Přejít na obsah

Televizory LED, Plasma...

RomanP

Doporučené příspěvky

Kristova na čtyřikrát zpřerážená levá podvozková hnáto - ty mi dáváš zabrat :o :) :)

...a tohle zase zjistím jak ??? :o

(a to jsem si ze začátku myslel, že vybrat správnou televizi je sranda... :suicide_anim: ) B)

No to nevím, jen mě to tak napadlo, UPC podle mě kódování používá, jinak by ho chytal každej trouba jen tak ne? Satelitům čéče vůbec nerozumím, kabelovce taky ne. Moc si těch mejch výlevů nevšímej. :)

Každopádně u většiny televizí(tunerů) ty potvory rozlišení nepíšou, takže pak až doma zjistíš, že program v full hd na integrovaný tuner nepojede. Musí to být u televize výslovně uvedeno, např. rozdíl mezi LG 42PG6000 a LG 42PQ6000, na pohled "stejné" bedny. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud vím, tak přijímat UPC umí SONY Bravia. Teda samozřejmě s DVB-C. To pak od nich nemusíš mít tu jejich krabici. Bohužel se nedá nikde zeptat, protože se tam asi nedovoláš. Zato mě votravujou každej tejden, protože mám ještě analog právě kvůli těm jejich boxům. Nechci doma další tři krámy.

Odkaz ke komentáři

Takže jestliže to dobře chápu, tak při koupi TV s DVB-C nebudu potřebovat STB od kabelovky UPC.

DBV-T - je Terestricky - pozemni vysilace

DBV-S - je Satelit - z obezne drahy

DBV-H - je Handheld - treba mobily od Samsungu to umi

DBV-C - je Cable - proste kabel od UPC, O2 apod.

Na kazde infolince (UPC, O2 atd.) ti reknou, ze na nic jineho nez TV od nich jejich STB nepouzijes. A jinak nez na jejich STB to nenaladis. Sice do nej take vede kabel, ale je v nem jiny signal nez v kabelu co vede z normalni anteny na strese a lide si k nemu kupuji za litr STB typu DBV-T. Vzajemnou kompatibilitu u konkurence ti nikdo oficialne nepotvrdi, ale mozna ze prehrani firmware ci crack tohle vyresi. Ale nezkousel jsem to.

Jinak jestli mas doma pevnou linku od O2 tak vydrz do 8. kvetna. A jestli ji nemas, tusim ze akce zrizeni za korunu jsou tak nejak furt. Asi s rocnim zavazkem, ted nevim. Celkem zasadne se meni struktura sluzeb a co se tyce digitalni televize - budes prekvapen. Bohuzel zatim je na to asi porad embargo, ale po 8 nebo mozna 11 kvetnu mi klidne posli SZ, reknu ti detaily. Napovim ti jen, ze cena bude 100% nizsi nez u konkurence. Protoze zakladnich cca 12 kanalu bude stat tolik, ze aby cena byla nizsi, museli by doplacet oni tobe :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

ˇ

Ač jsem spíše příznivcem plazmy (PANASONIC VIERA TH-37PZ80EA), tak si myslím, že LCDčkem od Samsungu rozhodně nic nezkazíš. Pokud jedeš ještě na analogu, tak se v každém případě připrav na to, že jak na plazmě, tak na LCD je pokoukání oproti klasickému CRT subjektivně horší. Alespoň já byl první týden otrávený, ale člověk si rychle zvykne.

Podle me je to i tim, ze LCD je nachylnejsi na kvalitu analogoveho signalu, hooodne tam udela uz jen delka koaxialniho kabelu. Mozna byl problem v tom.

Odkaz ke komentáři

dvb-c u sony funguje, overene oskusane, ale k tv je potrebne zakupit toto http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca-modul-conax-cas7.htm

nove samsungu maju tiez dvb-c tuner ale funkcnonst Vam neviem potvrdit.

Počkej, to jako dekóduje pak programy UPC a funguje to i bez jejich STB? Mě napadla taková "ďábelská myšlenka" - mám od UPC jen Internet, TV nepotřebuju (chytám všechny volné DVB-T kanály na pokojovou anténu), ale kdybych zakoupil příslušnou TV a tohle udělátko, tak bych pak mohl koukat i na kabelovku? (Teda za předpokladu, že příslušný signál v zásuvce je - schválně jsem na analogové TV zkoušel, co tam mám a naladil jsem jen Markýzu a to ještě bez zvuku a hodně zašuměnou).

