Přejít na obsah

Single malt

Doporučené příspěvky

Ty jsi ji už načal ?

Asi v Norsku nebyly takový vedra jako v ČR. Whisky jsem nepil už dlouho, momentálně si dám raději kvalitní rum, ale na podzimní plískanice jsem dobře vyzbrojen a můj whisky bar je již připraven :clap:

Desítka Laphroaigu je pozvánka do světa desinfekce, kouře, ale ostatní jsou o něco méně výrazné.

No tos me rozesmál. Prý načal. Jedná láhev už padla za vlast. A teplo tu celkem je. Cely srpen tak 18 až 22 stupňů. Teď objednám tu 21, co mají v shopu. 15 je bohužel pryč. Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tos me rozesmál. Prý načal. Jedná láhev už padla za vlast. A teplo tu celkem je. Cely srpen tak 18 až 22 stupňů. Teď objednám tu 21, co mají v shopu. 15 je bohužel pryč.

Tomu říkáš teplo ? Na Norsko to jsou asi fakt high teploty, ale pro nás z jihu Moravy to nic neni.

Musím před tebou smeknout, jseš borec, já bych jim to kilo ? za půlku sedmičky nedal. S Cairdeas 2015 se na mě nedostalo, tak mají smůlu.

Patnáctku by mohli mít zde :

http://vinoteka.dios.cz/laphroaig-200-anniversary-edition-aged-15-years-ltd-single-malt-islay-whisky-43-vol-0-70-l-eanW0107641-skup11Zn1ak3Zn1ak6Zn1ak7.php

Upraveno uživatelem dabelM
Odkaz ke komentáři

Musím před tebou smeknout, jseš borec, já bych jim to kilo ? za půlku sedmičky nedal.

Nemusíš, nejsem, nedám. Nevšiml jsem si, že je to jen 3,5 deci. Do toho samozřejmě nejdu. To radši koupím Triple Wood, tu už jsem nemel dlouho. Nebo znova Cask Strength. Nebo nějakého Ardbega.

Odkaz ke komentáři

Já dnes dopil Ardbeg Corryvreckan a další na řadě bude Laphroaig Cairdeas 2014.

Z Ardbegu mě velmi chutnal Ardbeg Uigeadail, která ma voltáž kolem 54,2vol a dozrává v sudech po Sherry...

Bohužel Cask Strenght 007 je v shopu palírny o5 vyprodán :-(

Upraveno uživatelem dabelM
Odkaz ke komentáři

Pili jste někdo Bunnahabhain? Zajímal by mě nějaký uživatelský postřeh, uvažuju, že ji prubnu. A případně i 12 letou Aberfeldy.

Edit: Dostal jsem od céry kanadskou Crown Royal (ona ji teda taky dostala, koupit ji pro mě by se asi neodvážila) - působí to na mě jako strašná čmaja - má to cenu otvírat, nebo to mám schovat pro nějakýho doktora jako úplatek? Esli ji teda někdo znáte. Mišuňg z 50 různých whisek...no :oneeyed02:

Upraveno uživatelem Klotzman
Odkaz ke komentáři

No keď si spomeniem, že ešte minulý rok na Silvestra bol jediný spôsob ako by som do seba dostal whisky, zaliať ju kolou, tak je mi zo mňa celkom smutno (malá poľahčujúca okolnosť by mohla byť, že to boli vždy len základné lacné blendy). Známy mi ale nedal pokoj a tak som si povedal, že tomu dám ešte nejakú šancu. A na koniec som zistil, že on sa dá alkohol aj vychutnať a nie len piť preto aby som sa rýchlo ožral. A už to išlo, najskôr teda len blendy a potom som začal pozerať po single malt. Ako som bol presvedčený, že pre mňa budú asi najlepšie sladké Speyside, tak po nejakých ochutnávkach som zistil, že to pravé bude z Islay.

Stále ešte skúšam rôzne typy (nerád by som vynechal nejakú oblasť) ale minimálne som si istý tým, že Talisker a Laphroaig (zatiaľ som mal len 10y) sa budu ku mne vracať častejšie.

A jedna skoro aktuálna foto (Connemara a Glenmorangie padli cez víkend)

post-31822-0-86931900-1441376927_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Sem byl na nějaké akci, kde všichni strašně rozuměli chlastu, měli klíče od všech palíren na ostrovech a hádali se, jestli to jemné, co zůstává na jazyku jsou lehké tóny vanilky nebo badyánu. Tak jsem si řek, že když už jsem 2 roky v podstatě nepil alkohol, že bych mohl zkusit aspoň po večerech nějakou tu single-maltku a taky dělat, že tomu děsně rozumím. Projel jsem grafy, články, tabulky, videa, tohle téma a koupil na začátek nějaké ty balvenie, glenlivety a tak. A jako supr, voňavé a chutné pití. Teď jsem byl v krámě tady u nás na maloměstě, že něco koupím a měli vymeteno, že další zásoby až příští týden. Jediné, co se tam na mě smálo byl Lafrojg desítka. Tak sem to koupil. A otevřel. Bytem se roznesl neskutečný pach, jemné tóny čerstvého asfaltu doprovázející lehkou chutí hnijící mrtvoly. A já se ptám - jak to proboha můžete chlastat? :D :D

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...