Exiztence Odesláno 28. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2013 Vysvětlení... jsi-li ochoten koupit předraženou sériově vyráběnou hadru v číně od firmy, kde platíš hlavně brand (navíc když v podobné kvalitě můžeš mít ve vedlejším obchoďáku s jinou nálepkou to stejné)... místo toho aby jsi šel ke krejčímu a za menší prachy si nechal ušít sako na míru, nebo šel k ševci, nechal si udělat svoje kopyto a dostal kvalitní řemeslně zpracovanou botu na míru... tak je to velký rozdíl ve vnímání hodnoty peněz, "luxusu", pózou atd. Hugo Boss je v CZ předražené o tom žadné, u nás to z nějakého důvodu berou jako "luxus" přitom je to taková zlatá střední, při nákupech v Německu je to ale dobrá kvalita za dobrou cenu.
rfido Odesláno 28. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2013 jo jo, noční směna vede noční směně se budu ještě dlouho smát
Kristian.nov Odesláno 28. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2013 Jednou mi jeden kolega zarytě vyprávěl, že ty nejlepší fejky vyrábí přímo v tý který fabrice, jako tajnou neoficiální výrobu a dělají si tak vlastně druhej obrat, protože prodejem jenom těch šíleně nesmyslně drahejch by se prostě nemohli uživit... Viděl sem mu na očích, že veškerý odpor je marný... tak sem řek no... a odešel...
Rob2805 Odesláno 28. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2013 Jinak úplně OT, na CocaCola jsem v poslední době naštvanej. Zdá se mi že změnili recepturu a to rapidně. Je to přesycené vodovější a zároveň sladší. Jak jsem měl colu rád, tak už nee... přibližně od vánoc. Dlouhodobě nebyla u nás na skladě a teď naskladnili tuhle změněnou.Ještě OT (sorry), zkus německou. Tam recepturu nezměnili, jen u nás to šidí. Jsou tu ale firmy, které to dováží (nejen Colu, pochopitelně). Vlastně to do debaty o fejkách taky trochu patří
cali Odesláno 28. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2013 Taky bys to nemusel poznat. Ja myslim ze AAA fik je kravina uz z principu, Langeho, JLC, Pateka a podobnych nikto nikdy nejak rozumne neofejkuje lebo tie stroje proste nepustia.... Pravda proflakle veci typu Submariner alebo Seamaster sa fikuju slusne ale fik ktory bude tak dobry, ze niekto kto original videl aspon vo vylohe ho nepozna na prve potazkanie bude stale stat od 500USD vyssie. A to uz je za hranicou toho co vacsina ludi uvazujucich nad fikom chce/moze dat za hodinky. Ja som na zivo videl AAA fik iba raz u jedneho hodinara ktory sa vyjadril ze nebyt napisu su to lepsie hodinky nez vsetky ktore za psoledny rok opravoval. Vyrobcom to postupne asi dochadza tiez dokazom je velke mnozstvo cinskych "sterille homages".
huhu4d Odesláno 28. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2013 A tu je moja otazka, cali mi nahral povazujete sterile homage za fejk ? Ja totiz nie .
montemar Odesláno 28. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2013 cele vlakno o vlasoch je prd vo vetre proti tomu co davas v soferskom vlakne. pri otazke na doktora primalasku ci je ten jeho bavorak fakt o hodne lepsi ako tédei som uz prskal na monitor aj ja.. pripadne "kluci jak funguje tempomat?", tiez dost dobre si osviezenim fora. nazivo v reali sme takych ako ty mlatili po zatylku ciapkami inštant, len pre poriadok. v šoférskom vlákne som nevzniesol dotaz "ako funguje tempomat" ale "je možné, že tempomat snižuje spotrebu?"... .. a otázka na lásku ohledně bawo/tdi mala viacej aspektov a hlbky, než len vyvolání prskania.. len sa mi nechcelo o tom pindat... prosím, zdrž sa kritiky mojej čechoslovenčiny, a oceň snahu! česť tvojej záslužnej robote!
