LukeD Odesláno 6. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2018 Caol Ila 12yo je super whisky. Ta by tě mohla bavit. A až překvapivě dobrá - a také překvapivě jemnější - je pak jejich NAS Caol Ila Moch. Jinak skoro každá láhev potřebuje pár panáků a celkem dost času na probrání se z "hibernace" - některá víc a některá méně. Dej tomu čas a po cca dvou měsících a odpití tak 3-5 panáků možná změníš názor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tyfo Odesláno 6. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2018 Tak ta Coal Ila mi prisla celkem v pohode, asi budu spokojen i s temi predchozimi jen nebylo napoprvni naplneno hned to ocekavani, ale urcite jsou dobry. Nakonec jsem si dal i Laphroaig 10yo a ten nezklamal. Zjistil jsem ze jak je tady takovy vedro tak to neni ono a kdyz tam nasypu led aby to melo rozumnou teplotu tak se strasne rychle rozpusti a dela to moc redeny, to bude asi cely problem. Pri spravne teplote podavani to musi byt v naprostem poradku. Co se tyce te Coal Ila MOCH tak tu jsem tady take videl, ale nechteli mi prodat celou flasku ze pry jen po panacich, ale bylo poledne a navic jsem jel do mesta autem tak jsem holt v obchodaku koupil bez MOCH :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 7. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. června 2018 Asi ji teda taky začnu pít, když k ni sou takový životní moudra, vyfoceno v městě Inverness, Skotsko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 9. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2018 Včera muzeum Scotch pod hradem v Edinburghu, byl to neskutecnej zazitetek a sbírka 3400 láhvi byla úžasná. A nejdražší láhev na krame A nejstarší v muzeu A nakonec jsem koupil tyhle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dabelM Odesláno 12. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2018 Na cestě jsou dvě lahve Laphroaig Cairdeas Fino Cask 2018 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 16. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2018 Vážení pánové a dámy, už nějaký ten čtvrtek děláme ve Whiskey baru, který neexistuje degustace. Snažíme se je vést v neformálním duchu a v rámci našeho hesla "whisk#y pro všechny". Nejinak tomu bude i tento čtvrtek. Kolegyně si protentokrát zvolila téma NASky - záleží na věku? Cena je v tomto případě stanovena na 450 Kč. Máte-li zájem, rezervujte si místo přes FB, příp. na tel. čísle 775 018 444 či emailu whiskeybar@turbomost.cz. Degustace se odehrává v zadní části baru a počet míst je tedy z kapacitních důvodů omezen. Rádi vás uvidíme.Georgia moon - jak vypadá whisky sudem nedotčená Aberlour 10y - přechod k NASkám. Proč je to tak aktuální téma?Glenrothes Manse Reserve - proč se NAS vydávají?Wolfburn - vliv sudu na staření a používání karamelu k dobarvováníNikka pure malt black - japonský příběh o tom, proč vydávají jen NASKilchoman Sanaig - trend NASek v rašelinovém ráji Islayhttps://www.facebook.com/events/962355350612869/Příští čtvrtek budu degustaci pro změnu řídit já. Podrobnosti dodám časem. Děkuji za pozornost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 16. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2018 (upraveno) Hele je možný, že mně vůbec nechutná Finlaggan Cask Strenght, tady ten: https://www.skotska-whisky.cz/skotsko-ostrov-islay/specialni-plneni-islay/finlaggan-cask-strength.htmlJá v tom prostě nic necejtím, jako by to byla nějaká zvláštní whisky oprostěná od všech jinej chutí a vůní, než je chuť a vůně whisky. Nebo jak bych to popsal. Mám z toho depresi a já to svinstvo snad vyleju. Upraveno 16. července 2018 uživatelem Zmizík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 16. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2018 Co když ji naředíš vodou, pořád stejná? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 16. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2018 Jo, docela sem ji redil. Za chvili ji dam jeste sanci a jinak pude k fernetu a zeleny do sekce Navstevy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 17. