Přejít na obsah

Single malt

Doporučené příspěvky

Caol Ila 12yo je super whisky. Ta by tě mohla bavit. A až překvapivě dobrá - a také překvapivě jemnější - je pak jejich NAS Caol Ila Moch.

Jinak skoro každá láhev potřebuje pár panáků a celkem dost času na probrání se z "hibernace" - některá víc a některá méně. Dej tomu čas a po cca dvou měsících a odpití tak 3-5 panáků možná změníš názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ta Coal Ila mi prisla celkem v pohode, asi budu spokojen i s temi predchozimi jen nebylo napoprvni naplneno hned to ocekavani, ale urcite jsou dobry. Nakonec jsem si dal i Laphroaig 10yo a ten nezklamal. Zjistil jsem ze jak je tady takovy vedro tak to neni ono a kdyz tam nasypu led aby to melo rozumnou teplotu tak se strasne rychle rozpusti a dela to moc redeny, to bude asi cely problem. Pri spravne teplote podavani to musi byt  v naprostem poradku.

Co se tyce te Coal Ila MOCH tak tu jsem tady take videl, ale nechteli mi prodat celou flasku ze pry jen po panacich, ale bylo poledne a navic jsem jel do mesta autem tak jsem holt v obchodaku koupil bez MOCH :-) 

Odkaz ke komentáři

Včera muzeum Scotch pod hradem v Edinburghu, byl to neskutecnej zazitetek a sbírka 3400 láhvi byla úžasná.

bda27734c78096c314a3ca5af3b42625.jpg95c1cc27d77b5e3828465e4cd436e872.jpga562d64f7d8c670095140de0a2383de7.jpg

A nejdražší láhev na krame

f6bd6463de4a8a326eea2a2976991869.jpgfa9f67a2f7f5e5a8dd85cb69fd41a51c.jpg

A nejstarší v muzeu

241af76ba69096b327c0891a8dc84733.jpg

A nakonec jsem koupil tyhle

60f8eb88bac843266d6e6c6b20ce5bfb.jpg9d584c648960350a0403162372dedd06.jpg

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Vážení pánové a dámy, už nějaký ten čtvrtek děláme ve Whiskey baru, který neexistuje degustace. Snažíme se je vést v neformálním duchu a v rámci našeho hesla "whisk#y pro všechny". Nejinak tomu bude i tento čtvrtek. Kolegyně si protentokrát zvolila téma NASky - záleží na věku? Cena je v tomto případě stanovena na 450 Kč. Máte-li zájem, rezervujte si místo přes FB, příp. na tel. čísle 775 018 444 či emailu whiskeybar@turbomost.cz. Degustace se odehrává v zadní části baru a počet míst je tedy z kapacitních důvodů omezen. Rádi vás uvidíme.

Georgia moon - jak vypadá whisky sudem nedotčená

Aberlour 10y - přechod k NASkám. Proč je to tak aktuální téma?

Glenrothes Manse Reserve - proč se NAS vydávají?

Wolfburn - vliv sudu na staření a používání karamelu k dobarvování

Nikka pure malt black - japonský příběh o tom, proč vydávají jen NAS

Kilchoman Sanaig - trend NASek v rašelinovém ráji Islay

https://www.facebook.com/events/962355350612869/

Příští čtvrtek budu degustaci pro změnu řídit já. Podrobnosti dodám časem. Děkuji za pozornost.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

Hele je možný, že mně vůbec nechutná Finlaggan Cask Strenght, tady ten: https://www.skotska-whisky.cz/skotsko-ostrov-islay/specialni-plneni-islay/finlaggan-cask-strength.html

Já v tom prostě nic necejtím, jako by to byla nějaká zvláštní whisky oprostěná od všech jinej chutí a vůní, než je chuť a vůně whisky. Nebo jak bych to popsal. Mám z toho depresi a já to svinstvo snad vyleju. :D

Upraveno uživatelem Zmizík
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

Taky jsem kdysi měl něco podobného, co mi vůbec nechutnalo, už si ani nepamatuju, co to bylo. Udělal jsem si vlastní blend (smíchal s Johnnie Walkerem) a dalo se to pít. Zkus to na malém vzorku.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

Taky jsem kdysi měl něco podobného, co mi vůbec nechutnalo, už si ani nepamatuju, co to bylo. Udělal jsem si vlastní blend (smíchal s Johnnie Walkerem) a dalo se to pít. Zkus to na malém vzorku.

Ok. Nejdřív to zkusím s tou zelenou, ta je taková výrazná. Ta tomu dokáže přidat aróma.

Odkaz ke komentáři

Tak nadešel čas na anonci mé čtvrteční degustace. V podstatě vše ohledně organizace platí stejně jako v případě předchozí, takže je nejspíš zbytečné to psát znovu. Tudíž ve stručnosti:

Téma: Ať žije rašelina! aneb Všechno, co jste kdy chtěli vědět o rašelině (ale báli jste se zeptat)
Cena: 470 Kč
Whisky: Benriach 10yo Curiositas, Caol Ila Moch, Ledaig 10yo, Port Charlotte Scottish Barley, Ballechin 10yo
Termín konání: 26.7. 17.00-19.00
FB: https://www.facebook.com/events/225275604788360/

Jo, a pokud by se kdokoliv z vás zúčastnil, tak budu moc rád za případnou zpětnou vazbu v této diskusi, ať už pozitivní či negativní. ;)

Odkaz ke komentáři

A po včerejší úspěšné jedničce následuje příští čtvrtek pokračování, pracovně nazvané Kouř II. Opět vedeno mou maličkostí.

Téma: Ať žije rašelina! II. aneb Tak trochu zahalený kouř
Cena: 550 Kč
Whisky vzorky (2 cl): Benromach 10yo, Talisker Port Ruighe, Bunnahabhain M?ine, Laphroaig PX Cask, Kilchoman Loch Gorm 2010
Termín konání: 2.8. 17.00-19.00
FB: https://www.facebook.com/events/272962520197492/

Kouř I. byl rezervován poměrně rychle (přeci jen 15 míst není nějak zvlášť moc), tak neváhejte, nečekejte, máte-li zájem.

Upraveno uživatelem LukeD
Odkaz ke komentáři

Co takhle nějaké výjezdní zasedání v Práglu aby jsme zde nebyli jen alkoholici pole neorané ale kultivovaní ?  :wine:

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

Tak u Sprigbank se s tím nemažou, 46% a kouř. Trochu mi připomíná Talisker.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

A navíc v palírně Springbank zásadně nebarví a nefiltrují za studena. Jedna z mých neoblíbenějších. Kouř je spíše lehčího, decentního charakteru (sušení kouřem z rašeliny probíhá pouze 6 hodin a dalších 30 hodin horkovzdušně), ale k Taliskeru bych tedy Springbank nepřirovnával. Nicméně sto lidí, sto chutí.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Tenhle čtvrtek opět ve Whiskáči; kolegův výběr: Až na jednu výjimku ostrovní palírny, což vysvětluje ten divný název.

Téma: Pádla a vesty s sebou!
Cena: 420 Kč
Whisky vzorky (2 cl): The GlenDronach 12yo, Highland Park 12yo, Talisker 10yo, Arran 12yo Cask Strength Batch 5, Ardbeg Uigeadail
Termín konání: 23.8. 17.00-19.00
FB: https://www.facebook.com/events/2022155907815897/

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...