Martin B. Odesláno 31. března 2014 Nahlásit Odesláno 31. března 2014 Koukal jsem na stránku těch japonských Mcustů, vypadají celkem solidně...i damašek za takové peníze... má někdo z místních nějaký model - a tedy i přímou zkušenost? Co ocel, ostrost, jak se tupí atd? Mám Mcustu MC114D. Nejsem nějaký velký fanda do nožů, takže nepodnikám žádné důkladné testy, ale můžu zodpovědně prohlásit, že ostrý rozhodně je, holí. ;-) Naživo je čepel moc hezká, celkově je to takový spíš parádní kousek, což jsem si vybral záměrně. Nevypadá, jako by si ho u mě zapomněl John Rambo, je hezky plochý do kapsy, ale přesto se dobře drží. Otvírá se snadno, pojistka drží pevně. Rozhodně si nemám na co stěžovat.
Lu2cz Odesláno 31. března 2014 Nahlásit Odesláno 31. března 2014 Mám Mcustu MC114D. Nejsem nějaký velký fanda do nožů, takže nepodnikám žádné důkladné testy, ale můžu zodpovědně prohlásit, že ostrý rozhodně je, holí. ;-) Naživo je čepel moc hezká, celkově je to takový spíš parádní kousek, což jsem si vybral záměrně. Nevypadá, jako by si ho u mě zapomněl John Rambo, je hezky plochý do kapsy, ale přesto se dobře drží. Otvírá se snadno, pojistka drží pevně. Rozhodně si nemám na co stěžovat. Díky za recenzi... jen uvažuji, jestli bych do něj šel třebas někdy sám, nebo příležitostně ho koupil jako dárek
kloubik Odesláno 4. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2014 Dneska mi prisel newsletter z knivesshipfree.com s novou radou Hunt od Benchmade. Prijde mi to docela povedeny, hlavne ten zavirak s backlockem. Vsechny maji S30V. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Filip.J Odesláno 5. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2014 Koukal jsem na stránku těch japonských Mcustů, vypadají celkem solidně...i damašek za takové peníze... má někdo z místních nějaký model - a tedy i přímou zkušenost? Co ocel, ostrost, jak se tupí atd?Mám Tsuchi 113D - z továrny je hodně, až jedovatě ostrý, neřežu s ním moc, ale za ten cca rok, co ho mám, brousit nepotřeboval, pořád holí - a ve srovnání s jinými noži, které si nabrousím sám, tenhle holí výrazně agresivněji. Ostří je ocel VG10, ta je obecně známá tím, že se dá hnát na vysokou tvrdost a dlouho drží ostří (zase je křehčí, ale to u malého zavíráku nehraje roli). Perfektní, precizní zpracování, žádné vůle, vycentrovaná čepel, špičková povrchová úprava - za mě určitě palec nahoru. Nevím, jak jsou na tom větší kusy třeba ze série Tactility, ale tenhle malý Tsuchi je prezentován coby "gentlemanský" nožík a zpracování tomu odpovídá - je to tak trochu kus nerezového šperku.
Lu2cz Odesláno 5. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2014 Filipe diky moc za pozitivni recenzi, libi se mi Mcusty moc, a zacinam vazne uvazovat a takovy maly nerezovy sperk, nu proc ne?!
maty Odesláno 5. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2014 Filipe diky moc za pozitivni recenzi, libi se mi Mcusty moc, a zacinam vazne uvazovat a takovy maly nerezovy sperk, nu proc ne?! Koukni na str. 223 - dal jsem tam fotky me McCusty. Krasny doplnek za dobry prachy.
