Návštěvník LukeD Odesláno 7. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2015 Nedávno jsem se stavil podívat na výběr whisky v brněnské prodejně Hyveco. Aktuálně jsem sháněl Talisker 10yo, který tam neměli. No, a když jsem se o tom bavil s prodavačem, tak mi oznámil, že už se jen doprodávají zásoby, a že končí. Je to opravdu tak, nebo jen planý poplach? Mimochodem, nemáte tu někdo osobní zkušenost s whisky Jura? Mám ji v merku a zatím nevím, pro kterou se rozhodnout. Ta úplně základní je prý hodně špatná, takže tu určitě ne. Zatím mi byla doporučena Superstition a Prophecy... a podle popisu chutí jsem si jako favorita předvybral Dirach's Own. A poslední otázka. Nějaký tip na výbornou irskou - pochopitelně single malt - whisky by nebyl?
eskimak Odesláno 7. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2015 LukeD:Jura 10yo je taka obyc, nenadchne, neurazi. Urcite necakaj typicky ostrovny charakter. Ja ju uz urcite skusat neplanujem. Jura Superstition - jedna z mojich najoblubenejsich lahko-dymovych whisky. Naozaj odporucam. Na Prophecy sa chystam ale vzdy ju nieco predbehne (aktualne je na ceste Strathisla a Macallan Siena). Irska Single malt - ak ti chuti Talisker tak Ti dymove whisky niesu proti srsti - potom mozem naozaj vrelo odporucit Irsku Connemara. Ako rad vravim - je to moja najoblubenejsia Irska Skotska whisky . Medzi Irskymi dost vynimka (priame susenie raselinou). Urcite nemozem doporucit Bushmills 10yo Single malt - nie zeby bola zla (zakladny Bushmills je jedna z mojich najoblubenejsich "komercnych") ale za tie prachy je lepsie takmer vsetko. Proste nuda, sed.
Návštěvník LukeD Odesláno 7. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2015 eskimak: Díky za tipy. Dnes jsem se v sauně ptal kámoše, co má napito asi tak stokrát víc než já, na ty irské single malt a shoduje se s tebou ohledně Connemary (včetně oné výjimečné kouřovosti). Bushmills zmínil rovněž jako takový základ, tj. nic moc. A dále pak ještě doporučil Green Spot a Redbreast 12yo a 15yo z těch méně známých. No a závěrem také Midleton, ovšem ta prý vychází kolem 100 ?, takže poněkud finančně náročnější záležitost. Buď si hodím korunou, nebo půjdu ochutnat do nějakého lepšího baru, kde je mají. Ostatně, přesně takhle jsem si kdysi oblíbil Talisker 10yo a naopak zjistil, že mi moc nejede 15yo Glenlivet.
filo-boxer Odesláno 8. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2015 Nedávno jsem se stavil podívat na výběr whisky v brněnské prodejně Hyveco. Aktuálně jsem sháněl Talisker 10yo, který tam neměli. No, a když jsem se o tom bavil s prodavačem, tak mi oznámil, že už se jen doprodávají zásoby, a že končí. Je to opravdu tak, nebo jen planý poplach?Mé informační zdroje říkají, že v Evropě bude desetiletá v běžných obchodech a supermarketech nahrazena NAS produktem, tedy Talisker Skye, desetiletá bude k dostání jen ve specializovaných prodejnách, nebo přes net. Palírny to dělají proto, aby stíhali pokrýt rapidně stoupající poptávku po single malt v Asii, kam právě bude větší část desetileté směřovat. Takže dobrá zpráva je, že desetiletá nezmizí, špatná je, že podraží. Talisker v tomhle není sám, vždyť je jen jednou z mnoga značek koncernu Diaego, To samé dělá např Laphroaig (US-JP koncern Beam Suntory), místo L.10yo bude zákld L. Select, nebo Glenlivet (koncern Pernod Ricard), dvanáctiletá je nahrazena Founder's Reserve a následovat budou určitě i další.
