kubson Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 omlouvám se za ostřejší výraz, ale na tohle téma snad už nejde říct nic nového - toto jsem chtěl poněkud stručně sdělit; vše tady již bylo mnohonásobně řečeno a znovu přežvýkáno... samozřejmě nikomu nebudu a ani nemohu bránit v tom co tady píše, nicméně v této "kauze" já osobně jsem na straně pana Prokopa, nebo kohokoliv, kdo určuje směřování této firmy a to bez toho, že bych obhajoval jejich cenovou či jinou strategii - nevím, jestli si všichni dostatečně všimli, ale Prim, již není státním podnikem... takže prosím dál svobodně nadávejme jaká je to drahota (imho ztráta času) a také nechejme Prim svobodně vyrábět hodinky jak je libo peace
NIGHTinGALE Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 kubson napsal: omlouvám se za ostřejší výraz, ale na tohle téma snad už nejde říct nic nového - toto jsem chtěl poněkud stručně sdělit; vše tady již bylo mnohonásobně řečeno a znovu přežvýkáno... samozřejmě nikomu nebudu a ani nemohu bránit v tom co tady píše, nicméně v této "kauze" já osobně jsem na straně pana Prokopa, nebo kohokoliv, kdo určuje směřování této firmy a to bez toho, že bych obhajoval jejich cenovou či jinou strategii - nevím, jestli si všichni dostatečně všimli, ale Prim, již není státním podnikem... takže prosím dál svobodně nadávejme jaká je to drahota (imho ztráta času) a také nechejme Prim svobodně vyrábět hodinky jak je libo peace Pohoda, já tě chápu. A dokonce s tebou i zcela souhlasím. Ale v této debatě nešlo (alespoň podle mého názoru) o kritiku cen firmy Prim (k té bych se ani nevyjadřoval). Tady šlo o důvod skokového zdražení v řádu desítek procent. To nemá s absolutní cenou Primek nic společného. Je jedno, jestli stojí 10Kč nebo 10.000.000 Kč. Tady jde o ten procentuální nárůst, který není odůvodnitelný ani zvýšením minimální mzdy, ani nárůstem cen energií, ani nárůstem cen surovin a už vůbec ne výplatou dividend akcionářům. Nepamatu (snad kromě zdražení banánů , že bych kdy u nějakého zboží v poslední době zaznamenal obdobný skokový nárůst ceny (nárůst z 90.000 Kč na 180.000 Kč před mnoha lety u Škody Favorit nepočítám Nějaká cena Primek byla nastavena a já ji nekritizuji a nepolemizuji o ní. Ovšem takové skokové zvýšení cen vzbuzuje zvědavost a lidé se ptají. Třeba se dozvíme, že šly tak kur**sky nahoru syntetické rubíny a bude to pro nás impuls, nakoupit jich 10 kilo na burze :)
acmik Odesláno 24. února 2007 Autor Nahlásit Odesláno 24. února 2007 NIGHTinGALE napsal: Pohoda, já tě chápu. A dokonce s tebou i zcela souhlasím. Ale v této debatě nešlo (alespoň podle mého názoru) o kritiku cen firmy Prim (k té bych se ani nevyjadřoval). Tady šlo o důvod skokového zdražení v řádu desítek procent. To nemá s absolutní cenou Primek nic společného. Je jedno, jestli stojí 10Kč nebo 10.000.000 Kč. Tady jde o ten procentuální nárůst, který není odůvodnitelný ani zvýšením minimální mzdy, ani nárůstem cen energií, ani nárůstem cen surovin a už vůbec ne výplatou dividend akcionářům. Nepamatu (snad kromě zdražení banánů , že bych kdy u nějakého zboží v poslední době zaznamenal obdobný skokový nárůst ceny (nárůst z 90.000 Kč na 180.000 Kč před mnoha lety u Škody Favorit nepočítám Nějaká cena Primek byla nastavena a já ji nekritizuji a nepolemizuji o ní. Ovšem takové skokové zvýšení cen vzbuzuje zvědavost a lidé se ptají. Třeba se dozvíme, že šly tak kur**sky nahoru syntetické rubíny a bude to pro nás impuls, nakoupit jich 10 kilo na burze :) presne moje slova uz vim, ze se vyplatilo koupit pred rokem vagon medi, olova a uranu... ale ten trend naberou i Primky, to jsem necekal
petr117 Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Jasně nastevení cen jsou záležitostí markeťáků ve firmě a pouze čas ukáže zda jdou správným směrem. Mně spíš trochu překvapuje omezený sortiment v oblasti dámských hodinek. Opravdu vyrábí Elton pouze dva modely / z toho jeden sportovní / ?
rmx Odesláno 24. února 2007 Nahlásit Odesláno 24. února 2007 Mozna zamer poskocit do vyssi ligy, mozna zvyseni zajmu o renovace a nebo nove strojky ?
