LukeD Odesláno 20. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2018 Nejnovější přírůstky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 20. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2018 walter10: Po pravdě, ono to škrábání ani nemusí být způsobeno až tak procenty alkoholu, jako spíše ne příliš kvalitním destilátem. Zrovna před dvěma dny jsem se bavil s člověkem, proti kterému jsem co se týče zkušeností s whiskami naprostý břídil, a ten mi říkal, že Uigeadail z poslední doby už není nic moc. Zvláště pak ve srovnání s dobou, kdy ho začali dělat (uveden byl roku 2003). Zákon poptávky a nabídky je halt neúprosný. Mimochodem, bavili jsme se spolu i o Ralfym a o tom, že se s ním setkal osobně, a že ho Ralfy po diskusi pozval na panáka 28yo Port Ellen. Když řeknu, že jsem mu nepokrytě záviděl, tak to stále ještě bude eufemismus. Aktuálně mám v plánu sehnat někde v aukci láhev Uigeadail právě z těch prvních let produkce. A následně ho samozřejmě srovnat s tím aktuálním, který máme v baru. PS: Tak či tak vřele doporučuju zkusit tu whisky rozkápnout vodou a nepít ji pouze v té upravené sudové síle. Ad rozkápnutí vodou: Troška vody navíc této whisky sluší, jinak není moc mazlivá. To je fakt. (Nějaké kapátko apod. nepoužívám, po vzoru Ralfyho jsem k "dosvěcení" použil obyčejnou kávovou lžičku.) Ad současná kvalita Uigeadailu versus minulost: Bohužel, v tomto případě nemám srovnání. I když lze jen těžko očekávat, že tam určité rozdíly nebudou (viz už kvalita použitých surovin, sudů apod.). Ty jsou nakonec patrné i v rámci běžnější produkce u jiných výrobců (viz třeba porovnání staršího plnění Taliskeru 10 yo s novějším, zrovna tak v případě Laphroaigu 10 yo, nad kterými jsem v tomto ohledu nejednou přemýšlel). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 21. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2018 walter10: Jo, jasně, také "rozkapávám" lžičkou dle stejného vzoru. Ona ta současná kvalita bude pokulhávat u všech palíren, po jejichž produkci je obrovská poptávka. Třeba Macallan pro jistotu postavil další palírnu Macallan 2, aby ten nápor magorů, kteří jsou ochotní utrácet nekřesťanské peníze pomalu za každý prd z jejich palírny, stíhal. U Lagavulinu prý kvalita jednotlivých šarží 16yo kolísá jak sviňa. O Laphroigu jsem také nic moc pozitivního neslyšel od převzetí palírny nadnárodním kolosem Beam Suntory - jistotou zůstává tak maximálně 10yo CS a ta je ke koupi akorát v palírně. Talisker jednu dobu řešil, že 10yo přestane být klasicky dostupná pro evropský trh, protože to všechno hrnul na východ. Jsem fakt zvědavý, kde to všechno skončí. A hlavně kdy ta bublina praskne. Palírna Pulteney přestala produkovat nejprve 21yo a následně i 17yo, protože jim docházeli zásoby. V rámci nové core range je 15yo za 69 liber a 18yo za těžko uvěřitelných 113 liber, zvláště pak když člověk vidí, že jen o rok mladší 17yo se ještě furt prodává za 77 liber. Fakt by mě zajímalo, kde to neustálé šroubování cen skončí a zda-li má nějaký ten strop. Jinými slovy, kdy ta bublina praskne. Já mám doma plnění Taliskeru 10yo z roku 2011, 2008 a z let někdy kolem přelomu tisíciletí. A fakt se těším na to, až je jednou otevřu a budu jejich kvalitu srovnávat jak mezi sebou, tak se současnou produkcí. A to nemluvě třebas o Taliskeru Distillers Edition, které byly v počátcích této edice 13leté. Dnes musí být člověk rád i za těch 10 let. Naštěstí se dnes ještě pořád dají za relativně příčetnou cenu v aukcích koupit DE z roku 1990 až 1993. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník dabelM Odesláno 21. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2018 Nejnovější přírůstky. Ten osmiletej Talisker vypadá zajímavě. Asi to bude můj první vzorek na dnešním WF Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 21. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2018 Pokud ho tam budou mít. Já se na WF chystám též - vlastně za chvíli. Jsem zvědavý, jaká bude nabídka lahví ve srovnání s Malou Morávkou. Z Karla jsem nic moc nevytáhl, když u nás seděl u baru, tak se halt nechám překvapit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 22. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2018 Věčná škoda, že na Whisky festivalu v Brně nebylo víc lidí. Zasloužil by si to. Nu což, snad příští rok, pokud tedy vůbec... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miramax Odesláno 23. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2018 já myslím, že ač to tak na první dobrou nevypadá, tak už těch akcí stejného typu je už příliš...ale věřím, že to klukům nějak vyjde a uskuteční se to i příští rok, Brno si to zaslouží...Věčná škoda, že na Whisky festivalu v Brně nebylo víc lidí. Zasloužil by si to. Nu což, snad příští rok, pokud tedy vůbec... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 23. