Diamondking Odesláno 8. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2010 V 8. 9. 2010 v 8:31, 'pavel23' napsal: Jak velký je tenhle nůž? http://www.japaneseknifedirect.com/SekiCut.html 4 palce zavřený a 7 palců otevřený = 10,16 cm a 17,78 cm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel23 Odesláno 8. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2010 Díky za odpověď, ještě třeba přirovnání k mikovu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 8. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2010 V 8. 9. 2010 v 11:04, 'pavel23' napsal: Díky za odpověď, ještě třeba přirovnání k mikovu? To snad není otázka , ale rebus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 8. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2010 (upraveno) V 8. 9. 2010 v 11:04, 'pavel23' napsal: Díky za odpověď, ještě třeba přirovnání k mikovu? V provedení SC139D ho teď mám v pravé kapse. Musím ti říct, že Mikov to opravdu není. Doplnění pro pavel23, aby Diamondking nemusel pořád počítat: 1 palec (1") = 25,4 mm. Upraveno 8. září 2010 uživatelem kejklik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamondking Odesláno 8. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2010 V 8. 9. 2010 v 11:46, 'kejklik' napsal: Doplnění pro pavel23, aby Diamondking nemusel pořád počítat: 1 palec (1") = 25,4 mm. No problemo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 8. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2010 V 8. 9. 2010 v 11:56, 'Diamondking' napsal: No problemo Možná to mám v telefonu taky, ale nevím o tom. Jsem starší osoba a telefonem telefonuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel23 Odesláno 9. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2010 Já měl, namysli porovnání velikostí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 10. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2010 Na Knife jsem dnes našel tohle Kódex Bušido Neprotiv se mravům a tradicím..Nevyhledávej pro sebe rozkoše. Zůstaň nestranný uprostřed všeho dění. Sebe samého ber s humorem, jiné však smrtelně vážně. V životě po ničem nebaž. Nikdy nelituj toho, co jsi učinil. Nikomu nezáviď dobré, ani zlé. Nechť je tvá cesta jakákoliv, nikdy si nestěžuj. Nekritizuj a nepomlouvej sebe ani jiné. Neměj srdce svázané závazky ani láskou. Netouži po hmotných statcích. Nenechej se zlákat pěkným příbytkem. Nebaž po vybraných jídlech. Neulpívej na starožitnostech, nechť mají jakoukoliv cenu. Nevěšti si sám pro sebe. Mimo zbraně nevyhledávej žádné nástroje. Když žiješ pro bušidó, neboj se smrti. Na stará kolena netouži po bohatství. Cti Boha i Buddhu, ale nebuď na nich závislý. Když odvrhneš své tělo, nezapomeň na svoji čest. Nikdy nesejdi z cesty bojovníka. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 10. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2010 Jedete někdo na tu soboto-nedělní výstavu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 10. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2010 V 10. 9. 2010 v 7:01, 'Onisan' napsal: Jedete někdo na tu soboto-nedělní výstavu? Ovšem ,spíše bych vynechal stranickou schuzi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 10. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2010 Já tam dorazím tak na 16 hodinu, tak doufám, starý vlci, že vás tam potkám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maama Odesláno 11. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2010 V 10. 9. 