Přejít na obsah

Prokop & Brož

Návštěvník admira

Doporučené příspěvky

Návštěvník Snow

4qsy28.gifŠvejk bude mít stý výročí až v roce 2021. Úplně tu limitku vidim. Svět si sedne (zase) na pr.del.

Gratuluju !!!! Nejlepší příspěvek na fóru všech dob, nelze překonat. Málem jsem smíchy spadl na záda 11ien41.gif

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Je úplně jedno co to znamená v němčině, když je to prodáváno po celém světě. Volba jména a jeho rešerše v jazykových mutacích jsou při volbě značky základ.

To se mel helmut pred zalozenim firmy nejak fancy prejmenovat?

edit: A mozna i prokop s brozem, treba na Kick and Brooch, aby tomu rozumeli i kluci od brandingu ... a samozrejme jejich pratele

Upraveno uživatelem utrejch
Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Dobrý den,

já fandím každému novému českému výrobci, ale je nutné rozlišovat, co je příběh a co je marketing. Příběhem je, že hodinky někdo navrhl z čistého stolu a staly se designérskou, funkční nebo módní ikonou (viz. Rolex Submariner) nebo si hodinky zakoupil nějaký zákazník, který byl při jejich používání extrémně spokojen a navíc mu pomohly překonat určité potíže (viz. IWC hodinky dodávané švýcarským a německým drahám, které během několika let snížily počet nehod, protože výpravčí díky jejich přesnosti a bezpečnostní korunce neposílali vlaky tolik proti sobě). V hodinkách Prokop a Brož Kupka žádný příběh nevidím, protože pan Kupka je ani nanavrhl ba ani nenosil. Je to jen umělé vytváření příběhu pomocí marketingových nástrojů a snaha vydělat na známém jméně. To, že někdo navrhl hodinky inspirované jeho obrazem je sice krásné, ale ten skutečný příběh tam opravdu není. Tímhle sklouzáváme v podstatě ke kopírování a čínskému marketingu, protože je to stejná marketingová strategie jako má Pointec Group s hodinkami Zeppelin a Junkers, jež byly založeny pouze za účelem využití slavných jmen a jež mají pouze designovou návaznost na lidi, jejichž jméno nesou. Proto pány prosím, aby nevytvářeli falešné příběhy podpořené kamením z rodného domu, ale aby nám navrhli skutečnou designérskou a funkční ikonu na které bude napsáno Prokop a Brož a pánové budou říkat: Jsme hrdí na náš typ PB např. Futurum a má tohle, co jsme vymysleli jen my a co jiní nemůžou nabídnout.  

Odkaz ke komentáři

Nadherna novinka od Prokop & Brož - Hard Coal 

Více na: http://www.facebook.com/prokop.and.broz/photos_stream

Fotky sem zamerne nedavam, protoze jsou zatim jen od jednoho zdroje a tudiz by tu pak byla zase mela. Takze, kdo si je chce prohlednout, google rad vyhleda. 

Upraveno uživatelem libor2002
Odkaz ke komentáři

Hard Coal jsou fakt dobry! Chvili jsem si myslel, ze to je pro nektereho z kluku z CC, ale podle puvodu uhli to ted moc nepredpokladam. :)

Jen si dovolim rici muj nazor: ciselnik famozni, ale podle me by rucky mohli mit jiny tvar...

Odkaz ke komentáři

Tedy, po nějakou dobu jsem to tu jen pozoroval bez komentářů k čemukoli. Pak jsem zde nějakou dobu nebyl ale toto vlákno mi nedalo a tak tedy první příspěvek po X měsících:

Chápu, že každý máme jiný vkus, ale čekal jsem trošku vřelejší přijetí této nové značky. Zvláště, když většina místních jistě minimálně jednoho z dvojice PB zná.

Hodinky:

I když tento styl není zcela můj šálek kávy a ručky samotné mi nesedí vůbec (při bližším pohledu mi přijdou nedotažené), tak se mi "Kupkovy" hodinky velmi líbí

Opravdu moc povedená práce - číselník je prostě krása !