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2018 Taky jsem kdysi měl něco podobného, co mi vůbec nechutnalo, už si ani nepamatuju, co to bylo. Udělal jsem si vlastní blend (smíchal s Johnnie Walkerem) a dalo se to pít. Zkus to na malém vzorku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 17. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2018 Taky jsem kdysi měl něco podobného, co mi vůbec nechutnalo, už si ani nepamatuju, co to bylo. Udělal jsem si vlastní blend (smíchal s Johnnie Walkerem) a dalo se to pít. Zkus to na malém vzorku.Ok. Nejdřív to zkusím s tou zelenou, ta je taková výrazná. Ta tomu dokáže přidat aróma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 17. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2018 vole Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 17. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2018 Ok. Nejdřív to zkusím s tou zelenou, ta je taková výrazná. Ta tomu dokáže přidat aróma. dik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 23. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2018 Tak nadešel čas na anonci mé čtvrteční degustace. V podstatě vše ohledně organizace platí stejně jako v případě předchozí, takže je nejspíš zbytečné to psát znovu. Tudíž ve stručnosti:Téma: Ať žije rašelina! aneb Všechno, co jste kdy chtěli vědět o rašelině (ale báli jste se zeptat)Cena: 470 KčWhisky: Benriach 10yo Curiositas, Caol Ila Moch, Ledaig 10yo, Port Charlotte Scottish Barley, Ballechin 10yoTermín konání: 26.7. 17.00-19.00FB: https://www.facebook.com/events/225275604788360/ Jo, a pokud by se kdokoliv z vás zúčastnil, tak budu moc rád za případnou zpětnou vazbu v této diskusi, ať už pozitivní či negativní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomsn Odesláno 24. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2018 Pěkné... až na Úvoze dodělá firma celkovou rekonstrukci bytu určitě se rád na degustačku za roh zastavím :-) momentálně to mám moc z ruky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 27. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2018 (upraveno) A po včerejší úspěšné jedničce následuje příští čtvrtek pokračování, pracovně nazvané Kouř II. Opět vedeno mou maličkostí. Téma: Ať žije rašelina! II. aneb Tak trochu zahalený kouřCena: 550 KčWhisky vzorky (2 cl): Benromach 10yo, Talisker Port Ruighe, Bunnahabhain M?ine, Laphroaig PX Cask, Kilchoman Loch Gorm 2010Termín konání: 2.8. 17.00-19.00FB: https://www.facebook.com/events/272962520197492/ Kouř I. byl rezervován poměrně rychle (přeci jen 15 míst není nějak zvlášť moc), tak neváhejte, nečekejte, máte-li zájem. Upraveno 27. července 2018 uživatelem LukeD Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 27. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. července 2018 (upraveno) Co takhle nějaké výjezdní zasedání v Práglu aby jsme zde nebyli jen alkoholici pole neorané ale kultivovaní ? Upraveno 27. července 2018 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cuborg Odesláno 28. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2018 Tak u Sprigbank se s tím nemažou, 46% a kouř. Trochu mi připomíná Talisker. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2018 A navíc v palírně Springbank zásadně nebarví a nefiltrují za studena. Jedna z mých neoblíbenějších. Kouř je spíše lehčího, decentního charakteru (sušení kouřem z rašeliny probíhá pouze 6 hodin a dalších 30 hodin horkovzdušně), ale k Taliskeru bych tedy Springbank nepřirovnával. Nicméně sto lidí, sto chutí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 21. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2018 Tenhle čtvrtek opět ve Whiskáči; kolegův výběr: Až na jednu výjimku ostrovní palírny, což vysvětluje ten divný název.Téma: Pádla a vesty s sebou!Cena: 420 KčWhisky vzorky (2 cl): The GlenDronach 12yo, Highland Park 12yo, Talisker 10yo, Arran 12yo Cask Strength Batch 5, Ardbeg UigeadailTermín konání: 23.8. 17.00-19.00FB: https://www.facebook.com/events/2022155907815897/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se