rfido Odesláno 28. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2013 Jednou mi jeden kolega zarytě vyprávěl, že ty nejlepší fejky vyrábí přímo v tý který fabrice, jako tajnou neoficiální výrobu a dělají si tak vlastně druhej obrat, protože prodejem jenom těch šíleně nesmyslně drahejch by se prostě nemohli uživit... Viděl sem mu na očích, že veškerý odpor je marný... tak sem řek no... a odešel... No, tak tohle může pomalu konkurovat "nočním nečíslovanejm" a je na tom hustý to, jak píšeš, že on tomu snad sám věřil.....huděra malej :-)
robo Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2013 Kolega v práci prišiel po dovolenke s " Breitlingami" na ruke, už z diaľky som videl, ako sa krásne ligocú a po bližšom pozretí , zo vzdialenosti asi 2m som mu povedal ( priznávam trošku sarkasticky),že Breitling, taký model, ešte nevyrobil. Priznal, že ich kúpil na pláži v Grécku za 20 ?. Vedel, že sú fejky a aj tak ich kúpil. Ja som to nejako z môjho pohľadu nepochopil, ale čo už. Od vtedy už ich na ruke nemal. Dúfam, že som urobil dobrý skutok Ja súhlasím s názorom, ktorý tu už odznel, že radšej si kúpim lacnejšie origo hoďky , ak na to nemám, alebo za nich nechcem dať toľko peňazí, ako by som mal nosiť fejk edit: určite to boli tie z nočnej smeny
Lamiczka Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2013 Taky jsem nedávno potkal jedny fiky, nevím co to sice bylo (tuším , ale nevypadaly zle. Shodou okolností se jednalo o majitele velice prosperující firmy. Tehdy jsem mu ze zdvořilosti pochváli hodinky - fejk jsem nepředpokládal a popravdě nevím, jestli bych ho v té době jen na pohled z 2m poznal. Hned mi přiznal, že to není origo a nosí je jen tak, aby měl něco na ruce a už mi je podával, ať se klidně mrknu - mohl zkusit machrovat, ale evidentně neměl potřebu. Říkal, že si je koupil ze srandy v číně a že právě návštěva tam ho donutila dost změnit názor na číňany obecně. Sám říkal, že tam se tyhle hodinky prodávají jen kvůli evropanům, že asiati by si je v životě nekoupili - je to celkem logický, ti co mají s bídou na jídlo a osobní potřeby, tak nepotřebují machorvat s pseudo luxusníma hodinkama a ti co na to mají peníze, tak to nebudou řešit. Stáli ho údajně necelý 200,- a nebyl problém koupit jakoukoliv značku. Byl to ale ten největší šmejd - koupil si jich prý víc různých a některý nešly už v letadle zpět... Dlaší jsem potkal cca rok zpět. Zase majitel velice slušné firmy, měl ale hodinek víc - originály (nějaký omegy tuším) i fíky. V té době jsem o hodinkách nevěděl vůbec nic (ne že by to bylo dnes o moc lepší :-). Měl ale to co tu označujete AAA grade. Říkal, že to stejně nikdo nepozná a za 10k se mu vyplatí koupit hodinky v ceně originálu 50k+
azeppelin Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2013 Moje historka není ani tak o fejkování jako o komičnosti. Majitel prosperující firmy v obratu sedmi nul a více měsíčně. Chtěl konzultaci a zadat mi zakázku pro jejich firmu. Strávil jsem s ním už nevím kolik hodin. Byl něco jako kříženec mezi Němcovou a Erbenem, takže jsem se kromě toho že je jeho manželka šetřivá, že si kupuje dřevoskulptury od toho a toho, dověděl jak ty zakázky v hodnotě deístek mega domlouvá za třicet procent na Bláhovce. Nakonec došlo i na hodinky... při spojení zajímat se o hodinky výrazně pookřál... teatrálně si začal sundávat svoje Casia v hodnotě 2-3 tisícovek a významě je přede mne položil, ať se jako podívám... když jsem ten znalec a začal povídat jak byly dražší, ale že jsou výborné. Po půldenní konzultaci to byla, kromě informací snad i o tom jaké nosí trenky, jedinná odměna a už neměl ani slušnost se ozvat.
