Bert Odesláno 27. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. února 2022 No, dobrej start Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 1. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2022 12letá nebo 18letá Deanston, obě dvě jsou výborné. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 1. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2022 Ve čtvrtek 3. března, tj. již pozítří bude v Angels' Share probíhat ochutnávka Michel Couvreur whisek, a to přímo pod vedením ambasadora této značky pro Českou republiku, Marka Lopka. Další podrobnosti a specifikace hned 7 vzorků této degustace hledejte na našem FB: https://www.facebook.com/events/274738738130790/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 8. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2022 (upraveno) Tentokrát bude páteční zábava tak nějak rumovo-whisková. To mne tak jednou těsně před usnutím napadlo, že by bylo zajímavé dát si vedle sebe pro srovnání whisky, jež zrály v sudech po rumu, a rumy, které byly naopak finišovány v sudech po whisky. Prostě rum vs. whisky. No, a od nápadu k realizaci už to bylo následně relativně kousek - stačilo vybrat vhodné zástupce. Jestli se to podařilo, můžete posoudit sami na vlastní chuťové pohárky. Čekají na vás tyto vzorky: Plantation Trinidad 1997 45.2% - tropical aging 15,5y (bourbon cask), continental aging 6y (Ferrand cask) & 4 months Kilchoman peated whisky cask Ultimatum Rum 43.1% cask No. 280 - 3y Ballechin bourbon barrel finish Benriach 22yo Dunder - Second Edition 46% (WB103312) - Jamaican dark rum barrels finish Glenfiddich 21yo Reserva Rum Cask Finish Batch No. 41 43.2% (WB95726) Degustace se uskuteční tento pátek 11. března v 19:00 v Angels' Share. Cena za degustaci je 690 Kč, tradičně i včetně malého občerstvení. Upraveno 8. března 2022 uživatelem LukeD Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tedwine Odesláno 16. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2022 Dnes dorazila, nemam pripomienky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmrzlinar Odesláno 19. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března 2022 V 27. 2. 2022 v 20:11, gerhard napsal: Tak raz som si dal pohárik tohoto, a bolo to zaujímavé. Tak skúsime. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tu jsem měl včera prvně. Naučil jsem se na Talisker 10 a tohle měl být po delší době nějaký experiment. První dojem zvláštní, taková "pachuť", ale nakonec nám u koncertu Pink Floydů dost zachutnala Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gerhard Odesláno 19. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března 2022 Hej, tiež som ju mal prvy x , drsné ale zavriem oči je prenesie ma do Škótska :-), pár kvapiek čistej vody, nech sa rozvinie chut vôňa a jeden dobre padne. Viac sa nedá, to mam na cely večer hehe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 22. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2022 Společnost Gordon & MacPhail je jednou z nejstarších nezávislých stáčíren whisky vůbec, když byla založena již v roce 1895 rodinou Urquhartů, v jejichž rodinném vlastnictví je doposud. Jen vzácně nakupují stařenou whisky jiných producentů, tj. 95 % nákupů tvoří destiláty, které si plní do svých vlastních sudů. Na trhu najdete několik různých edic z jejich produkce, přičemž každý rok nalahvují zhruba tisíc sudů. My se spolu podíváme na zoubek několika zástupcům edice Connoisseurs Choice: Strathmill 2006 12yo 46% (WB135163) Glenlossie 2007 12yo 58.2% (WB155794) Glen Keith 1993 24yo 54.7% (WB116578) Caol Ila 2004 15yo 58.9% (WB162416) Degustace se uskuteční tento pátek 25. března v 19:00 v Angels' Share. Cena za degustaci je 690 Kč, tradičně i včetně malého občerstvení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tedwine Odesláno 22. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2022 (upraveno) Ahoj chlapi, ake mate skusenosti so SPEYBURN 15 YO? Dnes som otvoril, ale nejako sa premaham k dalsiemu pohariku PS. mame nejake info o pripadnom masivnom zdrazeni Talisker mimo UK? Nieco som postrehol tu : https://malt-review.com/2022/02/21/talisker-18-years-old/ Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 22. března 2022 uživatelem tedwine syntax Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 22. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2022 před 6 minutami, tedwine napsal: Ahoj chlapi, ake mate skusenosti so SPEYBURN 15 YO? Dnes som otvoril, ale nejako sa premaham k dalsiemu pohariku Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Niekedy davno som chutnal, nasiel som k tomu poznamku "nicim nezaujme". Ale uz si na to nepamatam, 6-7 rokov spat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 22. