straspol Odesláno 31. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2014 klasika - chytaji hejla... To je všude stejný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 31. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2014 Ještě k těm novodobým Spartakům: nebudu komentovat celkový design, absenci jeho návaznosti na původní Spartaky ani cenu, ale jedno si neodpustím. Když se zadíváte na plastické číslice na ciferniku, asi si stejně jako já všimnete, že tmavá barva nanesená na jejich vrchní plošce není u všech číslic stejně silná, typický třeba rozdíl mezi tenkou 1 a tlustou 8 či 9. Nevím jak vás, ale mě to tahá za oči. Pochybuju že by takhle zkreslovalo sklíčko hodinek. Když provedení číslic (3D kvalitu a náslené barvení) porovnám s kvalitou technologie výroby padesát let starých primek, docházejí mi slova. Na aktuálních LE Spartacich se mi ve srovnání s těmi starými líbí jen dvě věci: materiál pouzdra a velikost.Nejsem si jistý, jestli je možné hodnotit kvalitu provedení hodinek z fotky, potažmo počítačové animace, to si myslím, že už bychom z Eltonu dělali velké trubky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 31. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2014 (upraveno) Jo, dám si na ně panáka. du taky !! kam ?? smuteční oblečení ?? Upraveno 31. října 2014 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 31. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2014 Nejsem si jistý, jestli je možné hodnotit kvalitu provedení hodinek z fotky, potažmo počítačové animace, to si myslím, že už bychom z Eltonu dělali velké trubky...Souhlasím, mám v umyslu jít se na ně podívat naživo, ale zatím nebyl čas. Nějak m? ale nenapadá, jak by k tomuhle jevu mohlo dojít, pokud to teda grafik neudělal schválně.... Kdyby měly hodinky silně sférické plastové nebo skleněné sklíčko, bylo by to jasné. Snažil jsem se brát v úvahu i fakt, že v tomhle jde Elton proti proudu - zatímco všechny ostatní firmy mají zboží na produktových fotkách hezčí než v reálu, Elton to má přesně naopak :-) Na druhou stranu pokud Elton vypustí do světa ofiko fotografii nového produktu, je to už z podstaty věci materiál, který bude bedlivě zkoumán a hodnocen, ať už potenciálním klientem nebo rejpalem a hnidopichem jako jsem já. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 31. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2014 ...v tomhle jde Elton proti proudu - zatímco všechny ostatní firmy mají zboží na produktových fotkách hezčí než v reálu, Elton to má přesně naopak :-)...To je jejich zřejmá strategie, zatímco od jiných společností (např. Rolex, Omega, atd.) si poslintáš katalog a když je koupíš, přestanou Tě po chvíli bavit (pak je jich tady plné prodejní vlákno), Elton pustí hnusný fotky=donutí Tě jít se na ně podívat osobně, tam Tě lapne mrštný obchodník, ukecá Tě, ty je koupíš a pak zjistíš, že ve skutečnosti jsou hezčí než jsi doufal a máš z nich radost, proto jich je tady v prodejním vláknu poskrovnu (a taky možná proto, že se nikomu asi nechce jen tak tratit z pořizovací ceny cca 80%). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 31. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2014 To je jejich zřejmá strategie, zatímco od jiných společností (např. Rolex, Omega, atd.) si poslintáš katalog a když je koupíš, přestanou Tě po chvíli bavit (pak je jich tady plné prodejní vlákno), Elton pustí hnusný fotky=donutí Tě jít se na ně podívat osobně, tam Tě lapne mrštný obchodník, ukecá Tě, ty je koupíš a pak zjistíš, že ve skutečnosti jsou hezčí než jsi doufal a máš z nich radost, proto jich je tady v prodejním vláknu poskrovnu (a taky možná proto, že se nikomu asi nechce jen tak tratit z pořizovací ceny cca 80%). Já jsem si až doteď myslel že je to proto, že si je koupilo míň lidí než ty Omegy a Rolexy, a proto se jich z druhé ruky vyskytuje tak málo- tyjo dík, úplně jsi mi otevřel oči !! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 31. