filo-boxer Odesláno 25. března 2012 Nahlásit Odesláno 25. března 2012 brette, kurňa pít Balvenie ze skleniček Macallan, to přece nemůže chutnat!
brett Odesláno 25. března 2012 Nahlásit Odesláno 25. března 2012 Yep. To je ona. :-) Ocividne tvoje oblibena staj. Jak jsem rikal, Lafroig je jedina mladsi dvanacti let, ktera muze dale. Obě Balvenie jsou poměrně sladké, ta 12 je more spicy a o fous jemnější , ale obě ***** :-) to filo-boxer: když koštuju, tak přivřu oči a nic nevidím :-)
filo-boxer Odesláno 27. března 2012 Nahlásit Odesláno 27. března 2012 Dneska je WORLD WHISKY DAY!!! Takže povinně aspoň jeden kalíšek.
filo-boxer Odesláno 3. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2012 Orientační ''chuťová mapka'' vybraných single malts: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
filo-boxer Odesláno 3. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2012 Za málo. O víkendu valím pro něco od Ardbegu, asi Ardbeg 10.
filo-boxer Odesláno 3. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 3. dubna 2012 A trochu statistiky: Rekord v prodeji skotské whisky Sedmý rok v řadě se zvýšil celosvětový prodej skotské whisky. Čísla pro rok 2011 - hodnota prodané whisky se meziročně zvýšila o 23 procent na GBP 4.2bn (5 miliard EUR). V posledních pěti letech bylo průměrné tempo růstu pouze 10%. Za posledních pět let je celkový růst 61%. Největší růst zaznamenaly dva největší trhy, USA a Francie. Největší procentuální nárůst byl v Latinské Americe (Brazílie 48%) a Singapuru (44%). ZDROJ Jestli to tak půjde dál, připravme se na stoupající ceny.
filo-boxer Odesláno 8. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2012 Dneska jsem si otevřel flašku ARDBEG UIGEADAIL. Byla to druhá whisky kterou Ardbeg (po Ardbeg Ten) dal do prodeje po svém znovuotevření. Nikde není údaj o stáří, je pojmenovaná po místě, odkud palírna čerpá vodu. 54,2% je už na mě moc, takže si do whisky přidávám trochu vody, abych se dostal pod padesát procent. Whisky zrála jak v Ex-Borbon tak v Shery sudech takže je nabitá celou paletou vůní a chuťí. Někdo tvrdí, že to není ten pravý Ardbeg, kvůli těch Shery sudů, ale mi to je fuk, chutná a voní fakt skvěle. Jim murrays ji dokonce udělil cenu ''The best whisky of the world''. Každému milovníkovi kouře doporučuju!!! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
brett Odesláno 8. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2012 Orientační ''chuťová mapka'' vybraných single malts: Dobrá pomůcka - díky!
filo-boxer Odesláno 11. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2012 Hodně výživný You Tube kanál: http://www.youtube.com/user/SingleMaltTv Úplně to vidím. Nalít si skleničku něčeho dobrého a koukat na ty hezké reportáže.....ou jeee
911 Odesláno 11. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2012 uz dlouhou dobu sem si rikal, ze bych chtel do taju whisky proniknout trochu vic. vzdy jsem vsude pil Jamesona na ledu a ok. vcera me kolega nalil glenlivet a byl jsem tou jemnosti unesen. po precteni tohto vlakna asi nekde absolvuju degustaci at se v tom vyznam a muzu si vybrat co vlastne budu pit.
filo-boxer Odesláno 11. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2012 Vítej v klubu . Já jsem si koupil před dvěma lety flašku Glenlivet 12 k vánocům ale moc mě nenadchla a tak mi vydržela přes rok, až než mi ji vypil tchán. Nedalo mi to a teď k vánocům (2011) jsem si koupil flašu Balvenie Double Wood 12 a Aberlour 12 Non Chill-Filtered a pak jsem narazil na Lagavulin 16 a bylo hotovo. Ač nekuřák, tak mi chunají rašelinové-kouřové whisky jako Ardbeg, Talisker, Laphroaig, Coal Illa ... na druhou stranu jsem posledně ochutnal Glenrothes 13 která dozrávala v sudech kde před tím bylo červené víno a to bylo taky hooodně zajímavé...no prostě je co objevovat. Až se bojím, abych na tom neujel.
filo-boxer Odesláno 13. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2012 Dneska ne whisky ale whiskey -> Woodford Reserve -> Kentucky Straight Bourbon. Slaďoučká kukuřice a vanilka a pořádná porce bílého dubu. Zajímavostí je, že to je jediný Kentucky Straight Bourbon na světě který je destilovaný v pot stills - jako whisky ve Skotsku. Doporučuju. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
filo-boxer Odesláno 18. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2012 Pěkné video o nejmenší skotské palírně Edradour, asi si od nich budu muset něco koupit. Jejich specialita je whisky dozrávající ve vybraných vínových sudech - Cahrdonnay, Bordeaux, Moscatel... http://www.rtl2.de/welt_der_wunder/video/2631-ernaehrung/
filo-boxer Odesláno 25. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2012 Nádhera - Johny Depp si přeje být pohřben v sudu Whisky: http://www.focus.de/panorama/boulevard/bizarre-bestattungsidee-johnny-depp-will-im-whisky-fass-beerdigt-werden_aid_683087.html
Hasňa Odesláno 25. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2012 Zakoupil jsem svuj prvni Ardbeg, tak poznavam nove obzory. Fajne piti.
filo-boxer Odesláno 25. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2012 A který Ardbeg? Ardbeg TEN? Jaký je, třeba ve srovnání s Laphroaig 10 nebo Talisker 10? Já mám flašu Ardbeg Uigeadail a to je lahůdka!
Hasňa Odesláno 25. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2012 Jo TEN. Uiegadail nebyl. Sel jsem po nem, ale asi bude tezsi ho najit. Srovnani s Laphroaig desitkou vychazi presne podle te mapy tady. Je lehci, stravitelnejsi pro vice lidi, zenu nenatahne, kdyz si k tomu pricichne :-), takova mirne jako by sladsi, stejne hodne kourova, ale o hodne mene nadechu morske vody, mene takove slanosti, mene morskych ras, je taky svetlejsi.
Hasňa Odesláno 5. května 2012 Nahlásit Odesláno 5. května 2012 (upraveno) Zena je v Aberdeenu na letisti, co si mam nechat privest, Ardbe Uigeadail, nebo Laphroaig 25 let? Upraveno 5. května 2012 uživatelem Hasňa
Touzano Odesláno 5. května 2012 Nahlásit Odesláno 5. května 2012 tak pokud cena nehra žádnou roli, tak bych doporučil Laphroaig 25 :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se