Odkaz ke komentáři

Počkej, to jako dekóduje pak programy UPC a funguje to i bez jejich STB? Mě napadla taková "ďábelská myšlenka" - mám od UPC jen Internet, TV nepotřebuju (chytám všechny volné DVB-T kanály na pokojovou anténu), ale kdybych zakoupil příslušnou TV a tohle udělátko, tak bych pak mohl koukat i na kabelovku? (Teda za předpokladu, že příslušný signál v zásuvce je - schválně jsem na analogové TV zkoušel, co tam mám a naladil jsem jen Markýzu a to ještě bez zvuku a hodně zašuměnou).

No tak to by nešlo :thumbsdown_anim: , musíš mít od UPS Conax kartu, která se vkládá do kabelového settopboxu. Když ale máš televizi s DVB-C nemusíš mít ten krám a tu Conaxku hodíš do té tv a pak ti to šlape

Odkaz ke komentáři

Pokud vím, tak přijímat UPC umí SONY Bravia. Teda samozřejmě s DVB-C. To pak od nich nemusíš mít tu jejich krabici. Bohužel se nedá nikde zeptat, protože se tam asi nedovoláš. Zato mě votravujou každej tejden, protože mám ještě analog právě kvůli těm jejich boxům. Nechci doma další tři krámy.

Už to funguje a úplně perfektně bez problémů, když přijdou na montáž digisettopboxu a uvidí, že máš tv s DVB-C sami ti to nabídnou

Odkaz ke komentáři

zdravím, jenom pokus o znovuotevření tohoto vlákna. Nemá někdo již zkušenost s novou řadou plazem od Panasoniku NeoPSP ? konkrétně řada G10, 106cm...

no tak par lidi uz zkusenosti ma, staci se podivat na www.tvfreak.cz/forum

nejhorsi na tom je, ze v CR se vsude prodavaji za doporucene ceny - v polsku vyjdou ve vsech rozmerech o NESKUTECNYCH 10000 - 12000 levneji, coz se silne vyplati tam pro ne zajet...

viz. www.ceneo.pl

jo a v srn se zase prodavaji se sat. - dvb-s tunerem jako rada GW10...

Upraveno uživatelem paolous
Odkaz ke komentáři

V médiách som matne zachytil informáciu, že veľkí hráči v segmente TV zavelili na ústup od plazmy a do budúcna prezentovali príklon k LCD. Je to len názor moderátora, alebo má toto tvrdenie reálny základ?

Neni to pravda. LCD min papa proud, je to perspektivnejsi technologie, ale treba na sledovani sportovnich programu s rychlymi pohyby je o mnoho lepsi plazma. Kazda technologie ma svoje... Stejne tak ma kazda technologie svy fandy...

Odkaz ke komentáři

Neni to pravda. LCD min papa proud, je to perspektivnejsi technologie, ale treba na sledovani sportovnich programu s rychlymi pohyby je o mnoho lepsi plazma. Kazda technologie ma svoje... Stejne tak ma kazda technologie svy fandy...

Dle mého názoru se technologie celkem vyrovnávají...

Odkaz ke komentáři

V médiách som matne zachytil informáciu, že veľkí hráči v segmente TV zavelili na ústup od plazmy a do budúcna prezentovali príklon k LCD. Je to len názor moderátora, alebo má toto tvrdenie reálny základ?

Je to pouze konkurenční boj mezi výrobci televizorů. Když se pak dělá slepý test vyjde jednoznačně plazma. Z osobní zkušenosti doporučuji plazmu Pioneer KURO FULL HD. 127 cm je tak akorát. Ale ani sebelepší televize bez dobrého zdroje signálu nic nezmůže. Pokud neberu v úvahu blue-ray a DVD přehrávače, potřebuji slušný signál TV vysílání, zapomenout na DIGI TV a UPC. Navíc, když si člověk zvykne na HD TV signál, vše ostatní se již nedá příliš sledovat.

