Přejít na obsah

NEJOŠKLIVĚJŠÍ HODINKY!

rafficek

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil
Tak tyto se rozhodně nehodí do sekce Nejošklivější hodinky. Použili všechny základní matematické operace, to se mi líbí. Faktoriál mě dostal... :-) Hodiny jsou skvělé, kdes je viděl/koupil?

Taky se mi líbí.

Co je faktoriál, to je to označení 5ti hodin? A taky 7 hodin nějak nemůžu přečíst...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil
Faktoriál je operace značená vykřičníkem - např 3! = 3x2x1= 6, 4!=4x3x2x1=24 atd..

Takže odmocnina má přednost před vykřičníkem.

Čárka nahoře značí zaokrouhlení.

Tak to se mi moc líbí! :)

Taky by mě zajímalo, kde se dají koupit.

Odkaz ke komentáři

Takže odmocnina má přednost před vykřičníkem.

Radši bych negeneralizoval, v tomhle případě je to jasný, protože ten ! už není pod odmocninou, ale když naklepu do kalkulačky odmocnina, 9 a ! za sebou, vyhodí to odmocninu z 9! (~602.4)

Ty hodiny taky žeru :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

O miliony let později: v roce 1980 byl glam rock na svém vrcholu, kapely jako POISON a WHITESNAKE dominovaly na rozhlasových vlnách. Inspirovaly tak celé řady nových ?hair spray? kapel, které si ale neuvědomily, že díky jejich sprejům do vlasů, které vypouštěly do ovzduší, se narušila ozónová vrstva nad Antarktidou. Během pár let se tak díky nadměrnému slunečnímu záření rozpustily ledovce a GWAR byli konečně volní..

pocuvas whitesnake?

Odkaz ke komentáři

Iba doplním že 0! je 1

Ano, to je přesně to, co na matematice nesnáším. Museli si odvodit faktoriál nuly, aby jim to doslova vyšlo. Celá kombinatorika by jinak nefungovala. Chudák Kombinační číslo, to by pak mohla být i limita vedoucí k nekonečnu... :-)

Pro upřesnění. Proužek nad číslicí 9 (na pozici 7, tam je .9 a ten proužek) neznamená zaokrouhlení, ale opakování neboli periodičnost, čili neukončený rozvoj. A toto je také jediné místo, které je matematicky špatně. Samozřejmě po zaokrouhlení je to 7 (mimo jiné znak zaorouhlování je = s tečkou nad rovnítkem), ale skutečné číslo je 6.999999999999 do nekonečna.

:-)

Odkaz ke komentáři

Ano, to je přesně to, co na matematice nesnáším. Museli si odvodit faktoriál nuly, aby jim to doslova vyšlo. Celá kombinatorika by jinak nefungovala. Chudák Kombinační číslo, to by pak mohla být i limita vedoucí k nekonečnu... :-)

Pro upřesnění. Proužek nad číslicí 9 (na pozici 7, tam je .9 a ten proužek) neznamená zaokrouhlení, ale opakování neboli periodičnost, čili neukončený rozvoj. A toto je také jediné místo, které je matematicky špatně. Samozřejmě po zaokrouhlení je to 7 (mimo jiné znak zaorouhlování je = s tečkou nad rovnítkem), ale skutečné číslo je 6.999999999999 do nekonečna.

:-)

Omyl ;) v matematice platí, že čísla mezi než nelze vložit reálné číslo, jsou shodná. Tedy 6.9 per. = 7

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...