Přejít na obsah

Televizory LED, Plasma...

RomanP

Doporučené příspěvky

HD je bezne uz nekolik let. Ted ale s DVB-T2 stanice Novy a Primy od nej ustoupi, aby ho mohli prodavat za penize. Na antenu bude pak jen jejich SD, HD bude mit nadale ČT. Jinak u te Novy a Primy zase od nejakeho blizkeho roku je tam pro ne zakonna povinost vysilat v HD, takze ani u nich neni to SD na porad.

Já mám nějakou základní sadu programů od UPC za 150 Kč měsíčně a tam jsou i všechny ty Primy a Novy v HD. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co jsem se koukal v E-shopech i showroomech, tak u 75" za 35k bys musel udělat hóódně velký kompromis. Kvalita obrazu by byla dobrá možná pro nějaké technologické využití (scada, reklamní baner, atd), ale ne pro konzumaci multimediálního obsahu. Možná kdybys byl ochoten jít do "číny", tak jsem viděl 4k UHD od Hisense za 35k. 

zde: https://www.alza.cz//75-h75n5800-d5502238.htm?kampan=adpla_produkty_Televize_c_1o1_HIS020x5_9062904&gclid=EAIaIQobChMI3--X-v723wIV5hXTCh1zgQsbEAQYASABEgJGTvD_BwE

Myslím, že ho mají i vystavený v Alze v Holešovicích, ale nevěnoval jsme této značce žádnou pozornost, tak 100% jistý si nejsem. Natož abych ti poreferoval o kvalitě obrazu. Teoreticky by ale měli být ve srovnatelné kvalitě levnější, než zavedené značky.

Já jsem nakonec musel budget kvůli námitkám ženy (která nechtěla žádnou novou TV) omezit na 40k a dal jsem přednost kvantitě (velikosti TV) před kvalitou (LCD vs OLED) a koupil LG 65SK9500PLA: https://www.lgshop.cz/lg-65sk9500pla Dnes mi jí dovezou.

Pokud by to ale bylo jen na mě a nemusel dělat kompromisy v budgetu (bohužel ty ceny tv jsou tak nějak i pro laika lépe dohledatelné na netu, než ceny hodinek :.)), tak koupím LG OLED65C8PLA: https://www.lgshop.cz/lg-oled65c8pla

Tak snad budeš spokojenej,já bych volil naopak,ale je to každého volba. :cheers:

Odkaz ke komentáři

V našem prdelákově nebyl HD signál nikdy. Ani s příchodem nových standardů se to nezmění. Mám na mysli ČT. Takže "děkuji" ČRa, nebo kdo to má na starosti.

To je šílené tohleto. Tohle a mobilní kartel, to nás tlačí hodně na východ.

Aspoň že ten Skylink je skoro celý v HD. Ale je to zase za dost zlaťáků.

Odkaz ke komentáři

@hopa26: Je to bohužel tak jak píšou kolegové - víc dat vzduchem díky lepším kodekům poslat půjde, jenže "specificky českým řešením" (které už bylo oficiálně avizováno) bude po vzoru DVB/T opět nacpání ještě většího počtu kanálů do omezeného pásma (do kterého už se shora tlačí i mobilní perátoři), protože za vysílací frekvence se tvrdě platí a "česká kunčaft" nežádá kvalitu ale jednotnou reklamní masáž na všech kanálech, aby o prokrýlepána o něco nepřišel. V HD (a časem snad i v UHD) vysílaném zdarma zůstane pár veřejnoprávních kanálů (aneb "Národ/stát koncesuje Sobě"), ostatní konzumenti si za kvalitu budou muset připlatit kabelovkám a IPTV streamovačům. 

