Midsummerman Odesláno 2. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2025 V 13. 1. 2025 v 9:58, t.p napsal: Jaké to má číslo na dýnku a číslo strojku? Tohle šacuju na konec výroby spartaků číslo strojku okolo 10 000 blíže k 11 000 a na dýnku cca okolo 6500. Sám mám jedny z konce výroby s logem prim, K25 ale už pospartakovým pouzdrem. To o čem jsem před třinácti lety psal se týkalo "předvýrobní" série spartaků. Tady jsou další fotky a dodatečné info. Číslo na dýnku je 4695 a číslo strojku 7313. Strojek je typ K25. Pouzdro typ Spartak. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Midsummerman Odesláno 2. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2025 V 13. 1. 2025 v 10:01, t.p napsal: Sakra, nějak mi nefunguje editace. Chtěl jsem ještě doplnit, že máš celkem vzácnej cifr bez počtu kamenů pod logem. Těch taky moc nebylo. Považuji za důležité zdokumentovat ještě tyto hodinky z mé sbírky, opět se jedná o Spartak značený Prim. Číslo na dýnku 3941, číslo na strojku 6014. Strojek je typ K25 a pouzdro hodinek je typ Spartak. Domnívám se, že hodinky s tímto logem bez označení "15 rubínů" pocházejí z nulté série z roku 1957. Na žádost Ústředního svazu spotřebních družstev bylo u příležitosti podzimního Strojírenského veletrhu v Brně v roce 1957 dáno do prodeje prvních 500 ks hodinek. A to jsou ony. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
JR_2010 Odesláno 2. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2025 No já nevím, ale když je na nich napsáno Prim, tak se asi nejedná o Spartak, i když zbytek z nich vychází. 1
Midsummerman Odesláno 2. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2025 před 8 hodinami, JR_2010 napsal: No já nevím, ale když je na nich napsáno Prim, tak se asi nejedná o Spartak, i když zbytek z nich vychází. Ať si to každý primarcheolog nazve jak chce. Pospartak to není, ten má už jiné pouzdro, jiný číselník a většinou jiný strojek typ 010. Já jsem si to pro sebe nazval Spartak značený Prim, protože 99,9 % dílů je Spartak. Tím chci dokázat, že cesta od Spartaku k Pospartaku nebyla přímá, ale klikatá. Bylo ještě několik mezičlánků, které bych popsal takto: 1. Spartak značený Prim (pouzdro typ Spartak, stroj K25, číselník pouze bílý bez označení "15 rubínů", zahloubená stupnice pro vteřinovku). 2. Pospartak první generace (pouzdro typ Spartak, stroj K25, číselník bílý, nebo černý s označením "15 rubínů", zahloubená stupnice pro vteřinovku). 3. Pospartak druhé generace (pouzdro typ Pospartak, stroj K25, číselník bílý, nebo černý s označením "15 rubínů" zahloubená i nezahloubená stupnice pro vteřinovku). 4. Pospartak třetí generace (pouzdro typ Pospartak, stroj 010, číselník bílý, nebo černý s označením "15 rubínů", zahloubená i nezahloubená stupnice pro vteřinovku ).
Midsummerman Odesláno 2. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2025 před 20 minutami, Midsummerman napsal: Ať si to každý primarcheolog nazve jak chce. Pospartak to není, ten má už jiné pouzdro, jiný číselník a většinou jiný strojek typ 010. Já jsem si to pro sebe nazval Spartak značený Prim, protože 99,9 % dílů je Spartak. Tím chci dokázat, že cesta od Spartaku k Pospartaku nebyla přímá, ale klikatá. Bylo ještě několik mezičlánků, které bych popsal takto: 1. Spartak značený Prim (pouzdro typ Spartak, stroj K25, číselník pouze bílý bez označení "15 rubínů", zahloubená stupnice pro vteřinovku). 2. Pospartak první generace (pouzdro typ Spartak, stroj K25, číselník bílý, nebo černý s označením "15 rubínů", zahloubená stupnice pro vteřinovku). 3. Pospartak druhé generace (pouzdro typ Pospartak, stroj K25, číselník bílý, nebo černý s označením "15 rubínů" zahloubená i nezahloubená stupnice pro vteřinovku). 4. Pospartak třetí generace (pouzdro typ Pospartak, stroj 010, číselník bílý, nebo černý s označením "15 rubínů", zahloubená i nezahloubená stupnice pro vteřinovku ). Podle mě teprve až Pospartak třetí generace by měl být označován jako typ 50 001 1 a 50 002 1, protože podle původního typového označení 010 001 a 010 002 byly tyto hodinky osazeny už strojkem typ 010.