JJ Odesláno 25. února 2007 Nahlásit Odesláno 25. února 2007 Nebo si někdo sedl a konečně spočítal reálné náklady (zda to jde či nejde vyrobit levněji tu teď řešit nebudu)...
NIGHTinGALE Odesláno 25. února 2007 Nahlásit Odesláno 25. února 2007 JJ napsal: Nebo si někdo sedl a konečně spočítal reálné náklady (zda to jde či nejde vyrobit levněji tu teď řešit nebudu)... Jenže ono je smutné a úsměvné oboje... Záměr poskočit do vyšší ligy, jak napsal RMX, není možné realizovat prostým navýšením ceny. Vše chce svůj čas. A pokud by k tomu vedlo zvýšení zájmu o renovace, tak je to (s prominutím) parazitování na minulosti ===>>> "Jóóóó, pánové, ty starý kousky jdou na dračku, tak zdražíme ty nový, blbě prodejný. Dyť voni si je fandové a sběraté koupí. Blbečci..." Pokud si někdo sedl a konečně pořádně spočítal reálné náklady, jak napsal JJ, tak je to snad ještě smutnější, protože bych čekal, že pořádné ekonomy bude mít po skoro 18 letech od pádu komunismu každé vesnické (jednotné) zemědělské družsto. Takže jsem to tak nějak předpokládal i u Primu
grga_pitic Odesláno 25. února 2007 Nahlásit Odesláno 25. února 2007 Dovolim si jednu poznamku. Ja nezpochybnuji pravo Primu delat si cenovou politiku jakou chce a prodavat za ceny takove jake se mu zdaji adekvatni. Ale delam uz nejaky ten rok v obchode a jak to vnimam ja, byva dobrym mravem pokud dojde ke skokovemu zdrazeni ve vysi desitek procent poskytnout nejake vysvetleni (nemam na mysli zdrazeni v radu nekolika mala procent). Proste byva slusnosti u firem jez si vazi svych zakazniku, pokud jdou s cenou skokove nahoru, vysvetlit proc tomu tak je......Alespon ja to v oblasti ve ktere pusobim jsem na tohle zvykly, ale treba je to jen vyjimka........
Foundryman Odesláno 25. února 2007 Nahlásit Odesláno 25. února 2007 grga_pitic napsal: Dovolim si jednu poznamku. Ja nezpochybnuji pravo Primu delat si cenovou politiku jakou chce a prodavat za ceny takove jake se mu zdaji adekvatni. Ale delam uz nejaky ten rok v obchode a jak to vnimam ja, byva dobrym mravem pokud dojde ke skokovemu zdrazeni ve vysi desitek procent poskytnout nejake vysvetleni (nemam na mysli zdrazeni v radu nekolika mala procent). Proste byva slusnosti u firem jez si vazi svych zakazniku, pokud jdou s cenou skokove nahoru, vysvetlit proc tomu tak je......Alespon ja to v oblasti ve ktere pusobim jsem na tohle zvykly, ale treba je to jen vyjimka........ Krom toho normální firma nikdy nezdražuje stávající kolekci, nýbrž reaguje na zvýšenou poptávku úpravou designu nebo parametrů, což se následně prodává jako "nový" model za patřičnou cenu.
noname Odesláno 25. února 2007 Nahlásit Odesláno 25. února 2007 Důvod je následující: Byla vyrobena Linea 36 a nastavena nějaká cena (podle mě rozumná). Po nějaké době byla vyrobena Linea 40 a cena těchto hodinek byla o mnoho vyšší, než verze 36. Tenkrát se prostě Prim rozhodl, že ceny nastaví jinak. Já jsem se tomu rozdílu podivoval, jak všichni víme, náklady na výrobu obou modelů jsou podobné. Prim se ale již rozhodl, že postoupí do vyšší ligy. "Staré" modely Linea 36 a Supersport mu v tom ale začaly dělat bordel, protože byly stále k dostání za cenu pod 10000,-, tak je prostě zdražil. Podobně nesmyslně byly zdraženy hodinky Rider. Nám to vadí a nikdo nám asi nevysvětlí, že je to vůči zákazníkům úplně férové. Za nějakých pár let se ale ceny nějak ustálí a novým zákazníkům to bude jedno, protože tento historický vývoj nebudou znát.