Ručky jsou neotřelé, neokoukaný tvar - což chválím, ale mě prostě nějak nesednou a ani jejich provedení se mi osobně moc nelíbí

Tvaru pouzdra nemám co vytknout a nástavba strojku zaslouží pořádné ocenění - well done!

Obecně je to stejně o vkusu a ten máme každý přeci jen jiný

Každopádně si pan Brož dokonale vyhrál a toto je na místní poměry opravdu obdivuhodný počin!

Vznik nové značky + Cena hodinek + zmiňovaný "marketing"

Zařadím se ihned a "slepě" k těm, kteří zaplesali nad nově vzniklou značkou, která má velký potenciál - o potenciálu mistra Brože diskutovat netřeba. Svůj potenciál předvedl i pan Prokop a to tím, že z 12ti kusové série má již 9 modelů své zájemce. Tolik diskutovaná cena tohoto modelu dokázuje jediné - cena je taková, jakou je kupující ochoten zaplatit. Většina lidí zde, mi přijde, nedokáže ocenit originální nové české hodinky - spousta příspěvků má pravdu: "vše na rychlo + zbytečný marketing + zbytečné spojení s Kupkou + podivný marketing ve spojení s "podivnými certifikáty a kousky Kupkova domu"... Ehm.... Pokud to pánům PB pomůže, proč ne. Osobně se řadím mezi ty, kteří tvrdí, že Kupku a sním spojené "marketingové nesmysly" měli vynechat a zaměřit se čistě na hodinařinu. Ano... byla by to krása, ale v dnešní době prosadit novou značku zrovna lehké není. Zde pan Prokop prokázal, že je opravdu schopným a že má KOULE - ono zahájit tiskovku s novinkou, která není dotažená na 100% a prodat takové hodinky neznámé značky za výše zmiňovanou cenu opravdu KOULE chce :-) A ta drzost se mi líbí - trochu mi to připomíná Romain Jerome.Ale proč ne? Pokud jim to pomůže, já jim to přeji - a je vidět, že tato strategie zafungovala. Prodat 9/12ti to je opravdu velmi velmi výborný výkon. Hlasy, které tvrdí, že tyto hodinky nemají ani zdaleka takovou cenu, mají trochu pravdu, ale připomeńme si, že pánové PB útočí na jinou cílovou skupinu - nehledají chronomagory, kteří své poslední peníze vrazí za něco, co naše okolí považuje za neskutečnou zbytečnost. Přijde mi, že spousta lidí posuzuje hodinky jen chladným kalkulem a porovnáními s modely ostatních značek - to je samozřejmě správné, ani já to nedělám jinak, ale cílová skupina, pro kterou tyto hodinky jsou určené, již ony Pateky, Vacherony, Lange a podobné již má. A zde se nabízelo něc nového, neokoukaného a originálního. Proč ne? Ano, kdybych tuto sumu na hodnky šetřil několik let, taky bych je nekoupil a místo toho sáhl po jiné, za to "slovutné" značce typu VC. Ale hádám, že ti, kteří si hodinky od PB objednali, toto již dávno neřeší a mohou si narozdíl od nás dovolit ten luxus neuvažovat chladným kalkulem, ale jít za tím, kam je srdce táhne - a o tom přece hodinky také jsou! V první řadě se mají líbit a dělat radost. Pokud někomu udělá limitka za 700k od Prokopa a Brože radost, ať si jí koupí, vždyť je to naprosto v pořádku. Já tím šťastným holt bohužel nebudu, ale nebudukvůli tomu plakat a vylévat se tady nad tím, jak je to strašně předražený model. Evidentně není - kdyby byl, neměli by ani jednu objednávku.

Oběma pánům gratuluji a těším se na další modely, jen doufám, že již budou cenově alespoň trošku blíže normálním smrtelníkům

Smekám před umem pana Brože a koulema (chcete-li - drzostí) pana Prokopa - jen tak dál!

Upraveno uživatelem DarylVanHorne
Odkaz ke komentáři

Myslím, že to plně odráží image a renomé, které si tu p. Prokop v dobách dřívějších udělal, event. při srazech ...

