Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Zase otazne je, ze kolko ludi pozna znacku GTC, nie vsetci su blazni do nozov a niekto mozno kupi noz z napisom GTC a netusi, ze to je nejaky brazilcan co robi noze... Niektori pozname tie dizajny naspamat, vieme odlisnosti, cenove relacie, cize ak niekto predava Boker noz za 250 korun, tak s fleku vies, ze uz len podla ceny to nie je koser. Ale nie vsetci ludia sa v tom orientuju. Ja som tiez donedavna nevedel, ze "panerai" je znacka hodiniek a uz vobec nie v akych cenach behaju..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zase otazne je, ze kolko ludi pozna znacku GTC, nie vsetci su blazni do nozov a niekto mozno kupi noz z napisom GTC a netusi, ze to je nejaky brazilcan co robi noze... Niektori pozname tie dizajny naspamat, vieme odlisnosti, cenove relacie, cize ak niekto predava Boker noz za 250 korun, tak s fleku vies, ze uz len podla ceny to nie je koser. Ale nie vsetci ludia sa v tom orientuju. Ja som tiez donedavna nevedel, ze "panerai" je znacka hodiniek a uz vobec nie v akych cenach behaju..

Vo necem hodne podobnym se tady nektery z nas bavej uz treba sest roku.

Odkaz ke komentáři

Takže pánové, kudlu jsem si koupil "do auta", na ebay byla na obrázku bez "GTC". To jsem jí měl, když přišla, zahodit? Ale je perfektně zpracovaná, masivní, pevná, dobře sedí v ruce, tak to neřešim. Nevěděl jsem, že do vlákna o kudlách se nesmí postnout obyčejná kudla. Tu značku jsem neznal. Asi tak.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník km.kmk

Takže pánové, kudlu jsem si koupil "do auta", na ebay byla na obrázku bez "GTC". To jsem jí měl, když přišla, zahodit? Ale je perfektně zpracovaná, masivní, pevná, dobře sedí v ruce, tak to neřešim. Nevěděl jsem, že do vlákna o kudlách se nesmí postnout obyčejná kudla. Tu značku jsem neznal. Asi tak.

Nojo, to mě nenapadlo... Vlastně s tím fake nožem porušuješ pravidla :goof:
Odkaz ke komentáři

gandalfe, za mna pohoda :) s tym logom mas pravdu, cinania na ebayi casto 'odstrania' logo pajcovaneho produktu, aby to tam mohli aj tak predat a nebralo sa to ako 'fejk' produktu, inac by to mohli uzivatelia nahlasit predaj neoriginalneho produktu a ebay by to odstranil.

Upraveno uživatelem 224477
Odkaz ke komentáři

Návštěvník km.kmk

gandalfe, za mna pohoda :) s tym logom mas pravdu, cinania na ebayi casto 'odstrania' logo pajcovaneho produktu, aby to tam mohli aj tak predat a nebralo sa to ako 'fejk' produktu, inac by to mohli uzivatelia nahlasit predaj neoriginalneho produktu a ebay by to odstranil.

Myslíš něco takového...?

post-959-072504300 1309541077.jpg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník km.kmk

ser se na to - myslím, že s tím uřízneš co budeš potřebovat a věřím tomu, že si s tím otevřeš i pivo :D

Kde je hranice mezi "ser na to" nebo "smrt fake hodinkám" ? Nějak nepoznám tu hranici, kde fake ještě jo a kde už ne... Zvlášť u tebe mě ta věta nesedí. Upraveno uživatelem km.kmk
Odkaz ke komentáři

Návštěvník ?po

Kde je hranice mezi "ser na to" nebo "smrt fake hodinkám" ? Nějak nepoznám tu hranici, kde ještě jo a kde už ne... Zvlášť u tebe mě ta věta nesedí.

hranice je tam, že se v daném segmentu neorientuje = koupil nevědomky "sračku" = nebyl to úmysl = alespoň tak to chápu já

Odkaz ke komentáři

Návštěvník ?po

To může 9 z 10ti majitelů faků tvrdit taky.

ano a taky to tvrdí kádrováci na okresním výboru - mimochodem spousta zvučných nožířských firem dělá finální montáž v asii a nese to označení made in taiwan,china apod. a v testech vychazejí lépe než "japonské a americké" nože co se týká kvality montáže, vycentrování atd.

* prostě nevidím důvod neveřit gandalfovi, že se mu nůž líbil a koupil ho bez dalších spekulací = prostě se mu líbil - v kontrastu s tím je vlákno s BW limitkou do které se nikdo nehrne, protože nůž za 9t je pro spoustu místních něco napdozemského, že jo ? :D

Odkaz ke komentáři

ja si myslim, ze hranica je tam kde si ju urci v tomto pripade kupujuci, existuje nejaka etika, ale aj nejaka miera povedomia a tiez nemozem povedat, ze chcem si kupit noz /alebo hodinky/ tak teraz si musim nastudovat, ci tieto su original, alebo su 90% kopia renomovaneho modelu od tradicnej znacky, len tieto su 120x lacnejsie a maju ine logo /a komplet inych neviditelnych veci ako material, strojcek a pod./, u nozov je to podobne.

len tento 'konflikt' je vzdy viditelny len u ludi kt. sa danemu produktu al. odvetviu venuju viac. Ja napr. zbieram noze, pre ineho je to zeliezko, nastroj, zlomi spicku-nevadi, zatupi-zahodi.. Stavia sa k tomu inac. Niekto zbiera hrnceky /salky/, ja si do nej spravim caj, kavu a je mi jedno ci stala 10korun v ikea, alebo je to starozitny unikat.. pritom pre ineho by to bola svatokradez.. tak nejako..

hranica je fakt tam, ci to kupujem s vedomim, ze viem co kupujem a nevadi mi to, alebo neviem co kupujem, pretoze sa v tej problematike neorientujem do takej hlbky aby som to vedel rozpoznat... zase ale plati, ze co su pre nas 'svate graly' pre niekoho je len spotrebny tovar, hodinky, alebo noze...

Odkaz ke komentáři

Já svůj příspěvek beru jako "vzdělávací" - tj aby k podobnému omylu již pokud možno nedošlo. Je mi jasné, že koho nože nezajímají, tak těžko rozpozná, že se jednalo o fejk. Není tedy nutné lámat čepel ani řezat střenky :)

Odkaz ke komentáři

Můj poslední přírustek. Kdo mě zná, možná ví, kdo nezná, malé vysvětlení k mému nicku. M916, zkratka pro Ducati Monster, ve kterém bije srdce ze superbikové devětsetšestnácky. Hodně jsme spolu prožili a hodně projeli. Tak jsem si řekl, že bych mohl mít nůž, který by mi mého jednostopého kamaráda připomínal. Myšlenky se s radostní chopil liberecký nožíř Milan Pokorný a výsledek s názvem "Monster" jsem si předevčírem od něj odnesl domů...

post-2687-069027100 1309638563.jpg

post-2687-082144500 1309638580.jpg

post-2687-092285400 1309638597.jpg

post-2687-050361700 1309638615.jpg

post-2687-004889900 1309638632.jpg

post-2687-020944500 1309638658.jpg

post-2687-004947000 1309638680.jpg

post-2687-083953100 1309638697.jpg

post-2687-027040600 1309638726.jpg

post-2687-078278600 1309638707.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...