X-Bob Odesláno 25. února 2007 Nahlásit Odesláno 25. února 2007 Modely 36 se moc neprodávaly. Tudíž zákazníci neubydou. Podle mě sice přilákaly zákazníky, pro které to byla cenová hranice seshora, ale asi kvůli těm pár to nestálo za to držet zásoby dílů na 36 a tak když už jen tak leží ty zásoby, tak až se některé konečně prodají, zaplatí dřív ty dosud neprodané. Je to škoda, říkal jsem si, že za nějakých pár měsíců, kdyby se moje situace zlepšila, že bych chtěl Numera 36. Tak aspoň je to vyřešeno, určitě v cenové kategorii do 9-10.000,- lze najít hodinky podobné Numerám 36 a možná i v přijatelnější velikosti (40+). Jen škoda, že to nebudou Primky a s tím fajn přístupem kolegy Prima při realizaci koupě
NIGHTinGALE Odesláno 25. února 2007 Nahlásit Odesláno 25. února 2007 noname napsal: Důvod je následující: Byla vyrobena Linea 36 a nastavena nějaká cena (podle mě rozumná). Po nějaké době byla vyrobena Linea 40 a cena těchto hodinek byla o mnoho vyšší, než verze 36. Tenkrát se prostě Prim rozhodl, že ceny nastaví jinak. Já jsem se tomu rozdílu podivoval, jak všichni víme, náklady na výrobu obou modelů jsou podobné. Prim se ale již rozhodl, že postoupí do vyšší ligy. "Staré" modely Linea 36 a Supersport mu v tom ale začaly dělat bordel, protože byly stále k dostání za cenu pod 10000,-, tak je prostě zdražil. Podobně nesmyslně byly zdraženy hodinky Rider. Nám to vadí a nikdo nám asi nevysvětlí, že je to vůči zákazníkům úplně férové. Za nějakých pár let se ale ceny nějak ustálí a novým zákazníkům to bude jedno, protože tento historický vývoj nebudou znát. To zní rozumně, tak tomu klidně může být. Ale pokud jim "staré modely" dělaly v cenové politice bordel, tak je měli doprodat a uvést na trh modely nové, u kterých si nastaví cenu tak, jak budou chtít. Pak by bylo vše v pořádku. Nebo je měli nechat za původní cenu jako "startovní hodinky" pro ty, kteří se s Primem teprve seznamují. Když začala Škodovka vyrábět Superb, tak taky nezdražila Fabii a Octavii od 50%. Třeba i Tag Heuer, který je asi v povědomí milovníků hodinek zapsán o něco málo lépe, než Prim, má v nabídce i levné modely a dal je tam relativně nedávno. Třeba Tag Heuer Formula 1.
babaq Odesláno 25. února 2007 Nahlásit Odesláno 25. února 2007 Nedá mi to - více méně lze souhlasit se vším, co se tu napsalo: od práva Eltonu stanovit si cenu, přes pochybnost nad důvody takového zdražení (což je de facto interní věc Eltonu) až po lehký podiv nad takovým krokem ve vztahu k zákazníkům. Pro mě osobně to znamená, že ačkoliv jsem před nějakou dobou koketoval s myšlenkou pořídit se časem třeba i nějaký nový model od Eltonu, tak jsem to prostě vzdal. Na trhu jsou hodinky, které se mi líbí o hodně víc a stojí o dost míň (např. Archimede). A nevidím důvod, proč podporovat jakoukoliv firmu jenom a jedině proto, že je česká... v tomto ohledu jsem sviňský kosmopolita :-)
JJ Odesláno 25. února 2007 Nahlásit Odesláno 25. února 2007 NIGHTinGALE napsal: A pokud by k tomu vedlo zvýšení zájmu o renovace, tak je to (s prominutím) parazitování na minulosti ===>>> "Jóóóó, pánové, ty starý kousky jdou na dračku, tak zdražíme ty nový, blbě prodejný. Dyť voni si je fandové a sběraté koupí. Blbečci..." Proč hned parasitování? Naopak by to bylo výborné komerční využití historie firmy. Vzhledem k tomu, že majitelé koupili Elton včetně té historie, nevidím na tom nic špatného Citovat Pokud si někdo sedl a konečně pořádně spočítal reálné náklady, jak napsal JJ, tak je to snad ještě smutnější, protože bych čekal, že pořádné ekonomy bude mít po skoro 18 letech od pádu komunismu každé vesnické (jednotné) zemědělské družsto. Takže jsem to tak nějak předpokládal i u Primu Ano, je to pozoruhodné. Dalo by se to pochopit u renovací a modelů, u kterých se dalo dělat ze starých zásob apod. ale u nových designů a nové výroby je to zarážející.
