Přejít na obsah

Televizory LED, Plasma...

RomanP

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...

Ve čtvrtek jedu pro tady tu škatuli, taková nečekaná rychlá akce. Zajímají mě hlavně nějaké větší mínusy, které by mě odradily od rychlé koupě. Děkuji za každou reakci, pokud nebude, o to lepší :-) Panasonic TX-50CS630E

https://www.datart.cz/-3D-SMART-Full-HD-LED-televize-PANASONIC-TX-50CS630E.html

post-364-0-29867100-1459797419_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník tolja

Ve čtvrtek jedu pro tady tu škatuli, taková nečekaná rychlá akce. Zajímají mě hlavně nějaké větší mínusy, které by mě odradily od rychlé koupě. Děkuji za každou reakci, pokud nebude, o to lepší :-) Panasonic TX-50CS630E

https://www.datart.cz/-3D-SMART-Full-HD-LED-televize-PANASONIC-TX-50CS630E.html

taky jsem chtěl panasonika, hlavně z důvodu eventuálních oprav, že prý oproti ostatním značkám panasonik většinou opravit jde, a navíc za zlomek ceny

nakonec jsem v hledané velikosti 42-43" nic nevybral a na víceré doporučení koupil minulý týden zdaleka nejdražší sony bez 3D

údajně je to nejvyšší loňský model, v elvii to ukazovalo hezky, doma je to o něco horší, a mám takový divný pocit, že předchozí sharp (teď je v dětském pokoji) se 100hz základní deskou ukazuje o něco líp než sony s 200hz základní deskou

asi to bude rukama a neumím to nastavit, obě tv jsou v továrním nastavení

post-953-0-70218600-1459835063_thumb.jpg

Upraveno uživatelem tolja
Odkaz ke komentáři

Ten sony ma pokud sem nasel dobre sice 800hz, ale zobrazovaci panel "jen" 50hz.

Nejsem odbornik, ale dostal sem doporuceni vzit 100hz panel..

Muj favorit zatim:

http://www.okay.cz/samsung-ue55j6272/

100 hz panel rozhodně, jinak se ti bude rozmazávat i o dokument o šnecích. Každopádně se nenech zmást těma přestřelenýma dopočítávanýma hz a zjisti různě po fórech, která TV má skutečně 100 hz panel. Jestli má ten Samsung netuším, ale osobně pokud jde o TV, volím nejraději Panasonic. Ale můžeš mít na TV nároky (rozuměj fičury), které třeba Panasonic nemá.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja

Ten sony ma pokud sem nasel dobre sice 800hz, ale zobrazovaci panel "jen" 50hz.

Nejsem odbornik, ale dostal sem doporuceni vzit 100hz panel..

Muj favorit zatim:

http://www.okay.cz/samsung-ue55j6272/

nesmíš dát na popisy tv na webu okay.cz

Okay, to jsou teď strašně neprofesionální jelita, čuměl jsem na ně jak z jara, když mě přesvědčovali, že si moje peníze opravdu nezaslouží - pobočka Praha Štěrboholy

přitom před šesti lety jsem v Okay na Bohdalci kupoval pračku a telku - bezva jednání a služby, pobočka bohužel zrušená

Odkaz ke komentáři

Dival jsem se na tuhle:

http://televize.heureka.cz/panasonic-tx-55cs620e/specifikace/#section

Rekl bych, ze stejna co si sem hodil ty.. Ale bez 3D ( coz nechci )

Ano, prakticky je stejná. Nevěděl jsem, že nechceš 3D.

Já osobně a i podle různých fór co do kvality obrazu upřednostňuju prostě Panasonic, který mi přijde, je prostě o nějaký ten kousek dál, než třeba ty Samsungy. Na ten tvůj postnutý jsem někde četl kritiku na trhaný obraz v pohybu, ale ono i záleží na nastavení a signálu atd., takže to neber tak, že chci tento Samsung hanět. 

Osobně bych to rozdělil takhle.

Samsung: Ten brát, pokud si potřebuješ pohrát s různýmá věcma, jako titulky, přehraje víc formátů přes usb atd., prostě tady ty "hračičky".

Panasonic: Hlavně kvůli kvalitě obrazu, protože třeba podpora formátů u Panasonicu prostě nic moc, nemožnost nastavit velikost titulků atd. (minimálně dřívější verze, nejnovější software nevím). 

Takže záleží co upřednostňuješ, jak řešíš pouštění filmů atd.

Já bych už třeba ani chytrou TV nechtěl a vyřešil to externí krabičkou, ale už je koupena:-), takže až u další TV. 

Odkaz ke komentáři

Osobne bych Panasonic tak razantne nedoporucoval. Nektere PCB uz nemaji ani FR4, pajet se to poradne neda, pocet internich oprav byl jeden cas v Plzni tak velky, ze povolali fachmana z duchodu... proste si s tim nevedeli rady. Jeden pul rok chteji stare stroje vyhodit (uz presluhuji), druhy pulrok je vykupuji ze srotu, protoze nove vedeni nechce investovat. Pokud vim, LCD moduly berou z polske LG Display, backlight je mozna z polskeho Heesungu. Samsung na Slovensku a v Madarsku oproti tomu bere na velke televize moduly od japonskeho Sharpu. Polska tovarna Sharpu uz nefunugje, maji to koupene v ramci licence fuseri z UMC. Takze tim jsem chtel pouze rict, ze dneska je koupe televize velka loterie a nelze se spolehat na nejakou znacku. Je potreba peclive prozkoumat model od modelu, nekdy kus od kusu. Laskavy divak mi promine za zkazeni tv vecirku :whistling:

Odkaz ke komentáři

Já psal o kvalitě obrazu, což ale i tak je hodně individuální, ale panasonic je mi díky svým barvám a laděním prostě nejblíž. Nevím jak je to to momentálně, zajímal jsem se  o to trochu před dvěma roky zhruba, ale praxe byla taková, že (i když nevím odkud Panasonic panely měl), tak obrazově byl vždy o krůček dál než konkurence, která to doháněla právě těma věcma navíc. Jak to je s poruchovostí netuším a to je jak píšeš vždy sázka do loterie a je prakticky jedno co koupíš.

Já volil Panasonic i proto, že kdyby se TV pokazila, nemusím ji nikam vozit. Sami ji odvezou, případně opraví na místě a pak zase dovezou až domů, samozřejmě zdarma. pro mě, jako člověka od přírody nerad řešícího reklamace to je ideální řešení. Plus ta kvalita obrazu (co já viděl a nastudoval po různých fórech) a volba byla jasná. 

Odkaz ke komentáři

Pro mě je Panasonic taková srdcovka, používám ho od dětství kdy jsem dostal mého prvního walkmana a od té doby pouze a jen dobré zkušenosti se vším, co jsem od nich kdy měl, samozřejmě Technics beru jako Panasonic, i když se to ne každému zamlouvá, prostě Matsushita :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...