JimmyTulip Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2013 Taky jsem nedávno potkal jedny fiky, nevím co to sice bylo (tuším , ale nevypadaly zle. Shodou okolností se jednalo o majitele velice prosperující firmy. Tehdy jsem mu ze zdvořilosti pochváli hodinky - fejk jsem nepředpokládal a popravdě nevím, jestli bych ho v té době jen na pohled z 2m poznal. Hned mi přiznal, že to není origo a nosí je jen tak, aby měl něco na ruce a už mi je podával, ať se klidně mrknu - mohl zkusit machrovat, ale evidentně neměl potřebu. Říkal, že si je koupil ze srandy v číně a že právě návštěva tam ho donutila dost změnit názor na číňany obecně. Sám říkal, že tam se tyhle hodinky prodávají jen kvůli evropanům, že asiati by si je v životě nekoupili - je to celkem logický, ti co mají s bídou na jídlo a osobní potřeby, tak nepotřebují machorvat s pseudo luxusníma hodinkama a ti co na to mají peníze, tak to nebudou řešit. Stáli ho údajně necelý 200,- a nebyl problém koupit jakoukoliv značku. Byl to ale ten největší šmejd - koupil si jich prý víc různých a některý nešly už v letadle zpět... Dlaší jsem potkal cca rok zpět. Zase majitel velice slušné firmy, měl ale hodinek víc - originály (nějaký omegy tuším) i fíky. V té době jsem o hodinkách nevěděl vůbec nic (ne že by to bylo dnes o moc lepší :-). Měl ale to co tu označujete AAA grade. Říkal, že to stejně nikdo nepozná a za 10k se mu vyplatí koupit hodinky v ceně originálu 50k+ S takovým bych chtěl jednat a něco od něj pořizovat. Jestli o všem přemýšlí takhle ...
Josef01 Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2013 Marně přemýšlím, proč majitel slušné firmy má potřebuje nosit kopie hodinek a proč se mu to vyplatí. Jediný důvod může být, že to někdo nepozná a bude ho vnitřně obdivovat (nebo nenávidět, závidět apod.) a když se někdo zeptá, tak mu sdělí, že to je fejk, protože on nemá zapotřebí kupovat za velké peníze originál. Dokážu pochopit, že si turista koupí kopie luxusních hodinek jako zajímavost, hodinky dá do šuplíku mezi ostatní kameny, lastury, korálky, přívěšky a podobné dovolenkové vzpomínkové předměty, ale nosit fejky je něco jiného, to je chlubení se lesklou bídou. Na druhou stranu máme fejky všude kolem sebe, lidé mluví o tom, jak viděli film na internetu, jak mají tisíce MP3, skvělý cracknutý SW atd. bez náznaku uzardění, že dělají něco špatného, tak jsou prostě vychováni. Je to asi stejné, jako když si dám domů obrazy od slavného malíře a kdokoli přijde, nejen že nepozná originál, nezná ani malíře a většinou o něm ani neslyšel, tak jediné co mohou obrazy přinášet je, že majitel má krásný vnitřní pocit z originální a cenné věci, jaké má pocity fejkař netuším, ale možná jeden má, že se všemi vyj.ebal.