Juraj11 Odesláno 6. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2014 Zde máš jeden postřeh na Mcustu,třeba ti to pomůže. http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=21846&p=76
Dee Odesláno 6. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2014 Dneska jsem brousil Twitch II a pak zkoušel ostrost
Lu2cz Odesláno 7. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2014 Dobrý.... to já mám podobnou zkušenost, když mi došel z eshopu nový Benchmade, byla to Mini Ti Pika II.... ačkoliv jsem už po 530 tušil, jak bývají ostré, tak po rozbalení balíčku jsem nůž zkusmo párkrát otevřel a zavřel, párkrát otočil v ruce, a takovýchto zářezů jsem měl na prstech a ruce asi celkem 6 a to fakt nechápu, kde se vzaly, protože jsem nůž držel tak, jako by byl radioaktivní a ještě pod napětím mazec... jinak ta Ti Pika je už made id PRC, ale ocel slušná, zpracování taky dost dobré... Ta recenze na Mcustu na knifu mě teda zase trošku odradila....asi budu odkládat do dvou prasátek, do jednoho na hodinky a do druhého na Sebenzu
Filip.J Odesláno 7. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2014 Ta Mrkvova zkušenost na Knife je zvláštní, mně ten Tsuchi chodí hned z krabičky mnohem lehčeji a hladčeji než velká CF Sebenza - čímž nemyslím, že by chodila špatně, ale prostě jde víc ztuha.Šroub s jednou drážkou na čepu mám taky, to je fakt - nikdy mi to nevadilo, tak mě ani nenapadlo o tom psát... Pokud jde o testování ostrosti nožů - dokud si člověk ve své vlastní ruce neotevře výhled na šlachy, tak se to ještě dá
Tomas_2002 Odesláno 7. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2014 Hele chlapi, chtěl bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s Mikov Predator ? Měl jsem ho teď minulý týden v ruce a působil na mě dost příjemně. Pravda, je takovej dost nepraktickej, ale zas škoda doma něco takového nemít. Máte někdo více poznatků ?
patriknapr Odesláno 7. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2014 Hele chlapi, chtěl bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s Mikov Predator ? Měl jsem ho teď minulý týden v ruce a působil na mě dost příjemně. Pravda, je takovej dost nepraktickej, ale zas škoda doma něco takového nemít. Máte někdo více poznatků ? No podle mě to je kus od kusu. Celkově vzato je zpracování nic moc. Časté nepřesnosti z výroby, nevycentrovaná čepel. Materiálově taky žádná hvězda. Špatnej nůž to není, ale za ty peníze....
lac1 Odesláno 7. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2014 Hele chlapi, chtěl bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s Mikov Predator ? Měl jsem ho teď minulý týden v ruce a působil na mě dost příjemně. Pravda, je takovej dost nepraktickej, ale zas škoda doma něco takového nemít. Máte někdo více poznatků ? Kupit zakladnu verziu v plaste a nechat prerobit na imbusy a do nejakeho luxusnejsieho materialu na rucke. Inac celkom casto a radi praskaju pruziny. Inak pekny noz s osobitym dizajnom. Mrkni na vyladenu dizajnom velmi podobnu Cobru od Microtechu.
Lu2cz Odesláno 7. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2014 Ten Predator od Mikovi má pěkný tvar čepele, mám takový rád páč ho má ten můj Bench 530... ta Cobra nevypadá vůbec zle... a hlavně to není Mikov, ale nápad koupit nejlevnější verzi v plastu a trochu si s tím pohrát a udělat si origoš, to by určitě šlo a je to dobrý nápad...
Tomas_2002 Odesláno 7. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2014 Kupit zakladnu verziu v plaste a nechat prerobit na imbusy a do nejakeho luxusnejsieho materialu na rucke. Inac celkom casto a radi praskaju pruziny. Inak pekny noz s osobitym dizajnom. Mrkni na vyladenu dizajnom velmi podobnu Cobru od Microtechu. Hele, tak cobra je pěkná, ale 9 boulí už bych raději vrazil do kukaček. Do kinžálu maximálně bůro.....
Lu2cz Odesláno 7. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2014 Hmmm, tak na cenu jsem se nedíval, ale pokud 9 kousků, tak za mě taky radši kukačky
Tomas_2002 Odesláno 7. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2014 Ten Predator od Mikovi má pěkný tvar čepele, mám takový rád páč ho má ten můj Bench 530... ta Cobra nevypadá vůbec zle... a hlavně to není Mikov, ale nápad koupit nejlevnější verzi v plastu a trochu si s tím pohrát a udělat si origoš, to by určitě šlo a je to dobrý nápad... Nepřemýšlelo se někdy o chronomag noži ? :-)
Lu2cz Odesláno 7. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2014 ty jo, tož to nevím, ale každopádně by to nebyl špatný nápad... pro chronomágy a chronomagory nechat udělat spešl edici CHRONOMAG limitky od vybraného výrobce, takový malý kapesní šperk do kapsy... Něco malého, lehkého, hodně ostrého a né moc drahého z dobré oceli...
FrantisekH Odesláno 7. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2014 myslim že kdysi tu něco proběhlo u Buddy Westona, ale byla to limitovaná limitka snad do deseti kusů..
Tomas_2002 Odesláno 7. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2014 Jo pravda, téma je zde : http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/38406-le-kapesni-nuz-edc-od-buddyho-westona-bw/
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se