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2014 (upraveno) @ JR 2010 :-) :-) :-) Mrzí me že můj tablet anebo já neumíme smajliky :-) Líp bych to nenapsal :-) Budu s tím počítat, proti mrštnému obchodníkovi se obrním a pro jistotu si v kapse si nechám jen drobné na tramvaj. Tak, teď udělám tlustou čáru za tématem novodobých spartaků__________________________________________________________________ A zkusím to tu rozvířit. Téma: původní Spartaky. Už jsem jich pár v ruce měl, asi tak deset, různé varianty, a jedna věc mi nedá spát. Přijde mi divné, že všechny černé mají cifr ve velmi dobrém, někdy až vynikajícím stavu, zatímco všechny s bílým nebo stříbřeným cifernikem nesou neklamné stopy času, různé oxidace, mramorování apod. Přijde mi to divné. Černé cifry primek kal.50, které výrobně navazovaly na Spartaky, taky vypadají z dálky hezky, zblízka ale velmi často najdeme krakelaci laku, různé mapy a zrnitosti nebo vyrudlost. Zkrátka devastace ciferníků primek kal. 50 mi přijde zhruba stejně častá u světlých i tmavých variant (pouze s tím rozdílem, že lakované tmavé cifry podléhají jinému typu devastace než stříbřené sv?tlé cifry), Zatímco u Spartaků, které jsem viděl na živo i na fotkach je devastovana většina světlých cifru, a většina tmavých je pěkná. Dokonce už me napadlo, zda se u tmavých nemůže jednat o novodobé renovační ciferniky (vzhledem k ceně spartaků by se to asi vyplatilo, udělat menší sérii). Svou logiku by to mělo, Elton hladké černé ciferniky s potiskem umí, zatímco světlé s raženým polem vteřinovky by asi nesvedl. Omlouvám se všem vlastníkům černých Spartaků v hezkém stavu za tuto úvahu.... ale sám k nim také patřím a v téhle věci bych rád měl jasno. Co si o tom myslíte? Upraveno 31. října 2014 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davyt Odesláno 31. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2014 (upraveno) Za sebe neříkám na nové Spartaky wow, ale spíš uf, uf... Trochu mě mrzí, že se v Eltonu nedívají dopředu, snaží se ze své minulosti vytěžit maximum, což dle mého, vede k tomu, že vykrádají sami sebe a motají se na místě.Ale je to můj názor, pořád budu sledovat jejich nabídku a třeba se jednou dočkám něčeho, z čeho si sednu na zadek a řeknu wow!!.... dyť moje první hodinky byly PRIMky :-) Upraveno 31. října 2014 uživatelem davyt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 1. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2014 (upraveno) @ JR 2010 :-) :-) :-) Mrzí me že můj tablet anebo já neumíme smajliky :-) Líp bych to nenapsal :-) Budu s tím počítat, proti mrštnému obchodníkovi se obrním a pro jistotu si v kapse si nechám jen drobné na tramvaj. Tak, teď udělám tlustou čáru za tématem novodobých spartaků__________________________________________________________________ A zkusím to tu rozvířit. Téma: původní Spartaky. Už jsem jich pár v ruce měl, asi tak deset, různé varianty, a jedna věc mi nedá spát. Přijde mi divné, že všechny černé mají cifr ve velmi dobrém, někdy až vynikajícím stavu, zatímco všechny s bílým nebo stříbřeným cifernikem nesou neklamné stopy času, různé oxidace, mramorování apod. Přijde mi to divné. Černé cifry primek kal.50, které výrobně navazovaly na Spartaky, taky vypadají z dálky hezky, zblízka ale velmi často najdeme krakelaci laku, různé mapy a zrnitosti nebo vyrudlost. Zkrátka devastace ciferníků primek kal. 50 mi přijde zhruba stejně častá u světlých i tmavých variant (pouze s tím rozdílem, že lakované tmavé cifry podléhají jinému typu devastace než stříbřené sv?tlé cifry), Zatímco u Spartaků, které jsem viděl na živo i na fotkach je devastovana většina světlých cifru, a většina tmavých je pěkná. Dokonce už me napadlo, zda se u tmavých nemůže jednat o novodobé renovační ciferniky (vzhledem k ceně spartaků by se to asi vyplatilo, udělat menší sérii). Svou logiku by to mělo, Elton hladké černé ciferniky s potiskem umí, zatímco světlé s raženým polem vteřinovky by asi nesvedl. Omlouvám se všem vlastníkům černých Spartaků v hezkém stavu za tuto úvahu.... ale sám k nim také patřím a v téhle věci bych rád měl