lazy Odesláno 13. října 2017 Nahlásit Odesláno 13. října 2017 kanetsune nerezovej damašek. včera jsem brousil santoku, doma v kuchyni nejoblíbenější nůž. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník YPO Odesláno 13. října 2017 Nahlásit Odesláno 13. října 2017 máma šla do lesa na vokousaný houby
orol Odesláno 14. října 2017 Nahlásit Odesláno 14. října 2017 Rád bych poprosil zdejší nožaře/kuchaře o radu. Ségry taliánskej přítel bude mít kulatiny, a protože borec prý rád vaří, dala nám ségra tip, že by si přál nějakej spešl kuchyňskej nůž, kterej je z nějaký skládaný ocele a má na sobě takový vlnkování nebo jakýho čerta. Poslala mi foto pro inspiraciIMG_4799.JPG Ale prý spíš něco asi takovýho (asijskej vzhled?)IMG_4800.JPG Po čem se mám v obchodě ptát (vlnkatej nůž?) případně nemáte někdo nějakej konkrétní typ k doporučení? Kde to v Praze koupit? Cenovou představu vůbec nemám, ale jejího borce moc nemusím, tak zas nechci příliš zakrvácet. Zkrátka nějakej dobrej poměr cena/výkon Tisíceré díky Zkus Böker
Návštěvník YPO Odesláno 14. října 2017 Nahlásit Odesláno 14. října 2017 Rád bych poprosil kup mu tendle .... je relativně levnej (kecám je drahej jako kráva, ale segru máš rád ne ?), vypadá, že stál vo pět litrů víc a hlavně je vod dobrý značky http://www.jpknife.cz/znacky/mcusta-zanmai/mcusta-zanmai-hammered-gyuto-180-mm-138/
Návštěvník qoyi Odesláno 14. října 2017 Nahlásit Odesláno 14. října 2017 YPO, jako dekorační nýt vložila Mcusta speciální materiál používaný pro hudební nástroje. Neni lepší koupit výtažek z perel a vodu z doby ledový?
lazy Odesláno 14. října 2017 Nahlásit Odesláno 14. října 2017 Mcustu mám rád kapesní, tento kuchyňák vypadá spíš na výstavu.Už jsem to tu psal, za mne kanetsune, nebo almar.Doporučuji přečíst:http://www.noze-nuz.com/recenze/test_kuchynaku/test_kuchynskych_nozu.phphttp://www.noze-nuz.com/recenze/test_kuchynaku_2/test_kuchynskych_nozu.php
Radek124 Odesláno 14. října 2017 Nahlásit Odesláno 14. října 2017 Chápu že nožofil se s milášky touží kochat a muckat i v kuchyni - ale uvědomujete si že stará Vám s tou nádherou klidně bude mlaždit flaksy přímo na pánvi/skle/porcelánu, bez pardonu ji naháže s ostatním harampádím na jednu hromadu do kastrolu/dřezu, celé to pak přesype do myčky a ve finále do příborníku?Možná i proto bývá vrcholem nožového luxusu v kuchyňském špalku vykořisťovaného heteráka jen ten Opinel, Morakniv a Solingen - a i ty bývá lepší před babou, děckama a myčkou schovávat. A co se skvělého damaškového Santoku týče, troufám si tvrdit že naprosto stejnou práci si v kuchyni odbude i nerez-plech číňan z Kauflandu za 39, obtahovanej o dno porculánovýho hrnku...
lazy Odesláno 14. října 2017 Nahlásit Odesláno 14. října 2017 Tak moje "stará" byla informována o použití ostřejších a lepších nožů. Zvykla si na to, že se nůž do cibule nebo rajčat chytne skoro sám, řeže jakékoliv maso i pečivo bez většího úsilí atd. Takže je používá rozumně a spíš mě otravuje o nabroušení nožů. No a logika "naprosto stejnou práci si v kuchyni odbude i nerez-plech číňan z Kauflandu" platí i na hodinky (dokonce lépe), ale přesto vyhazujeme prachy za hodinky, nože atd., dokonce tady o tom už léta více či méně čteme/diskutujeme :-)
Radek124 Odesláno 14. října 2017 Nahlásit Odesláno 14. října 2017 Tak to gratuluju k mimořádně chápavé manželce lazy Všecky baby co jsem kdy poznal se konkrétně k nožům v kuchyni chovaly úplně stejně hnusně - jeden jim mohl dělat kázání zlatě-svatě, ony snad na to svýho času musely mít nějakej speciální kurz už na základce, kde se kromě "vývaru" učily kterak demolovat nechtěné nádobí - protože trouba co je živí jim jistě rád k vánocům nakoupí nové...
