Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Kecy.

ty sis ho ty wole koupil? Jestli jo, tak neupřímně gratuluji, jestli ne, tak se na to pořádně podívej. leštěné střenky jak z ňáký šperkovnice vysloužilý rajdy a v tom zarvaná pracovní čepel. :suicide_anim:
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ty sis ho ty wole koupil? Jestli jo, tak neupřímně gratuluji, jestli ne, tak se na to pořádně podívej. leštěné střenky jak z ňáký šperkovnice vysloužilý rajdy a v tom zarvaná pracovní čepel. :suicide_anim:

V tom je vtip, že nekoupil ale je to vlastnoruční úprava by Prince Milis! Střenky mahagon v úpravě kyanoakrylizace. Vypadá to dobře a ty máš prostě jen fóbii z lidí a předmětů, který jsou jiný.
Odkaz ke komentáři

V tom je vtip, že nekoupil ale je to vlastnoruční úprava by Prince Milis! Střenky mahagon v úpravě kyanoakrylizace. Vypadá to dobře a ty máš prostě jen fóbii z lidí a předmětů, který jsou jiný.

ježiši, to jsem hňápnul do howna.Já se blbě díval přes umaštěnej a poprskanej monitor. Je to kouzelný, boží invence božích hradeckejch zlatej rucicek. :) Jestli dovoliš, o weekendu ti dovwzu k tuningu muj leštěný barokní příborník
Odkaz ke komentáři

Nože mě začly zajímat až s tímto místním vláknem, díky pánové :)

A mám rovnou dotaz - jaký byste doporučili EDC nůž pro nožového začátečníka, ale zas ne nějaký noname, který má damaškovou ocel? Mě se to totiž strašně líbí... :angel:

Samozřejmě v nějakých rozumných cenových kategoriích - do dvou, tří tisíc? Je to reálné uvažovat?

Díky.

Odkaz ke komentáři

Za damaškovou ocel asi budeš muset trochu připlatit? A co si vybrat něco úplně na míru od Ondry Berkuse?

Olie

A taky damašek je náchylnější ke korozi,teda pokud není udělán z nerez ocelí.A pokud je damašek z nerezu,cena je zase trochu výš,no.
Odkaz ke komentáři

Co třeba nějaký Kershaw? Do ceny by se vešel a noname to snad není, i když ke kvalitě se nemohu vyjadřovat, protože s nimi žádnou zkušenost nemám. Nebo Mcusta, tam už by ovšem musel limit aspoň o tisícovku zvýšit. U nich jádro čepeli vlastně damaškové není, ale zase je to nerez.

Upraveno uživatelem PavelK
Odkaz ke komentáři

Za damaškovou ocel asi budeš muset trochu připlatit? A co si vybrat něco úplně na míru od Ondry Berkuse?

Olie

Nožík úplně na míru od O.Berkuse bude stát kolik? Tři litry, čtyři, nebo spíš patnáct, dvacet? Tj. dobrá rada - první věta popírá druhou a navopak. :D :D :D
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Oloušek

Nožík úplně na míru od O.Berkuse bude stát kolik? Tři litry, čtyři, nebo spíš patnáct, dvacet? Tj. dobrá rada - první věta popírá druhou a navopak. :D :D :D

No právě. Nožík z damaškové oceli bude asi trochu nad plánovaný rozpočet, ale u Ondry je jistota, že to jsou dobře utracené peníze.

Anebo nějaký od Aleše Halfara?

Olie

Upraveno uživatelem Oloušek
Odkaz ke komentáři

No právě. Nožík z damaškové oceli bude asi trochu nad plánovaný rozpočet, ale u Ondry je jistota, že to jsou dobře utracené peníze.

Anebo nějaký od Aleše Halfara?

Olie

Nerad bych se ztrapnil hloupým dotazem na cenu u tvůrce, "trochu" nad plánovaný rozpočet znamená stovky, tisíce, či více... ?

Odkaz ke komentáři

Nože mě začly zajímat až s tímto místním vláknem, díky pánové :)

A mám rovnou dotaz - jaký byste doporučili EDC nůž pro nožového začátečníka, ale zas ne nějaký noname, který má damaškovou ocel? Mě se to totiž strašně líbí... :angel:

Samozřejmě v nějakých rozumných cenových kategoriích - do dvou, tří tisíc? Je to reálné uvažovat?

Díky.

Mcusta, případně jiní výrobci od tohoto dodavatele:

http://www.japaneseknifedirect.com/

mnohokrát odzkoušen, posílá zásilku jako EMS - vzorky nožů, poštovné 7 USD.

Vyvaruj se pro začátek výrobků z Pakistánu a Indie.

Odkaz ke komentáři

Ještě jsem spizdil jeden nožejček, Spyderco Phoenix, původně byl s bílou micartou. Takhle vypadá Romantičtějc. To dřevo je padouk, opět kyanoakrylizovanej, pořídil jsem ho za kilo v Příbrami. Fotografie pořízeny foťáčkem Hasselblad H4D-60.

post-376-084270100 1323160010.jpg

post-376-085732200 1323160029.jpg

Upraveno uživatelem Princ Milis
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...