Přejít na obsah

Single malt

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...

psycho.path:

Pokud ti chutnal Talisker 10 a Bowmore 12, určitě bych Vyzkoušel Ledaig 10 z palírny Tobermory. Taky ostrovní, kouřová whisky - hodně zajímavá a trošku nedoceněná, a dá se sehnat online za cenu podobnou klasickým deseti/dvanáctiletým whisky z Islay.

V květnu se na Mull do Tobermory chystáme, tak se těším, až si dám přímo u zdroje :)

díky tobě a tyfovi za rady, dnes jsem byl na nákupu a koupil Ledaig 10 ale Talisker Port Ruige neměli, tak jsem koupil Talisker The Distillers Edition 2006. Snad to taky nebude úplně špatné. Už se těším na víkend na chvilku klidu abych to mohl řádně ochutnat :)

post-2213-0-01343600-1552596622_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...
Další degustace v brněnském Whiskáči, které teď probíhají ve frekvenci čtrnáctidenní. Příští povedu já, tuhle si případně užijete s mým kolegou.

Téma: Po proudu řeky Spey
Cena: 520 Kč
Whisky vzorky (2 cl): Aberlour 16yo Double Cask Matured 43 %, Cragganmore 12yo 40 %, Benromach 10yo 43 %, Macallan Amber 40 %, Glenrothes Manse Reserve 43 %, Glenfiddich 15yo Unique Solera Reserve 40 %
Termín konání: 4. 4. 18.00-20.00
FB: https://www.facebook.com/events/801980643517367/
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Tento čtvrtek budu mít v brněnském Whiskáči opět svoji degustaci, tak pokud budete mít čas a chuť, tak se stavte.

Téma: Otázky & odpovědi
Cena: 550 Kč
Whisky vzorky (2 cl): Nikka Coffey Grain 45%, Locke's 8yo 40%, Johnnie Walker Double Black 40%, Highland Park 18yo 43%, Benromach 2003 Cask Strength 59,4%
Termín konání: 18. 4. 18.00-20.00
FB: https://www.facebook.com/events/1798617853571012/
Tel: 775 018 444

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

@psycho.path: klasiku ochutnanu mas? Talisker 10, Laphroaig, Ardbeg, nejake lepsie verzie Talisker 57° North, Ardbeg Corrywreckan, Laphroaig Quarter Cask? Z komplexnych dymovych je pre mna asi top Ledaig 1996 Vintage edition.

Pytam sa lebo ma tvoje hodnotenie prekvapuje, Prave tento Port Charlote (a aj dalsia verzia) mi prisiel plochy, prvoplanovo dymovy a v neposlednom rade predrazeny. No offense, kazdy nech pije co mu chuti, len ma zaujima co mas vyskusane, s cim to rovnas.

Edit: Lagavulin

Upraveno uživatelem eskimak
Odkaz ke komentáři

@psycho.path: klasiku ochutnanu mas? Talisker 10, Laphroaig, Ardbeg, nejake lepsie verzie Talisker 57° North, Ardbeg Corrywreckan, Laphroaig Quarter Cask? Z komplexnych dymovych je pre mna asi top Ledaig 1996 Vintage edition.

Pytam sa lebo ma tvoje hodnotenie prekvapuje, Prave tento Port Charlote (a aj dalsia verzia) mi prisiel plochy, prvoplanovo dymovy a v neposlednom rade predrazeny. No offense, kazdy nech pije co mu chuti, len ma zaujima co mas vyskusane, s cim to rovnas.

Edit: Lagavulin

Ahoj, ja zatím ochutnávám spíše základní produkty různých palíren a zatím jsem měl Ledaig 10, Talisker 10 a 2006 distillers edition, Bowmore 12,  Ardbeg 10, Laphroaig Quarter Cask, Lagavulin 16, Caol Ila 12 a Highland Park 12, tedy z těch kouřových. Zhruba v tomto pořadí mi i chutnaly, ale je fakt, že je nemám v baru všechny ale popijím je s určitým časovým odstupem. Na Talisker 57°North se určitě podívám, na Ardbeg Corrywreckan jsem v obchodě již také koukal, ale musím postupně mám těch drahých koníčků více:o)

Port Charlotte asi bude prvoplánovitě kouřová, koneckonců se tím chlubí i v popisu na pixle:o). Mě osobně přijde hezky ale né brutálně nakouřená, příjemně sladká a líbí se mi i to, že mě při při prvním přivonění neomráčí nemocniční jódové aroma.

Ale jak píšeš, 100 lidí, 100 chutí.

Upraveno uživatelem psycho.path
Odkaz ke komentáři

pokud neco kouroveho, doporucuji se propit k uigeadailu... ;) corrywreckan je fajn, ale uigeadail...je pro me tak nejak top v nakourenych... (ale chapu, ze nekoho ty kourovy moc nelakaji :))

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Já nechal své srdce na severu Islay, ale chtěl jsem změnu, tak jsem v předešlých dnech pil 12yo Glenlivet, 10yo Glenmorangie a Glengoyne. No, já z toho sice posléze odvázaný byl, ale moje chuťové buňky zase tak ne, tak mám dilema. Pít pořád to stejné mě nebaví, ale když dám něco nového, vždycky je to "horší". Snad to bude něco jako krize středního věku a brzy to přejde. Cheers.

Odkaz ke komentáři

Já nechal své srdce na severu Islay, ale chtěl jsem změnu, tak jsem v předešlých dnech pil 12yo Glenlivet, 10yo Glenmorangie a Glengoyne. No, já z toho sice posléze odvázaný byl, ale moje chuťové buňky zase tak ne, tak mám dilema. Pít pořád to stejné mě nebaví, ale když dám něco nového, vždycky je to "horší". Snad to bude něco jako krize středního věku a brzy to přejde. Cheers.

Mám to úplně stejně, jenom se motám na jihu Islay. Už jsem se přestal stresovat a piju ty dvě značky pořád dokola, měním jenom šarže.
Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Když tu píšete o severu Islay, dnes jsem si v Brně koupil Bunnahabhain Móine a jsem zvědav jaká bude. A když už jsem tam byl, koupil jsem si i Reyka Vodku, jednak že jsem postižený Islandem a taky co kdyby ta Whisky byla hnusná :lol2: .

post-2213-0-80819800-1565293981_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Chlapci, kdysivá tady byl odkaz na stránky, kde byla soustředěna výslovnost názvů...klikneš na název, slyšíš jak tomu máš říkat. Hledám hodinu, leč marně. Našel jsem akorát videa, ale to není ono. Tak kdybyste to měl někdo třeba uložené... Dík!

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...