Přejít na obsah

Zimní bunda

Doporučené příspěvky

V 2. 11. 2023 v 19:21, African napsal:

Tak konečně happy, velikost M sedne jak prdel na hrnec a za ty prachy prostě musí 😆 Je vymazlená, hafo dobře řešených kapes, obšité rukávy, poutko zvenčí, lepší zipy... takže super upgrade Kiruny. Škoda že nenahradili podšívku v kapuci, kde šustí, ale už jsem si zvykl. Hrozně mě baví materiál G-tisícovka když je nová, necháme trochu ošlehat větrem, deštěm a jde se voskovat 🤙 

DSC_5507.JPG

Tak jsem si ji objednal taky, zatím jedu co rok to liška pomalu 🤣

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 58 minutami, shewcza napsal:

... ale tak jsme narazili na problém, že v tom vypadala jako michelin🤣 Musí se v tom i trochu cítit a to je pravděpodobně ten zásadní problém.

Áno. Izoluje hrúbka izolačnej vrstvy, a (zjednodušene) je celkom jedno, či bude tvorená menším množstvom 800 cuin alebo väčším množstvom 650 cuin peria... Niet lepšieho izolantu, takže keď nechce byť Michelin, musí vydržať zimu.

Dá sa tomu trochu pomôcť konštrukciou bundy, aby jej pohyb nepumpoval vyhriaty vzduch von, alebo podšívkou a podobnými prkotinami, ale popri tom perí to má marginálny efekt.

Upraveno uživatelem wawrik
Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, African napsal:

Výborná volba, vypadá to že konečně vychytali zipy a celkově je to povedený model...budeš happy 😎

Mám Greenland a zrovna ty zipy jsou proti třeba Barbour ubohý. Ale jinak fajn bunda do města, spokojenost.

A jak jsi dříve psal s tím voskováním - tak jsem zrovna na to myslel, že mám nějaký přebytečný piksly, tak se do toho asi co nejřív pustím.

Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, African napsal:

Výborná volba, vypadá to že konečně vychytali zipy a celkově je to povedený model...budeš happy 😎

Mým šatníkem už jednou prošla, jen mi neseděla barva tak šla dál, pak jsem se zamiloval do no. 1 , což jsem myslel že k Yupikovi stačí, ale v pátek mi píplo na mailu 30% a na to už mám slabou vůli 🤣

Odkaz ke komentáři

před 25 minutami, warann napsal:

Mám Greenland a zrovna ty zipy jsou proti třeba Barbour ubohý. Ale jinak fajn bunda do města, spokojenost.

A jak jsi dříve psal s tím voskováním - tak jsem zrovna na to myslel, že mám nějaký přebytečný piksly, tak se do toho asi co nejřív pustím.

Nevím jak Greenland, ale teď je to u Kiruny posun o 100% oproti předchozím modelům kde se mi odporoučel zip nebo spíš všechny i u kapes během dvou let. Nikdy jsem to nepochopil, proč tam cpou takový shit 😖

DSC_7569.JPG

Odkaz ke komentáři

@Harwey
Hudy som presiel asi kompletne....co ma to stalo, radsej rozoberat nebudem, kedze so mnou isla moja draha, tak ze ona si zatial skoci do nejakeho "normalneho" obchodu. Ach jaj.
K veci, kedze mne je ozaj zima a najviac pri -1 a u nas v Kosiciach fuka neustale VKV (vyjeb. kosice vietor) tak mi je zima duplom. Pritom je na neuverenie, ze este minuly rok som chodieval celu zimu plavat do vonkajsieho bazenu...
Ale sedela mi ako uliata tato od Sir Joseph, Terag III.

Screenshot 2024-11-25 at 14.13.57.png

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, warann napsal:

Hele ale ty lišky se voskují suchým voskem, "mejdlíčkem". Proto je to plátno pak suchý. Když to opatláš horkým Barbour voskem, budeš z toho mít mastnou lišku ala Barbour. Ne že by teda ty vosky extra fungovaly tak nějak obecně. Liška promokne okamžitě, Barbour o pět minut pozdějc...ale zas má tu výhodu, že je to těžký a nedejchá, takže se dřív zpotíš ;)

A jen aby nedošlo k mýlce, mám oboje :) 

Odkaz ke komentáři

Tak ja som ju zatial nekupil, kedze od dnes zacali zlavy a -25% je kurna dost pri tych cenach.

