Přejít na obsah

Domácí úpravna vody

Doporučené příspěvky

U vás v Podřipí máte pod sebou českou křídu a v ní uloženou kvalitní, ale tvrdou vodu. Tebou uváděná tvrdost je až na hraně pro obyč. úpravny. Ty mají běžnou kapacitu 20°dH x m3. To znamená, že úpravna by regenerovala po každých cca 1.500 l proteklé vody při míchání na cca 5°dH. Pro rodinný domek je asi úpravnička v Na-cyklu na vstupu do vnitřních rozvodů dobrá věc. S elektronickým řízením podle průtoku a připojovací sadou se nechá pořídit úpravna už za cca 15 kKč bez DPH.

No, počítal jsem az s dvojnásobkem, můžeš mi prosim Te doporučit konkretni typ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 40
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• Po roku...

Mám úpravnu vody od firmi AQUEL Bohemia s.r.o.  Liberec

Po sedmi letech užívání jsem zjistil že do sebe cpeme 3 krát větší dusičnany a další sajrajt než povolují normi a to mi tvrdili že stoho teče kojenecká voda,čovek si to nenechá skontrolovat ,proto že věří těm jejím blábolům, stálo to tehdy 35 000kč a každých 10 měsíců výměna filtrů za 2700kč už se zvedlo na 3000kč a každý druhý rok ještě navíc úv lampa,,,BRATR to má také a když to zjistil tak to nahlásil a oni mu vnutili další úpravnu k tomu ,takže dalších 30 000kč a můžu vám říci  je to to samé,akorát je to tahání peníze z lidí ,tat že jsme se vrátili na balenou vodu,,,je to smutné že všechny podvody jsou státem chráněné !

Odkaz ke komentáři

• Po letech...

Dame si mensie nekro :)

Chystam sa pripojit do rozvodu domacu vodaren a rad by som pri tom namontoval aj nejaky obmakcovac vody. Mam dvojity rozvod a chlastat planujem vodu mestsku, cize ta z vodarne bude len na hajzliky, pracky a travnik, takze pripadne biologicke ucinky toho riesenia su mi v zasade ukradnute. Na nete je viac ponuk nez by sa jednemu chcelo studovat, takze ak by niekto poradil nieco kde pomer cena/vykon dava zmysel budem rad.

Ze mam v studni vodu super-tvrdu viem urcite, lebo soim videl v akom stave boli zariadenia, ktore tu vodu predtym pouzivali.

Odkaz ke komentáři

Dame si mensie nekro :)

Chystam sa pripojit do rozvodu domacu vodaren a rad by som pri tom namontoval aj nejaky obmakcovac vody. Mam dvojity rozvod a chlastat planujem vodu mestsku, cize ta z vodarne bude len na hajzliky, pracky a travnik, takze pripadne biologicke ucinky toho riesenia su mi v zasade ukradnute. Na nete je viac ponuk nez by sa jednemu chcelo studovat, takze ak by niekto poradil nieco kde pomer cena/vykon dava zmysel budem rad.

Ze mam v studni vodu super-tvrdu viem urcite, lebo soim videl v akom stave boli zariadenia, ktore tu vodu predtym pouzivali.

Na tento ucel jedine co dava zmysel su polyfosfaty (vhodne aj na pitnu vodu). Naklady na prevadzku cca 15-20?/6 mesiacov, podla toho ake velke balenie kupis. Vydrzi aj trochu dlhsie ak chces usetrit, ale po cca 8 mesiacoch uz pozorujem zlu kvalitu (usadzanie) vody.
Odkaz ke komentáři

• Po letech...

Zkusim to tu oprasit. Dlouho jsem to “nechaval vyhnit”, ale posledni dobou mi to prijde fakt peklo a citim potrebu to nejak resit. Pominu baterie, konvice, zehlicky atd., ale nejhorsi jsou splachovace na wc. Mame 3, vsechny zabudovany a permanentne je to zaneseny se samozrejmou tendenci protejkat. Vodo mame vedenou kotelnou, kde je i vodomer, takze je to v baraku, ale slusne pristupny a nejaky mensi zarizeni by se tam asi veslo. Net jsem prosel, nicmene z toho nejsem moc moudrej, zadny zpusob, ktery by byl (aspon prevazne) kladne prijiman, jsem nenasel. Takze za pripadny tipy diky. 

Odkaz ke komentáři

• Po roku...
V 6. 9. 2022 v 10:27, warann napsal:

Zkusim to tu oprasit. Dlouho jsem to “nechaval vyhnit”, ale posledni dobou mi to prijde fakt peklo a citim potrebu to nejak resit. Pominu baterie, konvice, zehlicky atd., ale nejhorsi jsou splachovace na wc. Mame 3, vsechny zabudovany a permanentne je to zaneseny se samozrejmou tendenci protejkat. Vodo mame vedenou kotelnou, kde je i vodomer, takze je to v baraku, ale slusne pristupny a nejaky mensi zarizeni by se tam asi veslo. Net jsem prosel, nicmene z toho nejsem moc moudrej, zadny zpusob, ktery by byl (aspon prevazne) kladne prijiman, jsem nenasel. Takze za pripadny tipy diky. 

Podařilo se ti to vyřešit? Nebo někdo jiný kdo má zkušenosti? Díky za radu

Odkaz ke komentáři

Určitě mezi námi nějaký odborník existuje, jen ho vypátrat. Mě odešel již druhý mrazák s výdejníkem vody a vzhledem k tomu jak často se musí čistit rychlovarna konvice, začínám věřit že za to může právě tvrdá voda (Praha 10). Je tu někdo kdo nás spasí? 

Odkaz ke komentáři

Loni na podzim sme po 10 letech používání úpravny Softena provedli kompletní GO a fungujeme dál, dělal nám to Watex z Berouna

Tohle byla varianta, kdyby sme šli do novýho zařízení

image.png.49efb2d72914af08b067ded2449ca8ab.png

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...