Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO
Odesláno

Uigeadail chutná jako jodová tinktura ve které jsi rozpustil balení živočišnýho uhlí. 

přesnějš bych to nenapsal .... ses minul povoláním :) ...... to bylo vono 

Odesláno

Pred koncem roku jsem jeste koupil neco dobreho, Aberfeldy 12 a 21 yo. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Dostal jsem zajímavou whisky Michel Couvreur Pale Single Single. Vůně opravdu květinovoovocná, chuť jemná, zpočátku spíš medová s výrazným rašelinovýn dozvukem. Rozhodnu se až jí vypiju víc, ale možná se rýsuje jeden z mých favoritů.

Odesláno

Nebude to tym poharom? Do hentakeho mi pred chvilou doniesli rum. A fcera mi doniesli iny rum do sirokej konakovej case. A chutilo to diametralne odlisne. Do akej miery to bolo inym rumom a do akej inym poharom ? Tym chcem povedat ze vyskusaj ten napoj z 2-3 diametralne odlisnych poharov, ked uz mas celu flasu.

Ja viem ze som objavil teplu vodu ale dost ma zaskocilo ako vela vie sposobit tvar pohara.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Já už minimálně 10 let sladovou piju jen z podobných skleniček. Teda doma, u poučených a znalých kamarádů a v lepších podnicích.

Odesláno

Já už minimálně 10 let sladovou piju jen z podobných skleniček. Teda doma, u poučených a znalých kamarádů a v lepších podnicích.

Nemas pocit ze to "zviaze" ten napoj a nemoze sa naplno rozvinut ani vona ani chut ? Fakt ti viac chuti z tohoto ako z niecoho sirsieho ?
Odesláno

.Poměr objemu sklenice a volné hladiny nápoje je OK.

Mozno tie one z ktorych popijaju v Slovacko sa nesudi by boli este lepsie. Tam by ten pomer mohol byt tiez ok, co myslis?
Odesláno

No, sice si nedokáži úplně přesně vybavit, z čeho chlastali Króner a spol, ale i já občas zhřeším, a dám si whisky z koňakovky.

Návštěvník LukeD
Odesláno

Nemas pocit ze to "zviaze" ten napoj a nemoze sa naplno rozvinut ani vona ani chut ? Fakt ti viac chuti z tohoto ako z niecoho sirsieho ?

Jestli si vážně myslíš něco o nerozvinutí vůně a chuti, tak si zkus dát video, které jsem vkládal o dvě stránky dříve. Je to hloupost. Zúžený tvar skleničky ti vůni naopak pomáhá koncentrovat. Tedy pokud s tou whiskou před tím nezamícháš jako s vínem, z čehož resultuje akorát tak "rána" do nosu...

To je sklenička hodně podobná degustační sklence na whisky. 

attachicon.gif170px-Glencairn_Whisky_Glass.jpg

Přesně tyhle mám. Kamarád, kterého ctím coby odborníka přes whisky na slovo vzatého, mi je doporučil jako v podstatě nejlepší možnou variantu pro whisky.

Návštěvník
Odesláno

Tak jsem po svém útěku z Karibiku k whiskám pokoupil ostrovní trojici Adberg 10 YO, Laphroig 10 YO a Talisker 10 YO. Jako základ na cucání dobrý. Bruichladdich Scottish Barley The Classic Laddie už odchází do věčných lovišť.

Prosím o doporučení zajímavých kousků z Speyside a Highlands, abych mohl udělat odbočku, až bude chuť. Chtěl bych se vyhnout základní Glenmorangie, Glenlivet, Glenfiddich, Ben nevis. Ty jsem měl a žádná sláva

děkuji

Návštěvník dabelM
Odesláno

Tak jsem po svém útěku z Karibiku k whiskám pokoupil ostrovní trojici Adberg 10 YO, Laphroig 10 YO a Talisker 10 YO. Jako základ na cucání dobrý. Bruichladdich Scottish Barley The Classic Laddie už odchází do věčných lovišť.

Prosím o doporučení zajímavých kousků z Speyside a Highlands, abych mohl udělat odbočku, až bude chuť. Chtěl bych se vyhnout základní Glenmorangie, Glenlivet, Glenfiddich, Ben nevis. Ty jsem měl a žádná sláva

děkuji

Zkus zábrousit do palírny BenRiach... Pokud chceš zůstat u lehce nakouřené whisky a máš rád whisky, která dozrávala v sudech např. po Pedro Ximenez Sherry Casks, tak vol BenRiach Albariza. Nešlápneš vedle.

Odesláno

Roman I.: pre mna zas bolo velmi velke prekvapenie Cragganmore - naozaj mozem odporucit. Dalej urcite Dalwhinie 15.

Mozem sa opytat preco nie Glenmorangie? U mna jedna z najoblubenejsich nedymovych single malt. Skusal som aj ediciu Lasanta a mam v plane Quinta Ruban ale zatial stale vedie zakladna 10yo svojou jemnostou a lahkostou.

Naopak, mal som velke ocakavania od Macallan Sienna a nieje to nic pre mna, sherry mi az na vynimky asi moc nereze... neviem kto ju dopije :D.

Návštěvník
Odesláno

právě ta lehkost mi trochu vadila. Působila na mě takovým prázdným dojmem. Asi mám jazyk nastavený na výraznější, plnější pití. Nejenom ve whiskách. To samo v pivech nebo červeném víně.

Jinak děkuji za tipy.

Návštěvník LukeD
Odesláno (upraveno)

děkuji

Vřele doporučuju Aberlour a'bunadh. Je to cask strength, takže žádné "zaokrouhlování" alkoholu. Zraje ve španělských Oloroso sherry sudech. Já mám doma Batch No. 29 s 59,9 % alkoholu (aktuálně se dají sehnat sehnat batche kolem 50, ale alkohol se furt motá kolem těch 60). A je to fakt pecka, ať už co do vůně, nebo co do chuti. Normálně jsem si musel nalít, když tady o ní píšu. :)

Upraveno uživatelem LukeD
Odesláno

děkuji

Ja se rad vracim k Aberlour Non Chill-Filtered 12yo, nebo Aberlour a'bunadh. Aberlour 18 yo bylo taky supr. Balvenie Double Wood je uz taky klasika, nebo neco od male sympaticke soukrome palirny Glenfarclas, nebo me jeste napada Tomatin Port Wood Finish 14 yo. 

Návštěvník LukeD
Odesláno

Tak jsem se díval, jestli se pořád vyplatí koupit Abduláha, jak téhle whisky s kámošem pracovně říkáme, raději ze zahraničí a natrefil jsem také na tohle: Aberlour 1967. Whisky za čtvrt milionu korun. No to mi poser záda!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...