Já osobně proti němu nic nemám, snaží se vždy jen chopit své příležitosti, je to duší obchodník, kterému se daří zviditelnit ve většině věcí, které dělá, to jen na vysvětlenou, každému netradičnímu projektu fandím ...

Odkaz ke komentáři

Nechci být za rejpala a škarohlída, ale takové ty řeči o tom, kolik už se toho prodalo a podobně, beru dost s rezervou.

Není to tak dávno, co se tu prodávaly certifikáty na Eltoní in-house a masírka to byla taková, že jsem měl pocit, že to je nejvíce žádaný kus papíru v (minimálně) této galaxii.

Takže těch 9 "prodaných" kusů zatím beru s véééélkou rezervou :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

NiG A Franta > jste zaujatí. Sice k tomu máte oba důvody i když je srandovní, jaké maličkosti dokáží člověka naštvat a jak ho to nepřejde ani po nějakém čase. Já jim fandím, zrovna tak jako fandím Serynovi a Berkusovi a dalším českým výrobcům hodinek, kteří časem určitě přijdou.

Odkaz ke komentáři

No muj srandovni duvod jsou moje limitovane Diplomatky s cislem 01, ktere jsem dostal s bilym cifrem misto cernym (ale s cernou datumkou). To nikdy neprekousnu. Ale zaujatej trochu jsem, to je pravda :-)

Upraveno uživatelem Frantik
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

No muj srandovni duvod jsou moje limitovane Diplomatky s cislem 01, ktere jsem dostal s bilym cifrem misto cernym (ale s cernou datumkou). To nikdy neprekousnu. Ale zaujatej trochu jsem, to je pravda :-)

Taková drobnost. :lol2:  Třeba s tím Prokop neměl nic společného nebo ano?

Odkaz ke komentáři

Samozřejmě.......on byl ten, kdo tady tu limitku dělal. Ale vem to čert, co bylo bylo. I ty praskly bulletproof skla u Orliku, ohnuty rucky u Hindu, vyndavaci korunka u Diplomatů, atd. Teď to bude lepší :-) Za ty prachy se ty mouchy daji vychytat :-)

Odkaz ke komentáři

Na úvod: fandím naprosto komukoliv, kdo se v Čechách, na Moravě a ve Slezsku pokusí o jakékoli nové hodinky. Byť by to třeba byl jen líbivý futrál na nástavbovaný Unitas. Ale v tomhle jsem s Nigem - 9 kusů beru opravdu s nadhledem. 

Jo, a speciálně pro prudiče F: vůbec mi není Tvých 01/20 líto  :cheers:

Odkaz ke komentáři

NiG A Franta > jste zaujatí. Sice k tomu máte oba důvody i když je srandovní, jaké maličkosti dokáží člověka naštvat a jak ho to nepřejde ani po nějakém čase.

Počkej, Kamile, jakej já mám důvod? Teď jsi mě skoro zaskočil, ty víš asi víc než já? :D

Pravda, kdysi jsem se díval na Spartaky a chtěl je upravit podle svého, ale když to cenově naskákalo někam do sféry Rolexek, tak jsem to vzdal.

Ale nemyslím, že bych kvůli tomu, že jsem chudý a nemám na ně, nějak zahořkl, to fakt ne :) :) :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

Počkej, Kamile, jakej já mám důvod? Teď jsi mě skoro zaskočil, ty víš asi víc než já? :D

To není asi jeden důvod, spíš kontinuita tvých příspěvků a pomalá změna názorů na Prim. Možná mi to jen tak připadá. :)

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Tak jestli už prodali 9 kusů ( mít zájemce a prodat zas není úplně to samý) , tak je to úspěch jak hrom, gratuluju. Prokop se prostě fakt umí trefit. Jedno, jaký maj ciferníky, ručky, sklíčka nebo co všechno tomu hnidopychovi eF na primkách nevonělo ........ :D  Jen aby z toho kupkova baráku hraběnce něco zbylo, základy se šidit nemají !!

To jsem napnutej, za kolik bude ten komplet jetý v prodejní sekci ..... popshop určitě jeden vzal do zásoby.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...