Přejít na obsah

Váha strojku v Rolexkách?

thomasss

Doporučené příspěvky

Tak tejto somarine snáď neveríš ani Ty sám ...

Na fejku sa nepoužíva 18 karátové zlato.

Tak to jsi toho asi málo viděl. Zrovna nedávno jsem měl v ruce fake Datony a byly normálně z 18 zlata. A měli na sobě tak za 90 tisíc zlata. Nechápu proč by fake nemohl být ze zlata.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 101
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Teoreticky,.... primero stroj sa da zohnat za nejakych 1000$, cifernik na origo daytony asi nebude lacny ale zohnat sa da urcite tiez a ked si k tomu vyrobis zlate puzdro a strelis to ako origo daytony tak aj pri pravom 18K zlate na tom bude vyvar este stale dost slusny,.... 99% ludi nema sancu to bez otvorenia poznat.... a ak by si este zohnal origo rolex rotor tak by to mohol byt oriesok aj pre nejedneho hodinara/bazarnika.

Odkaz ke komentáři

Historky o fikach vyrobenych ze zlata mi prijsou dost zbesily, ale co ja vim. V takovym pripade je dotaz zbytecny, protoze fik ma pouze cenu zlata a bez vahani bych ho u zlatnika nechal rozebrat a pretavit a v otazce je jasno. Osobne ale neverim, ze to bude opravdu zlato...

Odkaz ke komentáři

Historky o fikach vyrobenych ze zlata mi prijsou dost zbesily, ale co ja vim. V takovym pripade je dotaz zbytecny, protoze fik ma pouze cenu zlata a bez vahani bych ho u zlatnika nechal rozebrat a pretavit a v otazce je jasno. Osobne ale neverim, ze to bude opravdu zlato...

Já osobně jsem měl v ruce dvoje zlatý fejk Datony. Ukazoval jsem je i Street Glidovi , který mi i radil abych vám je vyfotil, aby jste na foru viděli, že ne všechny fejky musej bejt uplně bez ceny.

Odkaz ke komentáři

Vyndat kalibr je otázka 10ti minut, dělal jsem to doma několikrát. Jak pozná někdo okem celozlaté hodinky nechápu, když je to fejk na kterem i punc ma nulovou vypovídající hodnotu.

Když budeš dělat celý život se zlatem, tak to poznáš. Samozřejmě jistota si je škrábnout na kámen a zkusit kyselinou. Což je otázka deseti vteřin.

Odkaz ke komentáři

no mna by zaujimalo hlavne jak si poznal ze ide o masivne 18K zlato inak nez ze su vzal pilku a smikol puzdro napoly pripadne ma napada ze si este mohol hodinky totalne rozobrat zlate casti ponarat do vody a objem porovnavat s hmotnostou

inak mi ale pride pravdepodobnejsie ze niekto vzal ocelovy fik a poriadne nahrubo ho pozlatil tak aby to slo prebrusit a ocel este nepresvitala... zlate tlacitka a korunku (dokonca tah?) mohol kludne zohnat origo a je to doma aj bez masivneho zlata

Odkaz ke komentáři

silne pozlatenie za predpokladu ze hmotnost sedi (napr je vo vnutri wolfram) bez mechanickeho rypania poznas neutronovou difrakciou az do 1mm a potom samozrejme mozes extra silnym rentgenom skumat nehomogenity materialu napriklad wolframove pruty v zlatych tehlach a pod

Odkaz ke komentáři

2 bohus76.... ja myslim ze tu ale otazka nestoji ci su hodinky koser, to je uz viac menej jasne ze nie su otazka je ci existuju celozlate fiky (teda s puzdrom z masivneho zlata) a ako to rozoznat aniz by si potreboval pilku na zelezo :)

Odkaz ke komentáři

Nesetkal jsem se z něčím, co by nešlo poznat. Nevím co si představuješ pod silným zlacením, ale pokud to porádně zkusíš na kamenu tak to poznáš vždycky.

Třeba lze poznat 50um vrstvu na kamenu, nevím, bavíme se ale tom, ze to někdo pozná pouhým okem, musi to být machr a takových asi moc není.

Odkaz ke komentáři

Masivní zlatý fejk Dayton jsem nikdy neviděl.

Osobně se přikláním spíše k masivnímu pozlacení.

Nechce se mi věřit, že by tureckej zlatník vyráběl v podstatě fejkovej solitér a pižlal to ze zlata článek po článku.

Na buližníku masivní pozlacení moc poznat nejde.

Ony třeba silně pozlacené hodinky, kde je tloušťka zlata 60 - 80 mikronů (a více), už se poznávají dost špatně.

Viděl jsem kapesní Elginy, kde bylo zlata 80 mikronů a aby to šlo poznat, tak na buližníku už se musely ohoblovat fakt hodně, což při běžné zkoušce nikdo nebude dělat, protože už se poškodí docela výrazně.

Otázkou je, zda ty fejky z tohoto vlákna nejsou zlacené jen 10 mikrony a nemají falešné puncy.

(snad nedostanu ban za replica photo) :D

post-1118-016570700 1360491203.jpg

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odkaz ke komentáři

Já co mám zkušenost tak co nebylo ze zlata jsem na 99% zjistil. Dělám uz v tomhle oboru (myslím prodej a nákup zlata) cca 15 let a setkal jsem se z různejma věcma. Tim ale nedělám chytrýho že jsem se nikdy nenapálil )))))

Odkaz ke komentáři

Povrchovou metodou 1/10mm galvaniky prostě nedáte, pokuď do toho nechcete rýpat, což asi nikdo rozumný nedovolí.

Ale obecně je dotaz pitomost, protože koupit fake na gold-scrap je nesmysl. Jeho realizační cena bude maximálně na výkupu zlomků a ty jsou nízko, nemluvě o tom, že likvidita je výrazně horší než u originálů i čistého certifikovaného zlata.

Tj. tazatel nebude spekulovat nad nesmysly, buď si koupí originál i s papíry, nebo odpovídající váhu "good delivery" certifikovaného zlata. Takto prodělá kalhoty a nechá vydělat vychcané obchodníčky.

Odkaz ke komentáři

nedávno jsem potkal v itálii levý rolby datejusty a bylo to z 18k. masivu. a to jsem rychle uháněl pryč z krámu . kdo ví co ten člověk má když nejsou fotky ?

A jak vis, ze to bylo z masivu ne silne pozlacene?

EDIT: Kdyz budu chtit fiky, tak za ne prece nedam takovou rachu, co by stalo to zlato na ne (Daytona + naramek bude docela dost materialu). A kdyz budu chtit koupit zlato, tak vezmu cihlicku. Tj. nedokazu identifikovat cilovou skupinu pro prodej zlatych fiku Dayton.

Upraveno uživatelem skalis
Odkaz ke komentáři

Skalis ... Proč myslíš, že je divný mít zlatý fejky. Například chci zlaty hodinky v chronu a aby vypadaly jak Daytony. Na pravý nemám, ale chci aby byly ve zlatě. Tak si koupým zlatý faky. Takových zákazníků znám vic než dost. Tak co je na tom k nepochopení.

Jo a cílová skupina jsou například bohatší cikáni kterým je jedno, že to jsou fiky. Je tam napsano Rolex a jsou ve zlatě. Potvrzuji z vlastní zkušenosti. Nebo ve výsledku kdokoliv viz výše.

Upraveno uživatelem patriknapr
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...