Návštěvník LukeD Odesláno 8. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2015 filo-boxer: Díky ti za dobrou i špatnou zprávu. Evidentně je načase se dobře zásobit... Mimochodem, nedávno při mé návštěvě The Whisky Shop pan majitel tesknil nad tím, že mu takhle přestali dělat Bowmore 12yo Enigma (přesněji řečeno, byla nahrazena jinou). Byť tedy netuším, jestli to má podobné důvody, které uvádíš ty.
Lu2cz Odesláno 8. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2015 Mi přines Mikujáš todle Caol.jpgSe někdo mááá....
Klotzman Odesláno 9. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2015 Jsem byl hodnej, no. Říkal Ježíšek, že můžu dostat ještě jednu, tak přemejšlím, jakou vybrat. Chtěl bych buď něco zajímavýho a netuctovýho, nebo si koupím naopak něco profláknutýho, co jsem ještě nepil, třeba Talisker nebo Glenlivet. Jestli máte někdo nějakej tip, tak sem s ním.
Hasňa Odesláno 9. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2015 Ja si napsal o muj tradicni vanocni napoj plny koure, pohody, tepla vevnitr, kdyz za oknem snezi, Laphroaig Quarter Cask.
Micey Odesláno 9. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2015 Klotzman: Zajímavý je třeba todle.. čimž teda úplně netvrdim, že mi to nějak moc jelo:)
Lu2cz Odesláno 10. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2015 no já sice od Mikuláše nic nedostal...., ale zase jsem měl narozeniny a byl jsem moc moc hodný takže to dopadlo takto a celkem dost už se těším... podle recenzí to je moje krevní skupina a taky všichni prohlašují, že za tu cenu je to "moc muziky za málo peněz"... tak uvidíme....
filo-boxer Odesláno 10. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2015 Super. A obe flasky nadelaji i po dopiti spoustu parady treba naplnene domaci slivovickou - mluvim z vlastni zkusenosti.
Conrad Odesláno 10. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2015 Jsem byl hodnej, no. Říkal Ježíšek, že můžu dostat ještě jednu, tak přemejšlím, jakou vybrat. Chtěl bych buď něco zajímavýho a netuctovýho, nebo si koupím naopak něco profláknutýho, co jsem ještě nepil, třeba Talisker nebo Glenlivet. Jestli máte někdo nějakej tip, tak sem s ním.Highland park nic severnějšího už není
Lu2cz Odesláno 10. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2015 Super. A obe flasky nadelaji i po dopiti spoustu parady treba naplnene domaci slivovickou - mluvim z vlastni zkusenosti. JJ, ještě jsem je neotevřel, ale ty flaštičky vypadají fakt krásně...taky nestandardní 0,5l.... následné plnění z domácí výroby bych viděl na čistou trnku a hruškovici
Lu2cz Odesláno 11. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2015 Narozeninový update konečně mám i sklo, ze kterého bude radost Nikky okoštovat.... I dort proběhl...
pebe Odesláno 11. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2015 já na švagrovi šetřil a koupil mu na rum tyhle
ivan_989 Odesláno 11. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2015 já na švagrovi šetřil a koupil mu na rum tyhle pisu tam ze: Tato sklenice na bílé víno je vhodná pro podávání především bílých vín........ No a co, ja som zacinal s rumom na asi takychto:
pebe Odesláno 11. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2015 zase jich je 6 za cenu dvou Glencairn
Lu2cz Odesláno 11. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2015 jj, nemají špatný tvar... za ty prachy v pohodě naprosto... a kdyžtak i jako pohárek na to víno ... kdysi hoodně dávno jsem pil i slušný koňak tady z tohohle... ale byl modrý.... na chuť a vůni to vliv nemělo
Klotzman Odesláno 17. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2015 Když jsem tu četl ty Filo-boxerovy storky, tak jsem pro jistotu ještě napsal Ježíškovi další dopis stran flašky 12 letýho Glenlivetu
Traveller Odesláno 18. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2015 Já hodlám v nejbližší době vyzkoušet tohle:
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se