Xpak Odesláno 9. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2008 Díky...tam jsem se díval, ale jako laik se v tom nedokážu orientovat, příliš mnoho odborných informací a termínu. Potřeboval bych jednoduchou radu, jakou metodu ostření a jaký nástroj zvolit abych byl schopen si tento konkrétní nůž sám nabrousit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 9. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2008 (upraveno) Xpak: chceš li zůstat u značky pak: http://www.noze-nuz.com/spyderco-br/sc204mft.php nebo tohle: http://www.noze-nuz.com/lansky/lkclxt.php Pokud z toho máš strach (např. udržení úhlu ostří) a chceš prostě jen občas nabrousit nůž a jít, pak si pořiď něco s vodícíma tyčkama (viz odkazy výše). Pokud u toho chceš relaxovat a časem přebrousit nože celému příbuzenstvu, pak si pořiď tohle: http://www.noze-nuz.com/akce/S-TRI-6.php Pokud to chceš jen na tenhle nůž, pak stačí nějaký kapesní skládací http://www.noze-nuz.com/dmt/DMTFWF.php nebo tohle: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/00044933 Upraveno 9. září 2008 uživatelem bandicoot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 9. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2008 (upraveno) kibi: zase jsem narozdíl od tebe nepočítal se serrated variantou a postnul jsem i ocílky, který by byly na prd :-) Edit: brousím často, brousím rád Upraveno 9. září 2008 uživatelem bandicoot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 9. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2008 Díky...tam jsem se díval, ale jako laik se v tom nedokážu orientovat, příliš mnoho odborných informací a termínu. Potřeboval bych jednoduchou radu, jakou metodu ostření a jaký nástroj zvolit abych byl schopen si tento konkrétní nůž sám nabrousit. Jak jsem už někde vpředu psal, tak v poslední době používám tohle: CRKT Slide Sharp System, Basic Kit CRSS01. Mohu to tedy z vlastní zkušenosti doporučit. Brousit se na tom dá všechno a navíc nehrozí nebezpečí, že si škrábneš čepel. Navíc šikmý zářez v tom jezdci /špalíku/ ti pomůže udržet stálý úhel broušeného ostří. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xpak Odesláno 9. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2008 Díky pánové. Vtip je v tom, že většina uváděných brousků je dražších než ten nůž. Neprodává se něco použitelného např. v některém z hobby marketů? Mám takovou takovou představu, že si pořídím nějaký úplně běžný brusný kámen, po kterém párkrát přejedu.... je to naivní představa? kibi: mám hladké ostří Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 9. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2008 (upraveno) Ja si koupil brousici sadu Triangle od Spyderca a naprosta spokojenost. Doma jsem nabrousil svechny neze co jsem nasel a jednou jsem zaskocil i ke kamaradovi:) Jednoduche a funkcni. I kdyz cena se mi taky moc nelibila, nelituju. Soucasti je i vyukove DVD (vypada jako porad z teleshopingu), kde se clovek dozvi, ze se tim da brousit temer cokoliv. Od nozu, pres nuzky az po klesticky na nehty. Upraveno 9. září 2008 uživatelem afrikab Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 9. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2008 Xpak - Jasně, v OBI - dvojzrnný (dvojbarevný) brusný kámen od LUXu (do pár stovek). Nebo jakákoliv keramická ocílka či tyčinka (tou nic nezkazíš, jen se na tom brousí trochu dýl, je spíš jen na obtáhnutí mírně otupeného ostří). Obyč keramické brousky mají i v gunshopech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 9. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2008 Ale ten CRKT stojí jen kolem 20 dolarů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xpak Odesláno 9. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2008 gandalf: jo ten CRKTje za dobrou cenu kibi: to vypadá zajímavě, jen si říkám, že musí být těžké udržel při broušení pořád stejný úhel. Jednodužší mi připád brousit nůž na kameni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xpak Odesláno 9. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2008 to bych teda neřekl.... pohybuje se tyčinkou po ostří nebo ostřím po tyčince? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 9. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2008 Mám dobrou zkušenost s keramickou ocílkou - viz http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=54&...osts&t=3725, tento týden mi mají přijít kulaté, ploché i trojúhelníkové. Na kulaté jsem nabrousil starý kuchyňák tak dobře, že holí - sice to trvalo nějakou dobu, než byl správně jedovatý, ale doma už na ničem jiném nebrousím. A to mám několik brusných kamenů včetně diamantových brousků. Zkusil jsem na keramické ocílce obtáhnout i nůž CRKT 21-04 z oceli AUS8, šlo to hůř než kuchyňáky ale zato dlouho holí a drží ostří. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 9. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2008 Ja mam doma Belsky a Belsky triangel a naprosta spokojenost. S vyrobcem super domluva a rychle poslani. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 9. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. září 2008 Ja si koupil brousici sadu Triangle od Spyderca a naprosta spokojenost. Doma jsem nabrousil svechny neze co jsem nasel a jednou jsem zaskocil i ke kamaradovi:) Jednoduche a funkcni. I kdyz cena se mi taky moc nelibila, nelituju. Soucasti je i vyukove DVD (vypada jako porad z teleshopingu), kde se clovek dozvi, ze se tim da brousit temer cokoliv. Od nozu, pres nuzky az po klesticky na nehty. A není na tom problém udržet úhel ostření? díky za odpověď Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 10. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2008 A není na tom problém udržet úhel ostření? díky za odpověď Vubec ne, brouseni zvladne i naprosty laik. Nekde na youtube jsem nasel i testovaci video, je z nej poznat, jak je to jednoduche. Mrknu po nem znovu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 10. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2008 Zde: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xpak Odesláno 10. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2008 Mám dobrou zkušenost s keramickou ocílkou - viz http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=54&...osts&t=3725, tento týden mi mají přijít kulaté, ploché i trojúhelníkové. Na kulaté jsem nabrousil starý kuchyňák tak dobře, že holí - sice to trvalo nějakou dobu, než byl správně jedovatý, ale doma už na ničem jiném nebrousím. A to mám několik brusných kamenů včetně diamantových brousků. Zkusil jsem na keramické ocílce obtáhnout i nůž CRKT 21-04 z oceli AUS8, šlo to hůř než kuchyňáky ale zato dlouho holí a drží ostří. Díky za tip, to mi "pro začátek" připadá jako ideální, poslal jsem obednávku. Doufám, že Spyderco bude zase holit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
candát Odesláno 10. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2008 Zdravím, také mám dvě keram.ocílky z výše uvedeného odkazu knife.cz a mohu vřele doporučit. Skvělá cena, skvěle brousí a přepečlivě zabaleno to přijde.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filipes Odesláno 10. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2008 nojo, ale kterou? na takový to domácí broušení .. ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 10. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. září 2008 nojo, ale kterou? na takový to domácí broušení .. ? Určitě číslo 3 - dvojka má moc tenkou ručku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
candát Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2008 nojo, ale kterou? na takový to domácí broušení .. ? Na "domácí broušení" používám ocílku č. 4 - je to pořádný kus a zvládne i velké kuchyňáky, na trampy na dobroušení vozím sebou č. 1. Doporučil bych i plochý brousek č. 8. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se