enslow Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2013 viděl už někdo na vlastní oči AAA high grade fejk? kolik tak můžou stát - půlku originálů? .. nebo spíš míň.. předpokládám, že strojky se nefejkujou, takže ve fejku PP bude ETA? mozem ti zodpovedne povedat ze asi pred 12 rokmi som take fejky nosil aj ja a som ich aj predaval..boli to bretilingy chronomaty a mozem ti zodpovedne povedat ze tie hodinky idu do dnesneho dna...vtedy stali asi 5000-10000sk
enslow Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2013 pokial niekto ma fejky a nerobi z toho vedu a je mu to jedno tak to beriem..ale neznasam pozerov co ma fejk a pojde s a s tebou vsemozne hadat ze ma prave,alebo na vase prave bude tvrdit ze su fejky..lebo ludia maju zkreslenu predstavu o hodonkach..zvlast sedlaci..myslia si ze rolady stoja v milionoch korun...inak ja mam hodinky ako konicek a sam zacinam zistovat aka je to kravina dat za hodinky 1000e a viac...nedaj boze 5000e za zelezne rolexky alebo bretilingy...sorry za uprimnost
montemar Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2013 nekde jsem slysel, ze padelku bankovek te nejvyssi kvality je v obehu pomerne dost. nikdo (temer) je nepozna.. maximalne kdyz se dostanou do cnbedt.: bylo to tedy v souvislosti s USD spíš.. .. nicméně, docela si umím představit špičkově vybavenou dílnu někde v číně (nebo jinde), kde dělaj r submarinery ve větších seriích i s ochrannými prvky, krabicemi i papíry...
JimmyTulip Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2013 Marně přemýšlím, proč majitel slušné firmy má potřebuje nosit kopie hodinek a proč se mu to vyplatí. Jediný důvod může být, že to někdo nepozná a bude ho vnitřně obdivovat (nebo nenávidět, závidět apod.) a když se někdo zeptá, tak mu sdělí, že to je fejk, protože on nemá zapotřebí kupovat za velké peníze originál. Dokážu pochopit, že si turista koupí kopie luxusních hodinek jako zajímavost, hodinky dá do šuplíku mezi ostatní kameny, lastury, korálky, přívěšky a podobné dovolenkové vzpomínkové předměty, ale nosit fejky je něco jiného, to je chlubení se lesklou bídou. Na druhou stranu máme fejky všude kolem sebe, lidé mluví o tom, jak viděli film na internetu, jak mají tisíce MP3, skvělý cracknutý SW atd. bez náznaku uzardění, že dělají něco špatného, tak jsou prostě vychováni. Je to asi stejné, jako když si dám domů obrazy od slavného malíře a kdokoli přijde, nejen že nepozná originál, nezná ani malíře a většinou o něm ani neslyšel, tak jediné co mohou obrazy přinášet je, že majitel má krásný vnitřní pocit z originální a cenné věci, jaké má pocity fejkař netuším, ale možná jeden má, že se všemi vyj.ebal. Co se stahování týče, tak já to beru jinak. Stáhnu hru, když se mi líbí, tak si jí koupím, když ne, tak ji odinstaluji. Tak to mám i s filmy ( v menší míře). Ale třeba seriály prostě stahuju, protože jsem ještě na internetu nenarazil na žádnou službu, která by mi za určitý měsíční paušální poplatek dala možnost se k těm novým dílům dostat legálně a čekat X let až se to dostane tady do televize, na to fakt nemám gule. Co se mi líbí a má to pro mě smysl, to nemám problém finančně podpořit.
šíma Odesláno 29. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2013 Pikantní věc se stala kolegovi vloni v Pekingu (byl jsem u toho). V Silk marketu, slavném to ráji fejkařů všeho druhu, měnil v oficiální směnárně peníze (mimochodem dost drahý kurz a velký manipilační poplatek) a z pěti stojuanovek byly dvě falešné. Zaplatit se mu s nimi tedy nepovedlo a směnárník ho vyfakoval že od něj být rozhodně nemohly. Jelikož kolega potřeboval rychle hotovost, šel do směnárny v bance, kde za příslušný obnos v Eurech dostal dvě stojuanovky, z nichž byla jedna také falešná. To zjistil samozřejmě opět až při placení, takže ve finále hodil 300 Juanů (900 Kč) do kanálu. Takže pozor nejen na fejky zboží, ale i fejky peněz.Jinak potvrzuji, že Vám tam do druhého, max. třetího dne ušijou slušný dvoudílný oblek z dobré látky za ekvivalent 2000 Kč. Nevlastním takový oblek, ale osobně bych se v něm cítil asi jako s fejkem na ruce....
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.