu snad vsude abych nasel stejny kus a neuspesne. Nenasel by se tady nejaky znalec co by mi rekl vic? Treba byli pro urcitou jednotku, nebo specialne upravene pro nekoho nevim? Moc dekuji za kazdou informaci. Tomas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se