tombed Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Odesláno 21. února 2013 Bydlím v Karviné, mám diesla, jsem to ale kokot, jako bych si kálel do obývákum, co?Tuhle logiku opravdu nesdílím.fakt? díval ses z okna ?
decebal Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Odesláno 21. února 2013 Teď nám, prosím, ještě řekni co je horší: diesel s DPF nebo benzín?Z hlediska dopadů na lidské zdraví, jednoznačně diesel.
maty Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Odesláno 21. února 2013 Z hlediska dopadů na lidské zdraví, jednoznačně diesel.To právě není tak jistý, aerosolové částice pouští i benzínové motory - dokonce se uvažuje i o nasazení GPF v rámci druhého stupně EU6. Proto diesel s DPF a benzín mohou mít skoro stejné množství, samo zaleží i na distribuci velikostí a chemickém složení.
decebal Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Odesláno 21. února 2013 To právě není tak jistý, aerosolové částice pouští i benzínové motory - dokonce se uvažuje i o nasazení GPF v rámci druhého stupně EU6. Proto diesel s DPF a benzín mohou mít skoro stejné množství, samo zaleží i na distribuci velikostí a chemickém složení.Tak si počkáme, jak to dopadne . Pro mě je zatím benzín, podle toho jaké jsem získal informace, menším zlem. Rozumím tomu, že je pro určité účely lepší volbou nebo možná i nutností, ale ta vlna sazí a smradu, co se na nás za poslední dvě dekády vylila, to je fakt humus. A fakt by mě zajímalo, kolika z těch běžných uživatelů chrochtalů, kteří si ho pořídili, aby ušetřili, se opravdu vyplatil.
martinix Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Odesláno 21. února 2013 S tim mistem to myslis jako vtip? A s tema znamyma s kazicim se autem uz taky orestante. Takovi znami existuji na kazdy model kazde automobilky. To nema zadnou vahu, jednotlive pripady bez znalosti okolnosti. A pondelni auto holt obcas vyrobi jazda automobilka. Zeptej se sibire na Bawory a co vsechno na nich servisoval. Uz je to tu jak na Novinkach. "Znamy ho mel a byl FURT v servisu." "Nafta patri do traktora." "Taham s tim zapadle snehove frezy." "Vytahuju s tim vsechny sousedy s BMW." "V Octavce je stejne mista jako v Mondeu a jezdi 200 km za 3 l/100." "Kamosuv Mercedes je furt v servisu, zlata moje Fabka." Trochu by to chtelo kontrolniho chrousta pratele, mene kategorickych tvrzeni a vice myslet na stare zidovske:"Vsechno je jinak."
martinix Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Odesláno 21. února 2013 Hasňa má pravdu, co se třeba podivat do prodejnich statistik ? Jen ale proboha ne do Francie a Italie :-)
Hasňa Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Odesláno 21. února 2013 Viz vyse. Jednoznacne to v celkovem kontextu vyroby, spotreby a typu a skodlivosti vznikajicich exhalaci neni ani uplne omylem! Jednoznacne vidi vsechno Blesk a Nova, ale lidi, co se tim skutecne intenzivne zabyvaji a snazi se zjistit a pochopit vic, nez jeden udaj, se jednoznacne teda naprosto nevyjadruji. Jednoznacne ovsem zneji ti, kteri vezmou jedno cislo, jeden fakt, o okolnostech jehoz vzniku nic nevedi, a z nej vytvori zobecnujici, zjednodusujici, casto fakticky naprosto nespravny, zato vsak jednoduse pochopitelny, v drtive vetsine jen bily, nebo naopak ciste cerny, a tedy diskuzi, ci vlastni uvahu, nevyzadujici zaver. Tedy presny opak vecne nejistoty a tazani se a objevovani a uvazovani tech, kterym jednoduche odpovedi a jednoducha reseni nestaci.
montemar Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Odesláno 21. února 2013 hezky napsany. to bych si dal do podpisu.
decebal Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Odesláno 21. února 2013 Viz vyse. Jednoznacne to v celkovem kontextu vyroby, spotreby a typu a skodlivosti vznikajicich exhalaci neni ani uplne omylem! Jednoznacne vidi vsechno Blesk a Nova, ale lidi, co se tim skutecne intenzivne zabyvaji a snazi se zjistit a pochopit vic, nez jeden udaj, se jednoznacne teda naprosto nevyjadruji. Jednoznacne ovsem zneji ti, kteri vezmou jedno cislo, jeden fakt, o okolnostech jehoz vzniku nic nevedi, a z nej vytvori zobecnujici, zjednodusujici, casto fakticky naprosto nespravny, zato vsak jednoduse pochopitelny, v drtive vetsine jen bily, nebo naopak ciste cerny, a tedy diskuzi, ci vlastni uvahu, nevyzadujici zaver. Tedy presny opak vecne nejistoty a tazani se a objevovani a uvazovani tech, kterym jednoduche odpovedi a jednoducha reseni nestaci.Tak zaplaťpámbu, informace které mám pocházejí od lidí, kteří se tím skutečně intenzivně zabývají. A zatím z nich padají docela jednoduché odpovědi typu té, že spaliny dieselu jsou karcinogenní. Tam já to potom vidím černě, to je fakt.
