Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Ja do prace na takový ty běžný kartony a lepenky objednal Kershaw Shuffle. Krásnej malinkej nožík za pár korun :) 

Teď mám Benchmade mini griptilian a zaciná me nudit svýma moc lowcost střenkama, ale nechce se mi vydat 2000 za jiné 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak po všech možných nožových eskapádách musím říct, že Spyderco Military je jeden z nejuniverzálnějších nožů.

S30v se dobře brousí

Výdrž ostří - no je to s30v takže žádný zázrak ale jde to

Lehký nůž. Po přestavbě na standoffy místo spaceru i spolehlivý. (po rozborce jde i složit)

Relativně dlouhá čepel.

Výborná řezivost (tedy po zvýšení fazety).

Solidní chod (to ale dalo dost práce, původně byl hrozný)

Pevný zámek

Komfortní držení (tohle není zdaleka samozřejmé - to co se zprvu může zdát jako pohodlné může při těžkém řezání dost překvapit - např ZT 0200 byl absolutně nepoužitelný)

Lehké čištění

Pro mě tedy edc favorit. Navíc se o něj člověk nemusí bát (furt ho ztrácím).

Upraveno uživatelem Trojan
Odkaz ke komentáři

Ja mel rad prvni verzi Palamilitary - compression lock mi vylozene sedl. Ale nova vetsi verze Paramilitary me nechytla za srdce a Military jsem mel doma par dni a je na me uz moc veliky jako obycejne EDC. 

O vikendu jsem taky trochu rekapituloval (premyslel o co si rict jeziskovi :) ) a asi nejlepsi EDC jake jsem mel je Spyderco Caly 3.5. Lituju ze jsem ho prodal. Ted nosim nejvic Bechmade Sequel 710, spickovej nuz, ale trochu malej. 

Minuly tyden jsem se docetl ze Caly 3.5 je vyrazeny z vyroby, coz mi moc nejde do hlavy. Podle me jeden z nejlepsich EDC od Spyderco, ale asi se moc neprodaval (vysoka cena i za VG10 s obycejnymi strenkami, bez podlozek) a taky byly priznane nejaky problemy s vyrobou/vyrobcem (kvalita byl problem i u meho kousku - plny bordelu, sel spatne zavirat i otevirat - ale po vycisteni a slozeni, trochu laborovani s dotazenim cepu a pak zakapnout loctite a bylo to na jednicku). Budu ho muset asi poridit jeste jednou a uz si ho nechat...idealne kdyby jeste jednou udelali sprint run se super blue...to bych opravdu chtel..obcas je na eBay ale za sileny ceny. 

Odkaz ke komentáři

Já už bych ten čistý titan asi nechtěl...je to dost těžké...
Navíc mi vždycky když se dívám na Kizer nebo ZT (doufám že sem nedorazí Eloga aby mi sdělil, že jsem odvážný psát tyhle dvě vedle sebe) tak mi přijdou zbytečně tlustý... nabobtnaný do všech rozměrů bez toho, aby to výkonem nějak ospravedlnily...

Odkaz ke komentáři

Tohle jste nekdo nezkousel? Doug vypada jako nekdo, kdo by tomu celkem mohl rozumet, ale nikde jsem jeste nenasel zadne review.

http://www.theultimateknife.com/fox-dart-knife-trainer-tanto-karambit-g10-emerson-wave-size-m-xl

Upraveno uživatelem Maxmillian
Odkaz ke komentáři

Pokud bych chtel na nekoho tahat nuz, vezmu si radsi pistoli, ale ten nuz vypada pomerne pouzitelny jako univerzalni EDC prave tim, ze to neni klasicky karambit a timpadem idealni na otevirani krabic, obalek a pripravu svaciny, ci proste v nejhorsim pripade na obranu, pri ktere se da pouzit efektivne i zavreny. Cena take neni nijak desiva.

Odkaz ke komentáři

Nevim, jestli ma smysl to komentovat, ale nuz samotny, bez toho trainer noze stoji $129.95... Porad je to moc?

Pardón, že je to s trainerem jsem si nevšiml. Pro mě je to asi 5x víc než jsem za nůž z N690 ochoten dát ale to je značně zaujaté.

Rozhodně mi ten nůž nepřijde ani hezkej, ani praktickej. A jako non-lethal můžeš použít jakýkoli zavřený nůž.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...