Inak @wawrik mal samozrejme velmi presnu poznamku, ze riesit dazd v zime je blbost. Ja som vtedy neuviedol ten point, ze mne je zima prave na takom rozhrani tesne pod 0. No a tiez je to do mesta, cize jedina aktiva okrem chodze je dvihnut pohar s varenym vinom 😎

EDIT: Takze som sa predsa zamyslel, ci nevziat nejaku kvalitnu strednu vrstvu a na to bude stacit bunda ovela "tensia", proste to urobit vrstvene a hotovo. To su problemy 🙈 

Upraveno uživatelem EpsteinBarr
Odkaz ke komentáři

před 14 minutami, nickolas napsal:

Hele ale ty lišky se voskují suchým voskem, "mejdlíčkem". Proto je to plátno pak suchý. Když to opatláš horkým Barbour voskem, budeš z toho mít mastnou lišku ala Barbour. Ne že by teda ty vosky extra fungovaly tak nějak obecně. Liška promokne okamžitě, Barbour o pět minut pozdějc...ale zas má tu výhodu, že je to těžký a nedejchá, takže se dřív zpotíš ;)

A jen aby nedošlo k mýlce, mám oboje :) 

Ok diky. To jsem nejak prehlidl. 

Odkaz ke komentáři

V 25. 11. 2024 v 14:37, EpsteinBarr napsal:

@Harwey
Hudy som presiel asi kompletne....co ma to stalo, radsej rozoberat nebudem, kedze so mnou isla moja draha, tak ze ona si zatial skoci do nejakeho "normalneho" obchodu. Ach jaj.
K veci, kedze mne je ozaj zima a najviac pri -1 a u nas v Kosiciach fuka neustale VKV (vyjeb. kosice vietor) tak mi je zima duplom. Pritom je na neuverenie, ze este minuly rok som chodieval celu zimu plavat do vonkajsieho bazenu...
Ale sedela mi ako uliata tato od Sir Joseph, Terag III.

Screenshot 2024-11-25 at 14.13.57.png

Mám model Spire a nelituji jediné koruny za tuhle bundu, je v ní krásně 🥰

Odkaz ke komentáři

V 22. 11. 2024 v 8:20, semi001 napsal:

Ještě k tomuto, Snow je nádherná a fakt lehká bunda, ale fakt není na ženskou teplá 🤣

Já už nevím kudy kam s tím Ježíškem....tak jsem pro ní jel 😁 a v krámě překvapení, ta výplň je opravdu jen tak, tak, ale říkám si na ty naše zimy. Na druhou stranu manželka by ráda něco opravdu teplého, ale verze Expedition mě už opravdu případne jako trochu extrém, i ta cena docela brutál .... teď babo raď 🙄

https://www.fjallraven-shop.cz/cs/expedition-long-down-parka-w-black-m

Odkaz ke komentáři

Je to fakt lehká bundička no, ale krásná, strašně se mi libí..

V podstatě si vystačí s greenland winter parka, ale několikrát zmínila, že by se ji líbil yupik/nuuk , tak jsem Nuuka koupil a podle me to bude ono ☺️ 

Ale souhlas ta expediční mi přijde už masakr 😳

Odkaz ke komentáři

před 14 minutami, semi001 napsal:

Je to fakt lehká bundička no, ale krásná, strašně se mi libí..

V podstatě si vystačí s greenland winter parka, ale několikrát zmínila, že by se ji líbil yupik/nuuk , tak jsem Nuuka koupil a podle me to bude ono ☺️ 

Ale souhlas ta expediční mi přijde už masakr 😳

Nuuk se jí nelíbí kvůli té chlupaté kapuci, prý by si připadala jak vrah malých zvířátek 😂 Osobně bych řekl že to peří bude hřát víc než syntetika, i ta plnivost je fajn, ale taky mě to tedy na krámě nepřipadlo kdoví co. Každopádně do extrému má North Face, tak si říkám že na ty teploty kolem nuly které jsou stále častější by možná stačila, a víc by ji možná i využila...ale je to zmrnlina, no....to je pravda.

Odkaz ke komentáři

Moji chlupatá kapuce taky lehce vadí, naštěstí se dá odepnout :) 

Ale snow je imho opravdu krásná, má ji ráda :) taky neni zvyklá vrstvit nosí to vše na triko i proto ji je zima 🤣

Odkaz ke komentáři

před 32 minutami, semi001 napsal:

Ale snow je imho opravdu krásná, má ji ráda :) taky neni zvyklá vrstvit nosí to vše na triko i proto ji je zima 🤣

Ahá, tak to ta moje vrství že by o tom mohla napsati knihu 😆 Tak by to mohlo možná makat, no nic, jdu na parku kliknout a uvidíme..... dík za report 👍

Odkaz ke komentáři

V 7. 12. 2024 v 20:09, semi001 napsal:

Lišek není nikdy dost 😂 Žena má nadšená jak sviňa,  sedí ji úplně luxusně... teď už jen vydržet do Ježíška :guitar: Dík a liškám zdar 🤙

DSC_7627~2.JPG

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...