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2022 Souhlasím s Eskymákem. Takovej chuťovej zmatek (teď jsem se podíval do poznámek). Docela jí pomohla trocha vody. Ale pokud Ti nechutná, nedá se nic dělat. Edit: Já teda zrovna teď Caol Ila 12. Pohoda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tedwine Odesláno 22. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2022 před 3 minutami, eskimak napsal: Niekedy davno som chutnal, nasiel som k tomu poznamku "nicim nezaujme". Ale uz si na to nepamatam, 6-7 rokov spat. Dik, takto nejako to zatial vnimam aj ja. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tedwine Odesláno 22. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2022 před 1 minutou, Bert napsal: Souhlasím s Eskymákem. Takovej chuťovej zmatek (teď jsem se podíval do poznámek). Docela jí pomohla trocha vody. Ale pokud Ti nechutná, nedá se nic dělat. Edit: Já teda zrovna teď Caol Ila 12. Pohoda myslel som na vodu, ale mam len beznu tvrdu chlorovanu z vodovodu. Sa bojim ci ten zmetok este nenatunim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 22. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2022 Tak to na jednom panáčku zkus. Ono se to nezblázní. Tvrdost je sice vada, ale větší je, když je voda moc chlorovaná. No, a zítra mazej pro měkkou kojeneckou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tedwine Odesláno 22. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2022 Kolegovia, je to len mesiac co som sa zacal "venovat" whisky, budem rad ked mi poradite ako si organizujte poznamky, ci to mate len nejaky excel, alebo vhodnu aplikaciu? Mam za sebou asi 8 druhov, celkom si pametam, ale takto to urcite dalej nepojde bez zapisov. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 22. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2022 Teď budu (jako obvykle) trochu svině Tak sem nejdřív napiš, co bys chtěl na whisky hodnotit .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tedwine Odesláno 22. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2022 před 2 minutami, Bert napsal: Teď budu (jako obvykle) trochu svině Tak sem nejdřív napiš, co bys chtěl na whisky hodnotit .... Chapem ale i tak. Preto som pisal o poznamkach prioritne, nie o hodnoteni ako takom. Niekde zacat musim, minimalne z toho dovodu aby som si po roku nekupil to co mi nepasovalo. napr. Rozdiely v chuti, voni samozrejme evidujem, a k niecomu mam blizsie ako inemu. Glenlivet 15 co je rovnaka cenova kat. mi urcite chuti viac ako tento Speyburn, mam ich otvorene obe momentalne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 22. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2022 Tohle není o ceně. Ale už Tvá zmínka o Glenlivet 15 je jistým vodítkem, jaké budou Tvé preference. Nemohl jsi napsat nic lepšího. Podívej se na předchozí stránku, a najdi si na mapě Glenlivet 15. Myslím, že bude vše jasné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 22. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2022 před 18 minutami, tedwine napsal: Chapem ale i tak. Preto som pisal o poznamkach prioritne, nie o hodnoteni ako takom. Niekde zacat musim, minimalne z toho dovodu aby som si po roku nekupil to co mi nepasovalo. napr. Rozdiely v chuti, voni samozrejme evidujem, a k niecomu mam blizsie ako inemu. Glenlivet 15 co je rovnaka cenova kat. mi urcite chuti viac ako tento Speyburn, mam ich otvorene obe momentalne. Vezmi si notes, na zaciatku si rob postupne index a pis si k jednotlivym whisky poznamky tak ako to citis, vlastnymi slovami. Poznac si aj rok, pripadne aj stav flase (je to celkom rozdiel ci pijes prveho panaka, ci je flasa v polovici a je takto uz rok, alebo je to posledny panak zo starej flase. Vyprdni sa na hodnotenie/cislovanie vone/chuti/farby atd, pis si k tomu co ta napadne. Ked som tym "zil", mal som v jednom momente otvorenych viac nez 60 flias, takze nevahaj tu Speyburn 15 zalozit do skrine a vrat sa k nej o pol roka. A zatial hladaj. Pozri si vsetky classic malts, to ta aspon nasmeruje co ti vyhovuje. A precitaj si toto vlakno cele, myslim ze to moze hodne pomoct. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tedwine Odesláno 22. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. března 2022 (upraveno) před 25 minutami, Bert napsal: Tohle není o ceně. Ale už Tvá zmínka o Glenlivet 15 je jistým vodítkem, jaké budou Tvé preference. Nemohl jsi napsat nic lepšího. Podívej se na předchozí stránku, a najdi si na mapě Glenlivet 15. Myslím, že bude vše jasné. Myslim ze sa nechapeme. Nepovedal by som, ze chut Glenlivet 15 bude mnou nejak vyrazne preferovana pre inymi, len oproti Speyburn mi to lahodi viac, preto otazka ohladom poznamok. Mapu mam stiahnutu a ulozenu uz par dni, diky moc ! Moje preferencie su hodne siroke. To same ako napr. aj s autami, kuchynou atd.. Zatial co som mal moznost v ramci singlemalt najviac mi chuti Talisker 18 a Signet. Nie su zrovna susedia na mape Upraveno 22. března 2022 uživatelem tedwine Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se