Vomi Odesláno 20. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2025 To je věc názoru, pro mě jsou Pospartak hodinky po Spartacich buď uz v pouzdru Pospartak nebo i v pouzdru Spartak ,ale na ciselniku uz Prim. A Spartak jsou pro mě hodinky ,které maji na ciselniku Spartak a maji Spartak pouzdro. Ty přechodové s nápisem Prim bez rubinu nebo s rubiny ještě v pouzdru Spartak jsou pro mě uz první Prim. 1
kalich Odesláno 20. února Nahlásit Odesláno 20. února Zdravim,co mi muzete rict o techto hodinkach?popr cenu? nejdou natahnout ale pri tresu chvili tikaji Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Bert Odesláno 21. února Nahlásit Odesláno 21. února Ahoj. Vítej na fóru. Co jiného Ti k hodinkám říci, než že jsou to Spartaky.... Určit cenu, když mají závadu není jednoduché. Odhad 10-20 tisíc. Hlavně je tady nenabízej.
bohus76 Odesláno 21. února Nahlásit Odesláno 21. února (upraveno) Vítám tě tady. Máme "rádi" dotazy jen na cenu. Ukazuje to na velký zájem o hodinky Stačí zadat do vyhledávače Prim Spartak a něco ti to najde. Jak chceš stanovit cenu , když motor auta je rozbitý ? Máš dvě možnosti, buď je nechat opravit ( pokud má hodinář originální díly na tak staré hodinky) a nebo je dát na Aukro od koruny. Zde máš cenu u jdoucích, stačí jen hledat https://aukro.cz/hodinky-prim-spartak-k25-rarita-stav-3864-7111638665?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=07-pla-starosber-aukce-retence&utm_content=152974867626&gad_source=1&gad_campaignid=20313055571&gbraid=0AAAAADjE5E3eoFv00ilsJXa40ngoI9-14&gclid=Cj0KCQiAqeDMBhDcARIsAJEbU9Qfm5-FddM3E_fTGqJRSdncBETUDHnt5DXLlO5sZT53sbYfR6Uu4TsaAl2MEALw_wcB Jinak jsou v lepším stavu než ty Tvoje. Upraveno 21. února uživatelem bohus76
Vomi Odesláno 21. února Nahlásit Odesláno 21. února Tak Spartaky, cena v desítkach tisíc, je odvisla i od strojku - pokud tam je jaký má být a zda je kompletně původní-setrvačka, jestli sedí čísla na dynku a pod mustkem setrvacky. Stav pouzdra je horší a ciselnik uz taky neco zažil.
kalich Odesláno 21. února Nahlásit Odesláno 21. února Jo diky.zavezu je k hodinari at se na ne podiva.Jinak to nizke vyrobni cislo nema veliky vliv na cenu?
bohus76 Odesláno 21. února Nahlásit Odesláno 21. února (upraveno) Hlavní je originalita. Původní setrvačka atp.,taky stav. Myslím, že Bert má recht,cena po opravě u hodináře ( nikoliv měniče baterek), zkrátka u někoho kdo to umí... Onyx, Jarek.... Kolem 20k by mohla být Upraveno 21. února uživatelem bohus76
Harwey Odesláno 21. února Nahlásit Odesláno 21. února Skoda, ze ta zaujimaju len tie farebne papieriky. 1
bohus76 Odesláno 21. února Nahlásit Odesláno 21. února (upraveno) Také mám averzi,že někdo by prodal i zlaté zuby, co má ještě žijící dědeček a ptal se na nejvyšší cenu... Budu se opakovat.... Lidé dnes znají cenu všeho, ale hodnotu ničeho.“ Upraveno 21. února uživatelem bohus76 3 1 5
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se