eskimak Odesláno 17. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2016 Otvoril som tretiu z tej serie malych flasiek a uz videm ako chuti Talisker 10y. Chuti hnusne (povedal som si po prvom upiti). Nie je to az take zle (vravim po druhom). Na zimu pri krbe to bude celkom fajn popijanie (konstatujem po viacerych uchlinutiach). Nesmrfi po jode ani po ajatine, drevena tak akurat, dymu primerane.Ivan, neruhaj sa v tomto vlakne. Talisket je GENIALNE spojenie chuti. Jemne dymovy, slany, morsky. Mnam. Musim doplnit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 17. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2016 Talisket je GENIALNE spojenie chuti. Jemne dymovy, slany, morsky. Mnam.Ved presne to som napisal, len inymi slovami. Hm, ale slany ? Oproti AnCnoc nic slane necitim.V kazdom pripade, seria tych troch flasticiek a AnCnoc vypada byt ako celkom zaujimava skupina na travenie casu. Uz som aj zabudol ako chuti taky glenfiddich. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 17. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2016 Slany? Jednoznacne! Malo si pil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Artesia Odesláno 18. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2016 filo-boxer: Nemám na tom žádnou zásluhu - tohle si chodí svými cestami, kam už otcové dříve malých holčiček nepatří... Ale jsi v naději - Skotům se tady moc líbí a i další by si přáli najít tady nevěstu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 18. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2016 Este som zabudol zo stvrtku: [...] Co na to tvoje játra? Žiješ? Neležíš někde v křečích? Néé, teď vážně: Je to vlastně zajímavá možnost si něco přechutnat alespoň pro základní představu, aniž bys musel nakupovat celé lahve. Nebylo ale těch vzorků už moc? Nesplývaly Ti ty vůně/chutě (samozřejmě předpokládám, že jsi průběžně zapisoval poznámky)? To bych nemohl takhle monogamne. Aktualne mam rozpitych 14 lahvi. Jo, taky mam neco stranou... na whisku.jpg Tedy patříš mezi ty, kteří mají rádi spíše pomyslnou "cestu", neustálé poznávání... Nemáš pak trošku obavu o ty zbytky, neplné láhve (viz např. možná oxidace, postupné drobné změny)? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 18. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2016 Tedy patříš mezi ty, kteří mají rádi spíše pomyslnou "cestu", neustálé poznávání... Nemáš pak trošku obavu o ty zbytky, neplné láhve (viz např. možná oxidace, postupné drobné změny)?No jasne, vzdyt na svete je toho tolik zajimaveho k ochutnani, prece nebudu porad dokola pit Laphroaig 10yo a Balvenie Double Wood. Oxidace se neobavam, zase tak dlouho ty lahve otevrene nezustanou. Teda aspon zatim se mi nic podobneho nestalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 18. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2016 to vypada na dost penazi, to ides vsetko prepit? Jo, taky mam neco stranou... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 18. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2016 to vypada na dost penazi, to ides vsetko prepit? Neeeeeee. To byla jen legrace, prislo mi to srandovni si davat penize stranou na whisku. Predstasvil jsem si domacnost, jak se planujou vydaje a v supliku jsou pripravene obalky "Najemne", "Obleceni", "Proud/voda/plyn", "Jidlo/piti" a ..... "Whisky". Obrazek jsem ukradl tady: http://ihned.cz/c1-64760600-boj-proti-korupci-by-mel-byt-pro-vladu-prioritou-vzkazuji-podnikatele Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 18. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2016 (upraveno) Co na to tvoje játra? Žiješ? Neležíš někde v křečích? Néé, teď vážně: Je to vlastně zajímavá možnost si něco přechutnat alespoň pro základní představu, aniž bys musel nakupovat celé lahve. Nebylo ale těch vzorků už moc? Nesplývaly Ti ty vůně/chutě (samozřejmě předpokládám, že jsi průběžně zapisoval poznámky)? Tak bola to fuska, nebudeme si klamat. Najma ten piatok. Iste, optimalne je ochutnat 2-3 vzorky a hotovo. Ale mam na to uz vypracovany system, voda, chlieb (ten tam nastastie bol), primarne som tam samozrejme nesiel pit ale degustovat. Len v zaujem vedy .Je samozrejme velmi dolezite tusit co chces ochutnat a nalezite to zoradit (po Octomore uz mozes chutnat co chces ) ale plany sa nie vzdy da dodrzat (vid moje necakane oslovenie Skota a ochutnanie celej produkcie z Loch Lommond co vobec nebolo v plane no vdaka tomu som natrafil asi na najlepsiu whisky vecera).Poznamky som si samozrejme poctivo robil, inak to nejde. Upraveno 18. dubna 2016 uživatelem eskimak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 18. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2016 Tak som to nezvladol a objednal totok (naplast za zmeskany festival) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dabelM Odesláno 18. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2016 (upraveno) Neeeeeee. To byla jen legrace, prislo mi to srandovni si davat penize stranou na whisku. Predstasvil jsem si domacnost, jak se planujou vydaje a v supliku jsou pripravene obalky "Najemne", "Obleceni", "Proud/voda/plyn", "Jidlo/piti" a ..... "Whisky". Obrazek jsem ukradl tady: http://ihned.cz/c1-64760600-boj-proti-korupci-by-mel-byt-pro-vladu-prioritou-vzkazuji-podnikatele Stanou si nic nedávám, jen počítám na konci května s větším výdajem za whisky díky novým plněním z Feis Illa ! Upraveno 18. dubna 2016 uživatelem dabelM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nividic Odesláno 18. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2016 Filo, eskimak: rád čtu vaše postřehy, ale nedá mi to, není 14 nebo 30 načatých flašek...málo? Chápu, že jedině srovnáváním lze disíci uspokojivého pokroku v poznání, ale já bych se v tom nepochybně ztratil. Jedného dňa, říkám si, jedného dňa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 18. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2016 Stanou si nic nedávám, jen počítám na konci května s větším výdajem za whisky díky novým plněním z Feis Illa ! To nemela byt narazka ci vtipkovani na Tvuj ucet, pokud to tak vyznelo tak se omlouvam! Jenom jak jsi napsal: Navíc mám jako každý rok odložený finance na několik plnění...Tak u me zafungovala fantazie a hned jsem videl ty obalky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 18. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2016 Filo, eskimak: rád čtu vaše postřehy, ale nedá mi to, není 14 nebo 30 načatých flašek...málo? Chápu, že jedině srovnáváním lze disíci uspokojivého pokroku v poznání, ale já bych se v tom nepochybně ztratil. Jedného dňa, říkám si, jedného dňa.Malo? Sakra, pravdu mas. Ale robim co mozem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dabelM Odesláno 18. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2016 To nemela byt narazka ci vtipkovani na Tvuj ucet, pokud to tak vyznelo tak se omlouvam! Jenom jak jsi napsal: Tak u me zafungovala fantazie a hned jsem videl ty obalky... Ne, vůbec jsi mě neurazil, jen to tak za poslední roky vždy na konec května plánuju a pak v létě Je začínám pomalu ochutnávat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 19. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2016 Filo, eskimak: rád čtu vaše postřehy, ale nedá mi to, není 14 nebo 30 načatých flašek...málo? Chápu, že jedině srovnáváním lze disíci uspokojivého pokroku v poznání, ale já bych se v tom nepochybně ztratil. Jedného dňa, říkám si, jedného dňa. Nahodou to je fajn, pri tom pocitani jsem ted objevil uplne vzadu zastrcenou Talisker Distillers Edition, vubec jsem nevedel, ze ji mam. Radost velika, jako bych si ji koupil novou, uz se tesim na ochutnavku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nividic Odesláno 19. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2016 Jojo, to ti věřím. Nic tak člověka nepotěší jako nečekaný objev přírůstku zdrama Moc hezky o počtu lahví, a nejen o tom, píše George East v legendární knížce Home and Dry in Normandy, rozhodně doporučuju. Česky to vyšlo pod tragickým názvem Bleší mlýn v Normandii, ale na funkci rostlináře to naštěstí nemá vliv. Perfektní popis francouzský mentality (no nobře, někteří by se teď mohli urazit) břitkým anglickým humorem, prokládaný vynikajícími normanskými recepty a popisem nekonečných debat a umrtvujících koštů místních pálenek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník LukeD Odesláno 19. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2016 Filo, eskimak: rád čtu vaše postřehy, ale nedá mi to, není 14 nebo 30 načatých flašek...málo? Chápu, že jedině srovnáváním lze disíci uspokojivého pokroku v poznání, ale já bych se v tom nepochybně ztratil. Jedného dňa, říkám si, jedného dňa. Já jich mám aktuálně načatých tuším 10. Některé i několik let a nepozoruju, že by nějak výrazně ztrácely na kvalitě. Koštování vícero vzorků není problém, pokud uléváš rozumně. A mimochodem, není nad to, když pozvu kamaráda, koštujeme, srovnáváme, posloucháme u toho nějakou fajn muziku a kecáme. O samotě si většinou dám jeden, maximálně dva malé panáky. Ale ta společnost whisky dodává úplně jiný rozměr... a baví mě pak mnohem, mnohem víc... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 20. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. dubna 2016 Já jich mám aktuálně načatých tuším 10. Některé i několik let. To je nejaka specialna forma askezy alebo treningu sebaovladania? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
simon_magus Odesláno 20. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. dubna 2016 kde aktualne objednavate skotskou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se