papun Odesláno 26. února Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února Tím by se vyvrhovalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bukoowsky Odesláno 26. února Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února před 25 minutami, Radek124 napsal: Mám Civilian i černý Matriarch s Emersoním zubem - a i když je Civilian impozantní, stejně na "večerní venčení" sahám výhradně po menším a ošklivějším kolegovi. Na občasné ufiknutí zavazející větvičky je vynikající, stejně jako na párání balíků v obchodě - akorát "standardní střenky" (tvarově určené pro úplně jinak tvarovanou čepelku) jsou hnusné, jednou se budu muset rozhoupat a v rámci "hardtuningu" vymyslet něco s podobným zakřivením zadní části jako je na Civilianu, který je díky tomu v poměru k délce mnohem kompaktnější. to je právě přesně ono...Civiliana je krásný mít..ale na jakoukoliv práci úplně není, pokud tedy pomineme amatérskou chirurgickou praxi dle taktovky Hannibala Lectera. Matriarch je o něco použitelnější, ale mrzely mě ty nehezké sériové střenky z Endury...proto jsem poprosil Mydlinku, aby mi udělal střenky více ve stylu Civiliana - takhle čistý se mi líbí nejvíc. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 26. února Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února Pecka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 28. února Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února Potřeboval jsem nové prkénko na krájení zeleniny, nakonec padla volba na směs buku, dubu a ořechu. A nevypadá marně. Přemýšlel jsem i nad prkénky Hasegawa apod., ale... Když já mám to dřevo tak rád... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno čtvrtek v 07:34 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 07:34 @walter10 Čo presne je zač ten tsushime japonec? Práve sa obzerám po nejakom fajnom santoku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno čtvrtek v 19:11 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 19:11 (upraveno) @wawrik Čoveče, je to nůž čínské výroby v japonském stylu; respektive v japonském stylu se "západní" rukojetí (XinZuo Yun B9H 8,3"). Mě stál v přepočtu cca 800 Kč (akce, plus rozpočítáno na více položek): https://www.xinzuo.cz/kucharsky-nuz-xinzuo-yun-serie-b9h-210mm/ P. S. Ocel 10Cr15CoMoV lze chápat jako čínskou alternativu k (osvědčené) japonské VG10; dle dostupných reakcí jde o ocel opravdu dobrou. Sám za sebe můžu říci pouze tolik, že jsem příjemně překvapený. Mám z této oceli více nožů, jeden používám cca měsíc a půl docela intenzivně i na kořenovou zeleninu (XinZuo Lan B37S 7"), a pominu-li nějaké výtky k ergonomii, jde o skvělý nástroj. Upraveno čtvrtek v 19:20 uživatelem walter10 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno čtvrtek v 21:43 Nahlásit Sdílet Odesláno čtvrtek v 21:43 před 2 hodinami, walter10 napsal: @wawrik Čoveče, je to nůž čínské výroby v japonském stylu; respektive v japonském stylu se "západní" rukojetí (XinZuo Yun B9H 8,3")... Alespoň pár postřehů: Líbí se mi tvar čepele, použitá ocel, její zpracování, slušný výbrus (de facto konvex s malinkatou fazetou). Ku škodě ale pokulhává vyhotovení rukojeti; použili hezké dřevo (palisandr), bohužel jedna střenka nedoléhá k oceli; hádám (spekulace), že po vyhotovení nože dřevo zapracovalo, s čím možná počítali, a škvíry dodatečně vyplnili jakýmsi béžovým tmelem či lepidlem. Při zběžném pohledu si toho možná nevšimnete, ale při bližší prohlídce vám cuknou koutky. Z druhé strany, našel bych v šuplíku tovární nůž podobného zpracování čepeli i vlastností ze Země vycházejícího slunce (Kanetsugu, Seki Japan), a oblast bolstru má nedostatky obdobného rázu (nedobré napasování i broušení). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se