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. září 2018 No, druhá Malá Morávka z toho nejspíš nikdy nebude, o tom žádná. Ale o žádné další pravidelné akci mimo pražské Whisky Life! nevím, takže těžko soudit, jestli je jich na naši republiku moc či nikoli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miramax Odesláno 24. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2018 vedle Whisky Life! Prague ještě Whiskyfest by Barlife... ale s ohledem na velikost komunity jsou podle mě dvě akce s rozdílným charakterem (myšleno rodinný festival v Kopřivné a komerční akce v Praze) docela dost, uvážíme - li, kolik existuje ještě soukromých malých setkání pár lidí, třeba i ve Whiskey baru, který neexistuje, ve Whiskerii, v rámci 12 men of Tyne atd.Ale jak jsem psal, my za nás uděláme co půjde, aby se to opakovalo... holt pošetříme víc novinek a speciálních stáčení na tuhle akci...No, druhá Malá Morávka z toho nejspíš nikdy nebude, o tom žádná. Ale o žádné další pravidelné akci mimo pražské Whisky Life! nevím, takže těžko soudit, jestli je jich na naši republiku moc či nikoli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gerhard Odesláno 25. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2018 Okrem Jamesona moc whisky nepijeme, tak skúšame niečo zaujímavé. Je to nejaky vstupný level asi , ale je dobré začať od nižších poschodí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 25. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2018 (upraveno) Gerhard, mohol si to tu trocha precitat a preskocit tento vstupny level. Tato Glenlivet NA tu uz bola spominana, nie prave v najlepsom. Za rovnaky peniaz si mohol mat o triedu lepsiu whisky, oproti Jamesonu je to samozrejme niekde inde. Ale aj ja som ju raz (prvy, jediny, posledny) kupil.Edit: a zozen si na to ine pohariky, otvoreny pohar nieje vhodny. Nemas nieco na konak, alebo aspon stare (mensie) vinove uzavrete pohare? Vsetko lepsie ako hentie americke tazitka. Upraveno 25. září 2018 uživatelem eskimak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 25. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2018 (upraveno) Nač ta příkrost. Vydal se kluk správným směrem a to je dobře. Já taky někdy piju z těžítek. Pokud si necpe košulu do galat, tak je to všechno vlastně v cajku. Upraveno 25. září 2018 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gerhard Odesláno 25. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2018 Dik za rady, poháre zabezpecim ,a vlakno pozvolna čítam, ale je tak bohaté a existuje toľko materiálu a chutí, pocitov ľudí, ze naozaj ostáva len obcas niečo nové priniesť domov. Ono sami to vratilo, ze neporiadne precitane, slabo nakúpené. Aspon viem , ze aj tvar teda zásadne prispeva k pozitku. Dik. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 25. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2018 Široký sklenky jsou úplně v pohode. Nalejes a vypijes. Dělám to tak taky. Žádnou vůni ani chuť to neovlivní, to se jen píše v knížkách a radách ?jak spravne pít? :-) A Glenlivet je výborná singlovka, mam ji osobně moc rad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 25. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2018 Sorry ak to vyznelo nejako ostro. Nebol to zamer. A samozrejme smer mas dobry Jameson-Glenlivet-... . A skus kvapku vody.Na zdravie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 25. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2018 Franto: nalejes, vypijes. Ale ovonat tu whisky ide o dost blbsie. A o Glenlivet vseobecne som nepovedal nic spatne, 18yo je vyborna, 12 na moj vkus trocha moc ostra. Ale hento, Founders reserve je pre Glenlivet hanba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 25. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2018 Ovonat ji jde stejne v konicke sklence, jako v široké. Zkus to a uvidíš:-) Nalejes, cuchnes a pijes. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 25. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2018 No co uz. Ono to ide pit aj z flase. Dokonca aj ovonat . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 25. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2018 A porad je to stejne dobrý :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukeD Odesláno 25. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2018 Tentokrát zase jedno poprvé pro dalšího z mých kolegů. A aby to neměl tak jednoduché, vzal si na paškál whisky jak skotskou, tak japonskou. Tak přijďte, nudit se určitě nebudete.Téma: Z Japonska do Skotska co by kamenem!Cena: 540 KčWhisky vzorky (2 cl): Hazelburn 12yo 46 %, Nikka from the barrel 51,4 %, Nikka single malt Yoichi 45 %, Lagavulin 16yo 43 %Termín konání: 27.9. 17.00-19.00FB: https://www.facebook.com/events/324624535011752/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se