Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Shallot je fakt krásnej, to má Lion pravdu. Jestli pujdeš do CRKT tak se ujisti, že nemá automatickou pojistku proti zavření. To se prakticky nedá nějak rozumně zavřít jednou rukou. Ten M21 má tu automatickou, Hisatsu manuální.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chlapi, má někdo doma necky?? né cecky, ani necky na praní, ale neck ;)

zajímala by mě Izula II, popř. ESEE 3, ale to si myslím že bude už moc velký... velikost do EDC, slušnou ocel, kydex poudzro na krk+ kombinace na opasek, výbrus může být i jednoduchej, spíše rovné ostří, skeleton s možností střenek

popř. tip na nožíře co by mě vše z toho co jsem si navymýšlel vyrobil z elmaxu ;) a nenechal bych u něj půl výplaty :)

Odkaz ke komentáři

chlapi, má někdo doma necky?? né cecky, ani necky na praní, ale neck ;)

zajímala by mě Izula II, popř. ESEE 3, ale to si myslím že bude už moc velký... velikost do EDC, slušnou ocel, kydex poudzro na krk+ kombinace na opasek, výbrus může být i jednoduchej, spíše rovné ostří, skeleton s možností střenek

popř. tip na nožíře co by mě vše z toho co jsem si navymýšlel vyrobil z elmaxu ;) a nenechal bych u něj půl výplaty :)

Já třeba jako edc používal i rc4, takže velikost je individualní. Na krk je idealni velikost izula.

Co se týče nožíře, nevím kolik vyděláváš )), ale takovej nožík ti udělá třeba Dohnal, Prapor, Gweck, Mat nebo Hoffman.

Teď se takovej prima nožík na krk prodával tušim od mata na knifu tak tam mrkni.

Odkaz ke komentáři

Tady je

ten jsem viděl ale není to uplně ono... čepel dost krátká, i když to může být je optické vzhledem k délce rukojeti a plná rukojeť zbytečná váha navíc si myslím... kdybych neřešil materiál tak se mi zamlouvá ta izula...

právě nemám tucha kolik by to tak cca mohlo koštovat... asi bych se chtěl dostat na cca 2 tisíce max. víc do toho prcka asi nedám

Odkaz ke komentáři

ten jsem viděl ale není to uplně ono... čepel dost krátká, i když to může být je optické vzhledem k délce rukojeti a plná rukojeť zbytečná váha navíc si myslím... kdybych neřešil materiál tak se mi zamlouvá ta izula...

právě nemám tucha kolik by to tak cca mohlo koštovat... asi bych se chtěl dostat na cca 2 tisíce max. víc do toho prcka asi nedám

Tak to se u nožiře nedostaneš. Prapor teď prodal izulu z jednostraným výbrusem a stála 3.500,-. To te nejlépe výjde ta izula. Popřípadě koukni třeba na firmu Tops. Používají také uhlíkovku a kvalita je perfektní. Měl jsem od nich tops cat 201 bez střenek a bytelnej nůž.

Shodou okolností přemýšlím o pořízení podobného typu nože.

Upraveno uživatelem patriknapr
Odkaz ke komentáři

Tak to se u nožiře nedostaneš. Prapor teď prodal izulu z jednostraným výbrusem a stála 3.500,-. To te nejlépe výjde ta izula. Popřípadě koukni třeba na firmu Tops. Používají také uhlíkovku a kvalita je perfektní. Měl jsem od nich tops cat 201 bez střenek a bytelnej nůž.

Shodou okolností přemýšlím o pořízení podobného typu nože.

tak to je škoda... to budu muset popřemýšlet.... jde mi primárně o ten Elmax, mám na něj slinu... na knifu je čtení o 23 stranách tak to pročtu a uvidím.... další zavírák do domu nechci, prodávat asi taky ne a velkej nůž bych zas vytáhl dvakrát do roka...

Odkaz ke komentáři

Podle mě je Elmax dost drahej materiál, takže tím roste i cena nože jako takového. Ted jsem si dva dny pročítal vlákno o esee a uhlíkovka je velice dobře brousitelnej materiál v jakýchkoliv podmínkách. Což jako majitel rc 4 mohu potvrdit. Být tebou jdu do izuly. Je to hodně opěvovanej nožík, kterej dokáže víc, než na co vypadá.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

já jsem si pořídil ke spoustě zavíráků jedinej pevnej nůž - Izulu II. Zatím velká spokojenost.

Rozměry jsou přesně akorát (bál jsem se, že bude krátká čepel), mám k ní i origo pouzdro s klipem.

V pohodě se dá nosit i ve městě u opasku, pod svetr nebo bundu se schová jak nic. Není to žádná krasavice, ale skvěle upotřebitelnej nožík.

A ta uhlíkovka se FAKT skvěle brousí. Stačí pár tahů na keramice a je zase ostrá jako ďas. S Elmaxem bude asi víc práce. A když chytne fazetka lišku, vůbec mi to nevadí. Není to "oblekovej" nůž.

Upraveno uživatelem ondra.palas
Odkaz ke komentáři

tak mám za sebou 7 stran tématu Neck knife- nůž na krk... zatím teda se potvrdily předpoklady pro Izulu II... budu číst dál, ale resumě je tedy:

1) prapor z Elmaxu- Elmax prostě berte jako vrtoch a dokud ho nezkusím nebudu mít čistý spaní :suicide_anim:

2) nějaká echt izula, o jedné už sháním info :)

Odkaz ke komentáři

tak mám za sebou 7 stran tématu Neck knife- nůž na krk... zatím teda se potvrdily předpoklady pro Izulu II... budu číst dál, ale resumě je tedy:

1) prapor z Elmaxu- Elmax prostě berte jako vrtoch a dokud ho nezkusím nebudu mít čistý spaní :suicide_anim:

2) nějaká echt izula, o jedné už sháním info :)

Elmax je výborná ocel. Skvěle drží ostří. Jak se brousí Ti ale nepovím. Po roce používání to ještě nebylo třeba.

Odkaz ke komentáři

Ta Izula od p. Pokludy bude určitě skvělá, myslím že i řezivější než originál, která je, jestli se nepletu, o 0,5mm silnější.

Mě by na ní chyběly střenky. Bez nich mi přijde úchop trochu nejistej. A klip na pouzdru.

Obojí se dá ale dodělat.

Odkaz ke komentáři

musím ještě ověřit cenu, jedna Izula bez pouzdra byla za 1500 kč, tato s pouzdrem 1750 kč, rád bych to ovšem řešil kydexem a nejlíp originál kitem....

co se týče Prapora líbí se mi fosforeskující střenky http://www.praporknives.com/album/noze/#zobak-4-jpg z podobného (možná stejného) materiálu dělá i Gein, Black takže to by snad neměl být problém

na Izulu od p. Pokludy pasují originál střenky... http://www.knife.cz/DesktopModules/YetAnotherForumDotNet/resource.ashx?ab=172633

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...