Přejít na obsah

Nože


Doporučené příspěvky

před 25 minutami, Radek124 napsal:

Mám Civilian i černý Matriarch s Emersoním zubem - a i když je Civilian impozantní, stejně na "večerní venčení" sahám výhradně po menším a ošklivějším kolegovi. Na občasné ufiknutí zavazející větvičky je vynikající, stejně jako na párání balíků v obchodě - akorát "standardní střenky" (tvarově určené pro úplně jinak tvarovanou čepelku) jsou hnusné, jednou se budu muset rozhoupat a v rámci "hardtuningu" vymyslet něco s podobným zakřivením zadní části jako je na Civilianu, který je díky tomu v poměru k délce mnohem kompaktnější.

to je právě přesně ono...Civiliana je krásný mít..ale na jakoukoliv práci úplně není, pokud tedy pomineme amatérskou chirurgickou praxi dle taktovky Hannibala Lectera.

Matriarch je o něco použitelnější, ale mrzely mě ty nehezké sériové střenky z Endury...proto jsem poprosil Mydlinku, aby mi udělal střenky více ve stylu Civiliana - takhle čistý se mi líbí nejvíc.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

  • Like 3
  • Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potřeboval jsem nové prkénko na krájení zeleniny, nakonec padla volba na směs buku, dubu a ořechu. A nevypadá marně. Přemýšlel jsem i nad prkénky Hasegawa apod., ale... Když já mám to dřevo tak rád... 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

  • Like 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@wawrik Čoveče, je to nůž čínské výroby v japonském stylu; respektive v japonském stylu se "západní" rukojetí (XinZuo Yun B9H 8,3"). Mě stál v přepočtu cca 800 Kč (akce, plus rozpočítáno na více položek):

https://www.xinzuo.cz/kucharsky-nuz-xinzuo-yun-serie-b9h-210mm/

P. S. Ocel 10Cr15CoMoV lze chápat jako čínskou alternativu k (osvědčené) japonské VG10; dle dostupných reakcí jde o ocel opravdu dobrou. Sám za sebe můžu říci pouze tolik, že jsem příjemně překvapený. Mám z této oceli více nožů, jeden používám cca měsíc a půl docela intenzivně i na kořenovou zeleninu (XinZuo Lan B37S 7"), a pominu-li nějaké výtky k ergonomii, jde o skvělý nástroj. 

Upraveno uživatelem walter10
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, walter10 napsal:

@wawrik Čoveče, je to nůž čínské výroby v japonském stylu; respektive v japonském stylu se "západní" rukojetí (XinZuo Yun B9H 8,3")...

Alespoň pár postřehů: Líbí se mi tvar čepele, použitá ocel, její zpracování, slušný výbrus (de facto konvex s malinkatou fazetou). Ku škodě ale pokulhává vyhotovení rukojeti; použili hezké dřevo (palisandr), bohužel jedna střenka nedoléhá k oceli; hádám (spekulace), že po vyhotovení nože dřevo zapracovalo, s čím možná počítali, a škvíry dodatečně vyplnili jakýmsi béžovým tmelem či lepidlem. Při zběžném pohledu si toho možná nevšimnete, ale při bližší prohlídce vám cuknou koutky. Z druhé strany, našel bych v šuplíku tovární nůž podobného zpracování čepeli i vlastností ze Země vycházejícího slunce (Kanetsugu, Seki Japan), a oblast bolstru má nedostatky obdobného rázu (nedobré napasování i broušení).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...