jasno. Co si o tom myslíte?To je asi rána mimo, mám ve sbírce i černý cifr s ,,dobovým obrázkem" , evidentně velmi starým, asi z vojny, je na něm Konopiště a bohužel to vůbec nejde umýt. Nedokážu si představit že by se k tomuto nějaký padělatel odhodlal a pak to prodal za těch pár šušní co jsem to koupil. Stejně tak i druhý, čistý cifr co jsem taky koupil za pár korun a dle zdroje ležel jen u něho v šuplíku mnoho let. A nenech se mýlit- Elton hladké lesklé černé ciferníky už neumí. Stejně jako už nedokáže dát incabloc do kal. 50. Nevím jak je to možné, ale je to tak... Upraveno 1. listopadu 2014 uživatelem straspol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 1. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2014 No, tím lépe, já bych byl také raději, kdyby se ukázalo, že je mé podezření liché. Já nepochybuji o tom, že se černé dělaly, jen m? prostě zaráží stav třeba těch mých... Jen pro úplnost, máš ve sbírce nebo viděl jsi někdy světlé Spartaky v top stavu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 1. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2014 (upraveno) Bohužel jsem u jednoho haj... kamaráda chronomagora viděl světlé Spartaky v NOS stavu. Netknuté, se super ciferníkem bez jediného kazu. Myslel jsem že ho zabiju, ale neměl bych s kým kecat o hodinkách a vymýšlet limitky... Upraveno 1. listopadu 2014 uživatelem straspol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 1. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2014 No, tím lépe, já bych byl také raději, kdyby se ukázalo, že je mé podezření liché. Já nepochybuji o tom, že se černé dělaly, jen m? prostě zaráží stav třeba těch mých... Jen pro úplnost, máš ve sbírce nebo viděl jsi někdy světlé Spartaky v top stavu?Jestli Tě to nějak extrémně irituje, tak já mám na svých ciferník se znatelnou patinou, klidně Ti ho vyměním za netknutý (takový, který mi kolega nade mnou za pár šušní, rozuměj tehdy cenu slušných Igenů, na Aukru vyfouknul před nosem) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 1. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2014 Hmm, kamarád s netknutymi světlými Spartaky, to musejí být fakt smíšené pocity :-)Pánové, díky, uklidnili jste mě. Tak já s tím NOS cifrem zkusím nějak žít :-) :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 1. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2014 Hmm, kamarád s netknutymi světlými Spartaky, to musejí být fakt smíšené pocity :-)Pánové, díky, uklidnili jste mě. Tak já s tím NOS cifrem zkusím nějak žít :-) :-)Smíšené je dost slabé slovo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2014 (upraveno) No, tím lépe, já bych byl také raději, kdyby se ukázalo, že je mé podezření liché. Já nepochybuji o tom, že se černé dělaly, jen m? prostě zaráží stav třeba těch mých... Jen pro úplnost, máš ve sbírce nebo viděl jsi někdy světlé Spartaky v top stavu? Bohužel jsem u jednoho haj... kamaráda chronomagora viděl světlé Spartaky v NOS stavu. Netknuté, se super ciferníkem bez jediného kazu. Myslel jsem že ho zabiju, ale neměl bych s kým kecat o hodinkách a vymýšlet limitky... Taky máte jedny světlé původní Spartaky v NOS stavu pánové, ať máte lepší spaní.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 4. listopadu 2014 uživatelem Nirmalita Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2014 Vypadají velmi pěkně,ale mám raději ty listové ručky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2014 Bohuš by rád listové ručky na světlém Spartaku? Tady je máš v top stavu a černé indexy navíc k tomu: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2014 Nirmalita boduje!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2014 (upraveno) Není hodinek /čti Primek/ co by Nirmalita neměla. Upraveno 4. listopadu 2014 uživatelem bohus76 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p3k Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2014 Ty ručky se tam dávaly podle toho co bylo zrovna na skladě?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se