_Boss_ Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Odesláno 21. února 2013 (upraveno) ...Je videt, ze pobyt za hranicema ma blahodarne ucinky Mimochodem z Ostravy pochazim, jezdim benzinem, ale militantni nazory kolegy decebala nesdilim. Jinak "citace" clanku na novinky.cz (a podobnych) mi pripomina tu hlasku "psali to v Pravde, tak to asi bude pravda" - a tim mirim na oba tabory. Ad tema: Co neco jako Kia ceed sw? Zadny etalon luxusu, ale nove se do rozpoctu vejde (vcetne nakladu na servisni prohlidky), 7 let se o to nemusis starat - v zaruce - pak to vymenis (nebo dosetris na eMBecko), velke je to taky dost, mista na sedadlech habakuk... Upraveno 21. února 2013 uživatelem _Boss_
decebal Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Odesláno 21. února 2013 Je videt, ze pobyt za hranicema ma blahodarne ucinky Mimochodem z Ostravy pochazim, jezdim benzinem, ale militantni nazory kolegy decebala nesdilim. Jinak "citace" clanku na novinky.cz (a podobnych) mi pripomina tu hlasku "psali to v Pravde, tak to asi bude pravda" - a tim mirim na oba tabory. Ad tema: Co neco jako Kia ceed sw? Zadny etalon luxusu, ale nove se do rozpoctu vejde (vcetne nakladu na servisni prohlidky), 7 let se o to nemusis starat - v zaruce - pak to vymenis (nebo dosetris na eMBecko), velke je to taky dost, mista na sedadlech habakuk...Nerad bych Tě podezíral z demagogie, ale sdělení WHO má stejnou váhu na Novinkách jako ve WSJ, si troufám tvrdit. A jak výše píšu, chápu, že diesel je pro někoho lepší volbou, takže bych se dovolil považovat za velmi mírně militantního. V podstatě na hranici militantnosti:) .
Hasňa Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Odesláno 21. února 2013 (upraveno) Ta Kia tu uz padla. Taky si myslim, ze je to dobry tip. Ceed byl centralni bod nejnovejsiho Top Gearu. I Clapton a Willis si ho pochvaloval. :-) Super dil mimochodem. Maji dobre benziny i diesely, krast se nebudou, cena dobra, kvalita vic, nez dobra, vzhled konecne taky dobry, interier dobry, kufr jak krava, zadne blaznive vlnky na kastli, jako u i30, proste celkova pohoda. Kamos a mistni tichy clen si ted koupil hatch v benzinu a vypada spokojene. Novy Carens bude jeste lepsi varianta. Upraveno 21. února 2013 uživatelem Hasňa
montemar Odesláno 21. února 2013 Nahlásit Odesláno 21. února 2013 (upraveno) KIA docela jede.. tohle jsem videl nedavno nazivo a prekvapilo me, jak je to pohledny auto.. Upraveno 21. února 2013 uživatelem montemar
NIGHTinGALE Odesláno 22. února 2013 Nahlásit Odesláno 22. února 2013 Jojo, už jsem psal výše, mě nezajímá, jak se který motor povedl, pro mě je diesel sračka a do domu mi nesmí, mám malou holku a s vědomím, že ke všem těm sračkám jí ještě přidávám já (a ty saze z dieselů se většinou drží do cca 1m výšky a malý děti to ve městech odsrávaj nejvíc), tak bych se asi ze sebe poblil. Tak si kup benzinaka, co zere 6 litru a ne >10 a tvoje mala holka bude jeste spokojenejsi, ty ekologu.A jeste das min vydelat ropnym sejkum, vole :)
Z. Paul Odesláno 22. února 2013 Nahlásit Odesláno 22. února 2013 KIA docela jede.. tohle jsem videl nedavno nazivo a prekvapilo me, jak je to pohledny auto.. Jo tuhle Kiu (myslim, že je to Optima) jsem viděl naživo v bílé barvě v plný výbavě a musim říct, že ačkoliv bych do Korejských značek nešel, tenhle model se jim povedl
Frostie Odesláno 22. února 2013 Nahlásit Odesláno 22. února 2013 Jo tuhle Kiu (myslim, že je to Optima) jsem viděl naživo v bílé barvě v plný výbavě a musim říct, že ačkoliv bych do Korejských značek nešel, tenhle model se jim povedl je to taky proto, že toto auto původně vůbec nebylo určeno pro Evropu, ale jen pro USA /stejně jako kupé Genesis/, kde panují na vlastnosti a vzhled aut úplně jiné nároky...
montemar Odesláno 22. února 2013 Nahlásit Odesláno 22. února 2013 kia optima hybrid za 800 v plny polni i s vyhrejvanym volantem a kozkou.. to de.. .
eskimak Odesláno 22. února 2013 Nahlásit Odesláno 22. února 2013 je to taky proto, že toto auto původně vůbec nebylo určeno pro Evropu, ale jen pro USA /stejně jako kupé Genesis/, kde panují na vlastnosti a vzhled aut úplně jiné nároky...Tak pokial mi je zname, naroky na interier, vzhlad a materialy v USA su niekolkonasobne pod tymi europskymi. T.j. to co je v USA normalny interier by tu nik nekupil, odisiel by so smiechom z predajne... .Ale mozno som nepochopil ako si to myslel.
decebal Odesláno 23. února 2013 Nahlásit Odesláno 23. února 2013 (upraveno) Tak si kup benzinaka, co zere 6 litru a ne >10 a tvoje mala holka bude jeste spokojenejsi, ty ekologu.A jeste das min vydelat ropnym sejkum, vole :)Az budou dělat benzíňáka, velikosti a jízdních vlastností Outbacka, co jezdí za 6, jdu do něj hned, to si piš! Upraveno 23. února 2013 uživatelem decebal
Karki Odesláno 4. března 2013 Nahlásit Odesláno 4. března 2013 Kolega, chce koupít auto do 400tis.Kombi.Co by jste doporučili?Zatím je na Superbu,1,6TDi.Napadá vás lepší volba?Jestli ano,proč?Co člověk to jiný názor.Benzín na plyn, nebo diesel.Bude s tím jezdit do práce,tzn.25km denně,dovolená,nákupy.Budu rád,za každý věcný názor.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se