Návštěvník qoyi Odesláno 14. října 2017 Nahlásit Odesláno 14. října 2017 No jo, jenže ty hodinky si střežíš a nenecháš je nikoho hodit do myčky. Do kuchyně se mi osvědčily celkem fiskars nože, tam se to za pár stovek moc neřeší.
lazy Odesláno 14. října 2017 Nahlásit Odesláno 14. října 2017 Nože ani hodinky v souvislosti se ženou či myčkou problém nejsou Jen ty děti, nemusely by jí házet jejími hodinkami na zem, (blbě se to opravuje) a s ostrými noži v rukou dětí máme také špatné zkušenosti.
lazy Odesláno 14. října 2017 Nahlásit Odesláno 14. října 2017 "Do kuchyně se mi osvědčily celkem fiskars nože, tam se to za pár stovek moc neřeší." Souhlas, používáme také, ale nožově rozumně, dále pak výše uvedené v nerezovém damašku, jen pár kousků, ale to už je ta zainteresovanost.
Návštěvník YPO Odesláno 15. října 2017 Nahlásit Odesláno 15. října 2017 YPO, jako dekorační nýt vložila Mcusta speciální materiál používaný pro hudební nástroje. Neni lepší koupit výtažek z perel a vodu z doby ledový? Mcustu mám rád kapesní, tento kuchyňák vypadá spíš na výstavu.Už jsem to tu psal, za mne kanetsune, nebo almar.Doporučuji přečíst:http://www.noze-nuz.com/recenze/test_kuchynaku/test_kuchynskych_nozu.phphttp://www.noze-nuz.com/recenze/test_kuchynaku_2/test_kuchynskych_nozu.phpprimarni zadani zni ?nuz ke kulatinam? ....... jestli byste chteli dostat ke kulatinam gumovej fiskars, tak jak je libo
Tomas_2002 Odesláno 15. října 2017 Nahlásit Odesláno 15. října 2017 primarni zadani zni ?nuz ke kulatinam? ....... jestli byste chteli dostat ke kulatinam gumovej fiskars, tak jak je libo Tak když psal, že ho moc nemusí...
Povidláček Odesláno 15. října 2017 Nahlásit Odesláno 15. října 2017 Díky všem za tipy. Přijel jsem před chvílí od našich a docela se jim zalíbily ty Zanzai Mcusta jak dával YPO, konkrétně tenhle. Řekli jsme si, že se nás složí víc z rodiny a tak dáme nůž cca za těch 6k. Jen nevím úplně jestli plátkovací nebo šéfkuchařskej. Vůbec se nevyznám. Ségry týpek prý docela dělá i ryby tak nevím, kterej by na to byl vhodnější. Další věc je, že ho musím sehnat tento týden, protože v pátek přijedou a jedeme s nima na víkend, kde ho budem předávat. Koukal jsem že ty Zanzai mají skladem v Libuši, což by byl cajk.
Radek124 Odesláno 15. října 2017 Nahlásit Odesláno 15. října 2017 A co historicky ověřené společenské pravidlo, že nože (a podobné ostré/špičaté věci) se zásadně nemají darovat ale prodávat?Za ty prachy se možná ještě radši taktně poptej, jestli by sestra do kuchyně neocenila spíš novou troubu/myčku/robot/mikrovlnku/nádobí, než jeden (jakkoliv ultimátní) mesr...
Maxel Odesláno 15. října 2017 Nahlásit Odesláno 15. října 2017 (upraveno) Vono to má taky stopadesátoudruhou stránku věci a to takovou, že ne každý kuchta se s kudlou za X-tisíc bude dobře cítit. Já toho navařim celkem dost a beztak mam nejrači kudly do litru. Bejt to dražší, víc se vo to budu bát a koukat na to, než s tim porcovat vysokej roštěnec. Ale chápu, když dárek-kudla, tak ať to stojí za to. Kdybych už mermomocí musel mít něco kolem bůra, vzal bych tenhle set:http://www.noze-nuz.com/dick/kusakichi.php Další možností je oslovit některého z nožířů na knife.cz a nechat mu udělat custom-made. Za šest litrů už to imo nebude problém a je tam potom samozřejmě možnost např. věnování nebo třeba jeho iniciálů na střenkách. Upraveno 15. října 2017 uživatelem Maxel
Lion Odesláno 16. října 2017 Nahlásit Odesláno 16. října 2017 Další možností je oslovit některého z nožířů na knife.cz a nechat mu udělat custom-made. Za šest litrů už to imo nebude problém a je tam potom samozřejmě možnost např. věnování nebo třeba jeho iniciálů na střenkách.Do pátku?
Povidláček Odesláno 16. října 2017 Nahlásit Odesláno 16. října 2017 (upraveno) Tak nakonec to je ještě jinak. Řešim to pro jistotu ještě se ségrou a vypadá to, že to co jsem dával na fotce jako nástřel je konkrétní podoba / model jakej chce. Takže damašek, černá rukojeť, takhle zkosená špička (na co?) a velikost cca 20 cm Edit: A do pátku no Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 16. října 2017 uživatelem Povidláček
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se