Přejít na obsah

Televizory LED, Plasma...

RomanP

Doporučené příspěvky

TO ricous: neptej se, co si máš koupit. Zajděte do prvního slušnýho obchodu a z těch cca tří metrů co máš doma na to chvíli koukejte. Schválně mluvím v množném čísle,

protože je to o očích. O ničem jiném ! :smile_anim:

No jo - ale v obchodu mají puštěný blu-ray s vyšperkovaným diskem přes HDMI a doma to je přeci jen něco jinýho. navíc se bojím u LCD té odezvy při rychlých scénách/sportu. Proto se tu optávám, abych měl alespoň základní info, než k nim vkročím a vyberu... :smile_anim:
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo - ale v obchodu mají puštěný blu-ray s vyšperkovaným diskem přes HDMI a doma to je přeci jen něco jinýho. navíc se bojím u LCD té odezvy při rychlých scénách/sportu. Proto se tu optávám, abych měl alespoň základní info, než k nim vkročím a vyberu... :smile_anim:

No proto jsem psal slušnej obchod. Ne tam, co tě oblbují blu-ray, ale obchod, kde maj puštěnej třeba sportovní přenos na všech telkách co tam mají. A rozdíl v obrazech jednotlivých značek i technologií vydíš hned. Např. DATART. A nejlepší je, když to všechno maj pověšený na jedný stěně, aby člověk neběhal po krámě jak zatoulanej pes. ;)

Odkaz ke komentáři

Má někdo zkušenost s Panasonikem ale ne plasmou Viera ale s LCD? díky

btww chtěl jsem Samsung, ale ten jsem nenašel v uhlopříčce 107  tedy 42- buď 40 nebo obrovskou

Odkaz ke komentáři

Dneska mi přišel leták Electro World a docela mne zaujaly tyhle dvě:

LCD Samsung LE40C550

LCD Panasonic TXL37U2E

Jenže se pořád bojím toho sportu u LCD, tak mne ještě napadla 100Hz LCD Samsung LE40C630...

Tak já pořád nevím...?

Odkaz ke komentáři

Dneska mi přišel leták Electro World a docela mne zaujaly tyhle dvě:

LCD Samsung LE40C550

LCD Panasonic TXL37U2E

Jenže se pořád bojím toho sportu u LCD, tak mne ještě napadla 100Hz LCD Samsung LE40C630...

Tak já pořád nevím...?

Mám LE40670 (asi stejná jako ta 630, navíc jen se satelitním tunerem - ale to bys musel zkontrolovat jinde..) a zatím zcela vyhovuje. Hokej i fotbal paráda, černá překvapila svou černotou a vůbec docela v pohodě. Chybí akorát nahrávání na HD nebo USB disk.

PS: fullHD ze satelitu je parádní ;)

Edit: co mi vadí je fakt, že na větších uhlopříčkách vypadá všechno jako telenovela.. Teď jsem na hotelu a je tu taky Samsung - 66cm a pohoda, jako za starých časů :)

Upraveno uživatelem gougy
Odkaz ke komentáři

Momentálně bych asi potřeboval info z praxe, jestli je u LCD tak velký rozdíl 50Hz a 100Hz, případně zda je 100Hz vůbec dostačující na sport (signál UPC HD rekordér).

Je to jedna velká bublina. Důležitá je latency - tzn. zpoždění mezi "úplným rozsvícením bodu a jeho opětovným úplným zasnutím". Obnovovací frekvence obrazu je dána teoretickými možnostmi zdroje (PAL třeba 25 a 25 půlsnímků za sekundu) Takže jestli jde do obrazovky po převzorkování 200 snímků za sekundu, nebo 50 je vlastně fuk, pokud to fyzicky neukáže na 100%.

Prostě princip obrazovky a zobrazení CRT a LCD (ať už TFT nebo jiné varianty) je naprosto rozdílný. U CRT má obnovovací frekvence zásadní vliv na tzv. blikání obrazu. U LCD jde spíš o reklamní bláboly.

Já bych na sport pořád raději vybíral plazmu.

Odkaz ke komentáři

Mám LE40670 (asi stejná jako ta 630, navíc jen se satelitním tunerem - ale to bys musel zkontrolovat jinde..) a zatím zcela vyhovuje. Hokej i fotbal paráda, černá překvapila svou černotou a vůbec docela v pohodě. Chybí akorát nahrávání na HD nebo USB disk.

