Přejít na obsah

Single malt

Doporučené příspěvky

• po 5 týdnech...

caute, dovolim si prihodit svoje a pozadat o radu -- nekdy kolem 2004 jsem mel neutuchajici potrebu zacit vlastni kolekci vintage whisky, ale nakonec z toho nebylo nic. takze mi doma zustaly tri, pro ktere hledam zpusobilejsiho majitele :)

Glenfiddich 40yrs

bottle 539/600

bottled 28/11/2002

CZK 60,000

Glenfiddich 1963

bottle 135/219

bottled 15/10/2001

CZK 16,500

Glenfiddich 1972

bottle 263/270

bottled 21/04/2004

CZK 11,000

vsechny jsou v drevenych boxech s insertama. (pokus o) fotky muzu zkusit postovat.

ceny jsou indikativni, jsem ochotny jednat, pokud by nekdo byl ochotny vzit vsechny. takze pokud byste nekdo mel zajem nebo vedeli o nekom, kdo by je mel rad vic jak ja, dejte mi prosim echo.. :)

diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem ve sklepe nasel jeste jednu - ne tak vintage, ale i tak zajimavy kus... Takze, pokud nekdo vezme vsechny, prihodim Glenfiddich 1991 vintage reserve for free

Jde o tuto -- http://www.whiskymag.com/whisky/brand/glenfiddich/whisky2710.html

Omlouvam se za nefungujici link, ale jsem na mobilu... (copy & paste will do ;-))

Upraveno uživatelem IzTaPa
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po 5 týdnech...

A mas to rozpite, nebo opravdu sbiras? Jinak ja jsem si pred chvili otevrel muj vanocni darek (co jsem si dal sam :D ). Uplne sem nepatri, protoze to je blend, ale je opravdu vynikajici, krasna lahev se sklenenym uzaverem, jo, japonci umi.

Pokud má člověk rád whisk(e)y... tak se to hromadí samo :D něco rozpiješ, dopiješ atd... :D mezitím koupíš další.... ideální přiklad je manžel od sestry má okolo 100 neotevřených a tak 20 otevřených ted :D

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Pánové, rád bych věděl, jaký máte názor na Single Malt Bushmills 10 Y.O.Jednu jsem dostal darem a vzhledem k tomu, že mám obecně raději skotské blended před irskými blended a single malt jsem nikdy neměl, tak vůbec váhám s otevřením.Je v ní pořád cítit ta irská chuť, nebo je irská single malt úplně jiná?

Díky.

Upraveno uživatelem Jezevcik2
Odkaz ke komentáři

Nevím, co myslíš "irskou chutí", ale můj brách nic jiného než Bushmills pomalu ani nepije. Za sebe můžu říct, že není zlá, i když u mně teď vede Bunnahabhain

Odkaz ke komentáři

Tou"irskou chutí"mám na mysli to, že pro mne není irská whiskey tak výrazná a voňavá jako skotská.Když jsem byl na exkurzi v dublinském Jamesonu, tak tam příčinu, která je v rozdílnosti chutí, vysvětlovali.Jestli si dobře vzpomínám, tak skotská je při pražení ječmene v přímém kontaktu s rašelinou a irská je"filtrovaná"skrze podlaží, jelikož rašelina se nachází kdesi o patro níže a je zahřívána podlaha.Nevím, jestli je to úplně přesné, už je to pár let, ale jedno vím jistě-skotskou mám daleko raději a to v Irsku nesli velmi nelibě.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...