Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Tada
Odesláno
To že šlo o život poznáš v pitevně nebo v lepším případě ve vyšetřovací vazbě

Nebo na útěku :guiltysmiley:

Odesláno (upraveno)
cali:

Tenacious je fakt dobrej nůž, za ty prachy parádní - na pohled skoro není poznat velký rozdíl mezi ním a Manixem - pro okolí nevypadá nijak takticky ani zabijácky. Neduhy by se podle mě ukázaly v důsledných testech, teprve tam by se oproti těm dražším nožům projevila průměrná ocel a provedení.

Police je na můj vkus moc akční - takovej zavírací mezižeberní fileťák.

Pajlovy zavíráky jsou parádní. Plusem může být (pro pocit majitele nového nože), že autor není špičkový nástrojář nebo self-made-man jako většina nožířů, ale skutečně vyučený nožíř. Byl jsem u něj doma, lecos jsem si osahal a tehdy jsem si řekl, že až slovím svého prvního jelena, nechám si u něj pěkný lovecký zavírák udělat.

Muj Pajl

http://www.pajl-noze.cz/details.html?listT...n=36language=CZ

Vzhledem k mé profesi mi had připadal adekvátní

Upraveno uživatelem Conrad
  • po 2 týdnech...
Návštěvník Tada
Odesláno
Pro fandy nástroje, jehož podoba se od dob pravěkých nezměnila. Vyšel speciál střelecké revue jenom o nožích. Ale kdo se o to trochu zajímá, nic nového nenajde. :)

Jediný nástroj jehož podoba se od pravěku nezměnila je jehla :) Nůž se docela změnil :P

Odesláno
Jediný nástroj jehož podoba se od pravěku nezměnila je jehla :) Nůž se docela změnil :P

Materiál určitě. Pořád má rukojet, která se vzhledem k proporcím ruky nezměnila, nebo má člověk jiné ruce a postavení prstů? Dále čepel, která má pořád nabroušenou jednu nebo dve strany. Čili podstata je pořád stejná, nůž musí mít rukojeť a čepel. To neukecáš. :)

ak nôž na prežitie tak jedine chris reeve

V zimě studí jako prase, není nad kůži.

Odesláno (upraveno)
Dotaz: kde se Pajlové pohybují cenově - rozsah od - do?

Některé ceny najdeš na jeho stránkách a u těch zakázkových záleží na materiálech, mamutovina, slonovina ,damašek, záštity z meteoritu či cokoliv chceš / a složitosti rytiny kterou on sám nedělá tu pro něj dělá rytec,

BTW pokud bych chtěl pevný nůž jednoznačně Dohnalovi, v případě silného kapitálu Ševeček.

pokud zavírák- cenově vzestupně Pokorný, Pajl ,Weston

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno
Daleko víc, vydrží i GLOCK za 900,-Kč.

Zdravím,

pevný nůž Glock FM 78 mohu vřele doporučit. Ne pro svůj vzhled, ne pro své plastové pouzdrou, ale pro svou maximální funkčnost a spolehlivost. Do lesa chodím nejraději s ním a není třeba ho nějak šetřit. Za ty peníze je to dobrý pracant. Občas jej prostřídám civilní verzí UTONu.

Do prostředí civilního běžného života nejčastěji beru zavírací Victorinox Fireman nebo Ka-Bar Dozier.

Odesláno
...Vyšel speciál střelecké revue jenom o nožích. Ale kdo se o to trochu zajímá, nic nového nenajde...

Souhlas, myslim ze vydani tohohle cisla sponzoroval Spyderco:-(

Odesláno
Já bych nebyl tak kategorický.... Třeba takový Roman Švarc (Black) taky umí:

Více zde

Pokud se bavíme o noži na přežití jako noži s kterým chceme trávit čas v přírodě a uvažovat i o tak mezních situacích jako třeba, že ten nůž je naší poslední zbraní... Tak tenhle nůž fakt ne... Jak takové třídění nožů obecně odmítám, tak tady platí, že je to více zbraň než nástroj...

Odesláno
Zdravím,

pevný nůž Glock FM 78 mohu vřele doporučit. Ne pro svůj vzhled, ne pro své plastové pouzdrou,...

Taky ho mám a za to pouzdro bych jim urazil pazoury.

Na co je pouzdro, ze kterýho nůž nejde vyndat jednou rukou? Grrrr..

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...