Pak to chce už jenom A/V receiver, přehrávač, repro, kabely ....

Odkaz ke komentáři

To jsou hrozne kecy. Jak si zvyknes na Mercedesa, nic jineho nepripada v uvahu. Bydlet jde jenom v nejake chalet v Davosu a na sebe bych nevzal nic jineho, nez Armani. Bleeee. Jasne Kuro 50" je fajn, ale Na samote u lesa udela stejnou radost na 42 LCD. Treba i Samsung. Technologie jsou dneska zhruba vyrovnane, a nez dozene kvalita vysilaneho signalu moznosti dnesnich zobrazovacu, to bude jeste nejakou dobu trvat. I ty HD kanaly jedou zhusta upscaling, protoze neni dost poradu v HD. Tely HD tak aspon za 35k (LCD, nebo plazma, je to jedno, oboji funguje dobre), HD satelit a dalsich deset roku to pojede, jen je treba sem tam nabit dekodovaci kartu.

Odkaz ke komentáři

To jsou hrozne kecy. Jak si zvyknes na Mercedesa, nic jineho nepripada v uvahu. Bydlet jde jenom v nejake chalet v Davosu a na sebe bych nevzal nic jineho, nez Armani. Bleeee. Jasne Kuro 50" je fajn, ale Na samote u lesa udela stejnou radost na 42 LCD. Treba i Samsung. Technologie jsou dneska zhruba vyrovnane, a nez dozene kvalita vysilaneho signalu moznosti dnesnich zobrazovacu, to bude jeste nejakou dobu trvat. I ty HD kanaly jedou zhusta upscaling, protoze neni dost poradu v HD. Tely HD tak aspon za 35k (LCD, nebo plazma, je to jedno, oboji funguje dobre), HD satelit a dalsich deset roku to pojede, jen je treba sem tam nabit dekodovaci kartu.

Já mám pocit, že to dost dramatizuješ. Cena televizorů dnes poklesla natolik, že srovnávat koupi TV KURO s extra luxusem asi není na místě. Stejně tak nesouhlasím s tím, že všechny TV nad 35k hrají stejně. Pokud má někdo možnost si kvalitu různých TV porovnat (nikoli však někde v prodejně, kde mu "správně" seřízený jas za dvě minuty vypálí oči), tak mi dá třeba za pravdu. 50" úhlopříčka dnes také není nic přehnaného. Nicméně, nikomu nic nevnucuji. :argue:

Pokud někdo opravdu hledá nějaké solidní informace, určitě je najde na jiném fóru.

Odkaz ke komentáři

Vsechny stejne samozrejme nehraji, ale za 35 uz jdou koupit dobre placky. Kolik teda stoji padesatka Kuro v Cesku, kdyz je to takova pohoda? Pokud teda jeste nekde je k sehnani.

K sehnání je, raděj na ni nekoukej, nebo pak taky budeš žadonit o jednu plazmu do obýváku.

Pak bude však pozdě tlouci se do prsou řkouci: Toho bohdá nebude, bych LCD před sprostým Plazmatem v prach uvrhnul. LDC je out a i ty kavky na drátě to vědí. :)

Za vším vždy hledejte kšeft, proboha nehledejte zájem uspokojit zákazníka, to by se totiž prodávaly dokonalé produkty. A ty prakticky neexistují a pokud ano, tak je buď rychle přestat dělat, nebo je dalším modelem "upgradovat" :) Budu velmi rád, když mě někdo konkrétním příkladem přesvědčí o opaku. (elektronika)

Odkaz ke komentáři

Vsechny stejne samozrejme nehraji, ale za 35 uz jdou koupit dobre placky. Kolik teda stoji padesatka Kuro v Cesku, kdyz je to takova pohoda? Pokud teda jeste nekde je k sehnani.

PDP-LX5090 je pod 70k. Když zvážíme cenu řady zde prezentovaných hodinek ... Vše je relativní, ale za tu cenu stojí.

Já si myslel, že se přihlasím do fóra o hodinkách a dozvím se o nich něco zajímavého. Místo toho píšu bláboly na téma TV. :wallbash:

Slavnostně slibuji, že další příspěvky budou pouze na téma hodinky.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...