wlken Odesláno 25. února 2007 Nahlásit Odesláno 25. února 2007 Omlouvám se že reaguju, ačkoliv marketingu a nastavování cen vůbec nerozumím, ale nedá mi to - berte můj názor jako reakci typického hloupoučkého zákazníka. Myslím že hodnotu a exkluzivitu zboží by měla tvořit hodnota materiálu a výše přidané hodnoty - cena surovin,cena práce a zisk výrobce a prodejce. Kvalitu hodinek tvoří, podle mě, první dvě jmenované. Na druhou stranu je mi jasné, že pokud je kapacita výroby nastavena na určitý počet výrobků a poptávka je větší, že je jediným nástrojem regulace cena výrobku. Ale zvyšovat exkluzivitu výrobku pouze umělým zvyšováním ceny bez faktického zvyšování hodnoty výrobku - to je podle mě snobismus,nezlobte se na mě... Sběratelům hodinek Prim,nebo zapřísáhlým lokálním patriotům příplatek 5 tisíc nevadí,ale člověku,který bere hodinky jako šperk,nebo investici to asi vadit bude...začne uvažovat "model X je za 10 tisíc zajímavý,ale za 15 tisíc už si můžu koupit od firmy Y model Z, který má objektivně lepší užitnou hodnotu a zaplatím za "lepší" a ve světě známější značku.... Toť můj názor.
hciq Odesláno 25. února 2007 Nahlásit Odesláno 25. února 2007 Myslím, že všechny teorie jsou jen spekulace. Spíš je mi divné, že se zatím nikdo z Eltonu k tomuto kroku oficiálně nevyjádřil. Mě osobně je to putna, ale pár lidí by asi rádo znalo odpověď.
Foundryman Odesláno 25. února 2007 Nahlásit Odesláno 25. února 2007 pan socka napsal: Jejda, Prim zdražil, tady to vyvolalo bouři nevole a opovržení, přidám se také, fuj, fuj, ee Prim Ochmataná bolševická veteš se tady prodává za nehorázné sumy, nikomu to nevadí a solidní hodinky se eťáckým strojkem za 14k Kč se zdají drahé :D Linea 36 za nynější cenu drahá není, za oněch 14k dostanete nerez pouzdro, solidní strojek, safír a kvalitní řemen. Co chcete více a kde to "více" dostanete levněji? Například Tissot, Hamilton... (abych se držel strojků ETA) Nevoli a opovržení jsem nezaznamenal, spíš úvahy, co asi bylo příčinou.
VS Odesláno 25. února 2007 Nahlásit Odesláno 25. února 2007 pan socka napsal: Jejda, Prim zdražil, tady to vyvolalo bouři nevole a opovržení, přidám se také, fuj, fuj, ee Prim Ochmataná bolševická veteš se tady prodává za nehorázné sumy, nikomu to nevadí a solidní hodinky se eťáckým strojkem za 14k Kč se zdají drahé :D Linea 36 za nynější cenu drahá není, za oněch 14k dostanete nerez pouzdro, solidní strojek, safír a kvalitní řemen. Co chcete více a kde to "více" dostanete levněji? Nerez pouzdro, stejný strojek od stejného výrobce, safírové sklo a kvalitní řemen dostanu i za polovinu. Ale o to nejde. Co navíc dostanu za to 50% navýšení ceny? Úsměv pana ředitele?
Fester Odesláno 25. února 2007 Nahlásit Odesláno 25. února 2007 Taky jsem uvažoval o zakoupení hodinek z Eltonu, ale po posledním zdražení mě to tak nějak trochu přešlo. Za cenu kolem 14 k mám vyhlédnuté nádherné T-lordy automatic, nebo Certina DS First a pokud si trochu připlatím, mám šanci koupit krásná Mida, vše s Etou a kovovým tahem, protože já řemínky nenosím a Elton kovové tahy nevede.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se