@Frak: Už súdruh Stalin prý hlásal že "i kvantita představuje svým způsobem kvalitu" - akorát taktně doufám žes za to LCD nevyvalil víc než 2/3 toho co označuješ jako "budget"...  :speak_cool:

Odkaz ke komentáři

@FrakL: Ono je těžké radit lepší ceny na konci výprodejů... třeba tohle se dalo do Pondělka (po odečtení samostatně prodatelných přívěšků) u CZC koupit za těch tvých 40, ale ani za 49900 od zeleného zmrda to není tak šílené jako prosincových 79900. Kurva tohleto už je fakt masochismus, koukat jak ceny donedávna snových kousků padají, když už mám pár měsíců nakoupíno...  :crybaby:

Odkaz ke komentáři

https://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/technika/obraz-s-vysokym-rozlisenim/co-je-to-hdtv/

Komercni televize vysilaji qHD (quarter HD -->540p), CTcko vysila FHD (Full HD -->1080p). Takze u Nova/Prima dostanete tri prd*le reklam a jednu ctvrtinu obrazove kvality CTcka. Mame ted doma nove naladenou prechodovou sit a dopocitavani obrazu qHD na 50" 4k televizi je obstojne. Divat se na to da, ale zalezi na tom co vysilaji.

Poridil jsem minuly rok rodicum Hisense H50N6800 kvuli jednoduchosti ovladani a zatim ok. Vubec bych se cinana nebal, za ty penize dostanete presne to co inzerujou. Mama sedi vzdy naproti televizi, takze VA panel ok. Hlavni vyhoda pro starsi lidi je, ze to nema ten otravny mor zvany Android. Televize prepina programy jak strela a dalkovy ovladac pochopila i mama. Nejvetsi vyhoda je Hbbtv - mama se dokaze divat na porady z archivu CT.

Co se tyce prehravani video z USB, Hisense zatim prehral naprosto vsecko. Jak nova mkv/x264/x265, tak stare pochybne avi/mpeg s pofidernim kodovanim. Jednou se na nejakem archaickem videu zasekl, ale po restaru to same video uz prehral.

Zasadni vec pri kupovani levnejsi 4k TV - musi to mit USB 3x, aby poradne slapaly UHD filmy.

Odkaz ke komentáři

Chlapi, poslední dotaz. Jsem rozhodnutý pro toto :https://www.samsung.com/cz/tvs/uhdtv-nu8002/UE75NU8002TXXH/

ale dostal jsem ještě dobrou nabídku na toto: https://www.samsung.com/cz/tvs/qledtv-q6fn/QE75Q6FNATXXH/

Myslíte si, že je ta QLED o těch 15.000,- Kč lepší ? Resp. mám nabídku s rozdílem 10.000,- Kč

EDIT: Sorry, ta QLED byla verze F6

Upraveno uživatelem Tomas_2002
Odkaz ke komentáři

Odjinud ma pravdu. U Plzne je fabrika Hisense s kapacitou 600k tv rocne. Ted jsem si to nasel na Googlu. Je to ale relativne nova firma na trhu a navic cinska (puvodem), takze urcite budou v obdobne kvalite levnejsi nez zavedene znacky.

Pokud bych musel kvuli cene delat kompromis, tak bych Hisense urcite zvazoval.

Upraveno uživatelem FraK
Odkaz ke komentáři

Odjinud ma pravdu. U Plzne je fabrika Hisense s kapacitou 600k tv rocne. Ted jsem si to nasel na Googlu. Je to ale relativne nova firma na trhu a navic cinska (puvodem), takze urcite budou v obdobne kvalite levnejsi nez zavedene znacky.

Pokud bych musel kvuli cene delat kompromis, tak bych Hisense urcite zvazoval.

JJ, máš pravdu, taky jsem to dohledal

Odkaz ke komentáři

V září jsem za stejnou cenu bral tohle - a až na (od přírody zdechlý) Lagdroid si nemůžu stěžovat. Zvuk to má díky masivnímu subwooferu vzadu solidní (novější "ekonomická" varianta s PVA a stejnou cenovkou je o 12 kilo lehčí), zbytečně přeostřený obraz i nepochopitelně mdlé barvy šly poladit - a díky fancy diskotéce z Ambilight+HUE ani nevnímám že jde "jen" o LCD. Nestát tehdy 80 ale to co začátkem týdne, skončil bych u výše odkazovaného 65OLED873  :cool02:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...