PS: fullHD ze satelitu je parádní ;)

Edit: co mi vadí je fakt, že na větších uhlopříčkách vypadá všechno jako telenovela.. Teď jsem na hotelu a je tu taky Samsung - 66cm a pohoda, jako za starých časů :)

Ta tvoje LE40C670 má lesklou, nebo pololesklou obrazovku jako má třeba LE40C630?
Odkaz ke komentáři

Ta tvoje LE40C670 má lesklou, nebo pololesklou obrazovku jako má třeba LE40C630?

Rozhodně není tak lesklá, jako LED u netbooku Acer Ferarri a ani tak matná LCD jako má notebook HP 6730 (jiné srovnání nemám, tak babo raď), takže asi pololesk ?

630tku jsem neviděl - ale měla by být shodná, jen bez sat. tuneru.

Odkaz ke komentáři

Rozhodně není tak lesklá, jako LED u netbooku Acer Ferarri a ani tak matná LCD jako má notebook HP 6730 (jiné srovnání nemám, tak babo raď), takže asi pololesk ?

630tku jsem neviděl - ale měla by být shodná, jen bez sat. tuneru.

No to je jasný, když nemáš srovnání. Já jsem spíš myslel, že 670 je stejná obrazovka jako 650 (a ta se blejská jak psí ko...e)+sat tuner.

Blbý je, že tu 630 nikde nemaj a to, že je pololesklá je pro mě plusem.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

tak jsem dnes dovlekl novou TV, ale bude to chtít nějaký lepší zdroj signálu - DVB-T z ní vydoluje tak 20% toho co umí

pomohlo by UPC? to by pro mě bylo nejsnazší - nebo se budu muset napojit na satelit?

nebo vrátit tv ? :D

Upraveno uživatelem YPO
Odkaz ke komentáři

tak jsem dnes dovlekl novou TV, ale bude to chtít nějaký lepší zdroj signálu - DVB-T z ní vydoluje tak 20% toho co umí

pomohlo by UPC? to by pro mě bylo nejsnazší - nebo se budu muset napojit na satelit?

C je správně!

UPC ti rozhodně pomůže, ale nad 50% toho, co televize patrně umí, se stejně nedostaneš. I satelitní programy mají velmi často svoje Full HD programy provedeny formou upscale, tzn. že se snaží uplést z hovna bič. Já sám satelit doma nemám, takže těžko budu dost dobře radit sám.

Odkaz ke komentáři

Záleží jak moc tývýčko sleduješ. Já si bohatě vystačim s tímhle. Desetimego na brouzdání a pohodlný stahování stačí a co se televize týče, tak český programy v hádéčku jsou čt 1, nova, prima, barrandof a já nevim co ještě. Na ostatní se dá koukat úplně v pohodě. Já nejvíc sleduju Cool, v podstatě futuramu, simpsnovi a top gear a kvalita dobrý. Klidně si můžeš vzít nějakou rozšířenou nabídku programů, jeslti děti koukaj na pohádky a tak. jinak mám teda 40ti palcovýho samsunga.

Ikdyž teda s UPC je utrpení jednat, za asi 4 roky co tam jsem byly asi 4 reklamace kvůli mylně poskytnutejm informacím, neoprávněně účtovanejm položkám a tak. Dobrý je, že si člověk dokoupí kartu do televize, a nepotřebuje k ní připojovat další krabici. (pokud máš samozřejmě DVB-C tuner inside)

Upraveno uživatelem Horhe
Odkaz ke komentáři

No, je to těžké! Mám UPC, full nabídku a s obrazem na plasme Panasonic jsem fakt spokojenej. Sice pár programu je teda fakt nic moc,ale většina je super!

Nicméně, třeba muj friend z okolí, má nabídku a přijímač stejný jako já, ale kvalita obrazu u něj je fakt mizerná!!

Takže asi raději nejdříve zkusit, jak to bude u tebe.Můžeš být taky pěkně zklamán!

Odkaz ke komentáři

Není teď nákup tv, uspěchané rozhodnutí (DVB-T2) ?

http://technet.idnes.cz/chysta-se-prechod-na-moderni-televizni-vysilani-dvb-t2-v-cesku-bude-hd-i-3d-1os-/tec_video.asp?c=A100519_210544_tec_video_nyv

Start je v létě 2012, chci vidět 'šťastné' majitele nynějších 3D televizí jak za rok kupujou set top box. :suicide_anim:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...