2010 v 6:15, 'Conrad' napsal: Na Knife jsem dnes našel tohle Kódex Bušido Neprotiv se mravům a tradicím..Nevyhledávej pro sebe rozkoše. Zůstaň nestranný uprostřed všeho dění. Sebe samého ber s humorem, jiné však smrtelně vážně. V životě po ničem nebaž. Nikdy nelituj toho, co jsi učinil. Nikomu nezáviď dobré, ani zlé. Nechť je tvá cesta jakákoliv, nikdy si nestěžuj. Nekritizuj a nepomlouvej sebe ani jiné. Neměj srdce svázané závazky ani láskou. Netouži po hmotných statcích. Nenechej se zlákat pěkným příbytkem. Nebaž po vybraných jídlech. Neulpívej na starožitnostech, nechť mají jakoukoliv cenu. Nevěšti si sám pro sebe. Mimo zbraně nevyhledávej žádné nástroje. Když žiješ pro bušidó, neboj se smrti. Na stará kolena netouži po bohatství. Cti Boha i Buddhu, ale nebuď na nich závislý. Když odvrhneš své tělo, nezapomeň na svoji čest. Nikdy nesejdi z cesty bojovníka. no jo, ale když tady jde o špatný překlad. správně to je takto. kodex bullšit dó: Tradice a mrav jsou pouta. Nečisti si boty mimo rohože. Zůstaň věrný sobě uvnitř svého snění. Svědomí vážně ber, jiné jen vlažně. V životě po ničem nebaž. Lítost přichází pozdě, až po skutku. Závist spaluje, zbav se jí. Nechť je tvá vesta jakákoliv, neběduj. Pomluva haní jiné, o tobě vypoví mnoho. Srdce je svobodné, láskou jej svážeš. Mamon je fuj. Na architekty kašli, kup si radši barák na klíč. Nepřejídej se. Drahé hodinky si nekupuj. Největší jsi sám pro sebe. Do zbraně nevkládej nikdy náboje. Když žiješ pro bullšit dó, obleč si košili (před tím si umej krk). Až budeš starý, bohatství přijde vhod. Nejsi ani bůh ani buddha, když jsi závislý. Až zemřeš, k čemu ti bude čest či pěst. Cesta bojovníka jest mámení o ničem. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 12. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2010 Kdo jste byl v Příbrami a co jste tam nakoupili? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraj Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2010 Nakonec jsem se tam dostal a pořídil toto, adeptů bylo víc.Ten zavírák se mi hodí k PAM. Je tvarem tak zvláštní, až jsem ho prostě musel mít. Obojí je poctivá práce. (fotky jsem si vypůjčil a jednu trochu upravil, nemám zatím svoje) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adam99 Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2010 Ten Kukri móc hezký a ta Matova kachnička taky, ta jeho řehtací pojistka mě láká. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2010 Ten zavírák je "boží" !!!!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2010 Proč je ta přední část "odskočená"? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2010 V 12. 9. 2010 v 13:29, 'Onisan' napsal: Kdo jste byl v Příbrami a co jste tam nakoupili? mimochodem,Onione,co jsi koupil Ty???? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adam99 Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2010 V 14. 9. 2010 v 16:17, 'B.F.G.' napsal: Proč je ta přední část "odskočená"? Dovolím si citovat výrobce toho nože MATa z tohoto vlákna: Trochu historie na začátek. Nontron patří mezi jedny z nejstarších nožů v Evrově, spolu s Laguiole, V 15tém století se Paříští nožíři vypravovali na zkušenou právě do Nontronu, do městěčka Dordoni. Dokonce i legenda vypráví o tom, že Jindřich IV. byl zavražděn nožem, právě z Nontronu, to dokazuje starobylost a věhlas kvality a Nontronských výrobků. Když jsem je poprvé viděl a četl o nich v knize "Svět nožů" od Jeana - Noel Moureta (rok vydání 1994) hned jsem věděl že tohle, je to co jednou musím bezpodmínečně mít zvolil jsem model, s Katalánskou čepelí, ta se vyznačuje velkým vybráním na hřbetu čepele, které zasahuje do půlky čepele. Dlouho to ve mě uzrávalo, a je to pro mě hodně osobní dělat právě Nontrona.Spojil jsem dvě věci nádhernej tvar nože s klasickou katalánskou čepelí a Baskickou pojistku ůplnou. "Katalán" - Nontron. Pojistka Baskická úplná 8 zubů. ocel Bohler N 690 tl. 3,5mm, výbrus klín, povrch mat. příložky ANC 2mm, dřevo Bubingo (od Sama ) délka čepele 98mm, výška čepele 27mm u ručky. výbrus je vytažen na ůroveň sníženého hrotu. rukojeť délka 130, délka ůchopu 105mm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 14. září 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2010 už na něj čučím poněkolikáté....si takovej "selskej" zavíráček budu muset pořídit....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se