Návštěvník YPO Odesláno 22. října 2017 Nahlásit Odesláno 22. října 2017 popravdě nevím co na to napsat ale mohl bych zkopírovat to co napsal radek o tři stránky zpět ...... nebo se pod to aspoň podepisuju motat mezi reeva mikov nebo opinel je trochu zvláštní neb to jsou úplně jiné odrůdy nožů .... ale nože to jsou, to jo
Sacíbagr Odesláno 22. října 2017 Nahlásit Odesláno 22. října 2017 (upraveno) Sebenza je fajn nůž z dobrých materiálů a její systém, jak je vymyšlen čep, mne bavil. Co mne nebavilo byla váha nože a výbrus...mám rád plochý. Když mi podruhé vypadla z kapsy (při pogu teda), tak jsem ji hodil do šuplíku a po pár měsících prodal. Jako edc nosím Mcustu Tactical a Ruike...no a mám i jeden ne úplně praktický Spy. Upraveno 22. října 2017 uživatelem Sacíbagr
Návštěvník YPO Odesláno 22. října 2017 Nahlásit Odesláno 22. října 2017 (upraveno) . ja som myslel historiu konkretne toho modelu sebenzy, ktora existuje od 1987. tak jsem poctivě přečetl tvůj odkaz, abych si otevřel obzory, a poučil se něco o historii a zjistil jsem, že tys to asi zřejmě vůbec nečetl citace z článku: V roku 1991 Chris predstavil svoj prvý zatvárací nôž - Sebenzu. Upraveno 22. října 2017 uživatelem YPO
Návštěvník qoyi Odesláno 22. října 2017 Nahlásit Odesláno 22. října 2017 Sacíbagr: proč nepraktický? Mě se dost líbí.
Maxel Odesláno 22. října 2017 Nahlásit Odesláno 22. října 2017 ...no a mám i jeden ne úplně praktický Spy. Krásná kudla! Odkud/od koho máš střenky?
Sacíbagr Odesláno 22. října 2017 Nahlásit Odesláno 22. října 2017 Sacíbagr: proč nepraktický? Mě se dost líbí....je to dost těžký nůž.
lac1 Odesláno 22. října 2017 Nahlásit Odesláno 22. října 2017 tak jsem poctivě přečetl tvůj odkaz, abych si otevřel obzory, a poučil se něco o historii a zjistil jsem, že tys to asi zřejmě vůbec nečetl citace z článku: V roku 1991 Chris predstavil svoj prvý zatvárací nôž - Sebenzu. prvy prototyp sebenzy je z roku 1987, sorry na tych strankach o tom neni zmienka.
Návštěvník YPO Odesláno 22. října 2017 Nahlásit Odesláno 22. října 2017 tak to jo .... ona vlastně historie sebenzy vznikla narozením pana Reeva
cali Odesláno 22. října 2017 Nahlásit Odesláno 22. října 2017 Mikovy su nahodou vynikajuci zberatelsky material. Lacny Mikov sa nepredava nie pre to, ze by si bez neho clovek nevedel predstavit zivot, alebo ho chcel uchovat pre dalsie pokolenia, ale proste preto, ze by vyrobou a obsluhou inzeratu zabil viac casu nez by pripadnym predajom ziskal penazi. Drahsie Mikovy sa potom nepredavaju hlavne preto, ze vysledny rozdiel medzi nakupom a predajom by iba umocnil tvoju frustraciu z toho noza a vytazok by za to nestal. Mikov je trochu ako Prim, jak s tym raz zacnes, tak uz sa Ti to proste len hromadi a hromadi. Ad Sebenza,... tak uz to proste na svete chodi, ze niekto nieco vymysli, zacne s tym a za par rokov je to kazdemu jedno kto to vymyslel a pouziva to naraz kazdy,... a ano vyznamna cast dokonca predci original. Navyse myslim ze pana Reeva by urcite nezvolili za predsedu klubu podvedenych vynalezcov, ktori dali svetu svoje prevratne objavy zadarmo a sami dozili v podnajme 2+kk 1
spiderer Odesláno 22. října 2017 Nahlásit Odesláno 22. října 2017 Neco pro YPOuse, kdyz rika ze nejlepsi noze na svete jsou ty Sebenzy a nejlepsi hodinky Rolex Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
spiderer Odesláno 22. října 2017 Nahlásit Odesláno 22. října 2017 Ty 15200 na ruce nebyly dlouho no..
Návštěvník LukeD Odesláno 23. října 2017 Nahlásit Odesláno 23. října 2017 Koukám, že moje otázka na gentlemanskej zavírák do obleku rozpoutala plamennou diskuzi. Sebenzu jsem v ruce neměl, ale nějak zvlášť mě nezaujal, to teda musím přiznat (narozdíl od Rolexek). Žádné další tipy nejsou? Spyderco Harpy to mě vzalo za srdce ;-) Sent from my iPhone using Tapatalk Já jeden tip přidám. Už roky používám coby gentlemanský nůž Kershaw Leek 1660 CB v kompozitu a ani jednou mne nenapadlo, že bych ho chtěl vyměnit. Občas mi trochu cuká v ruce, když vidím některé modely Mcusta, ale jinak opravdu nemám sebemenší důvod. Navíc použitá D2 má úplně neuvěřitelnou retenci ostří, takže brousím jednou za uherský rok. Nůž je celý v kovu a dle mého vypadá úžasně. Skvěle se drží, pojistka framelock a ani po letech sebemenší vakl (na šroubek čepu jsem za celou tu dobu nemusel ani sáhnout) - a to si s ním občas jen tak pro radost laskám, tj. mačkám v dlani, do které padne jako ulitý, a otevírám a zavírám ho jako divý. Bonusem je malá decentní pojistka proti otevření a klip, který drží jako helvetská víra a - na rozdíl třebas od toho u Kershaw Echelon, který jsem si "otevřel" bezpečnostním pásem - se jen tak neohne.
Zlý Jabko Odesláno 24. října 2017 Nahlásit Odesláno 24. října 2017 (upraveno) Když se řekne gentlemanskej nůž, tak se mi nejčastěji vybaví Böker Kwaiken. Nevim proč, prostě po něm slintám.Edit: Zapomněl jsem, že je víc typů, takže Böker Kwaiken VG10. Upraveno 24. října 2017 uživatelem Zlý Jabko
Maxel Odesláno 24. října 2017 Nahlásit Odesláno 24. října 2017 S Bökerem souhlas, za mě Urban Trapper. Mám jej pár dní (střenky G10) a zatim spokojenost veliká.http://www.noze-nuz.com/boker/BOP03235.php
pebe Odesláno 24. října 2017 Nahlásit Odesláno 24. října 2017 já nosím jako EDC docela malý, ale lehoučký Fallkniven U v edici Gemini (jsem Blíženec)nemá teda nic z těch požadavků
Lion Odesláno 24. října 2017 Nahlásit Odesláno 24. října 2017 Já už 2 dny čumím na Mcustu a spekuluji, jak ji sem dostat ze států za 100 (zelená) a 120 babek (žlutá)... Akorát nejsem zas až takovy gentleman a mam strach jak to bude dojebaný, az tim nakrajim buřta, namazu rohlík, otevru krabici apod. Nedejboze kdybych tim otevrel konzervu, orezal klacek a strenkama otevrel pivo... Jako nestojí to ranec, ale abych si nepoškodil karmu nebo tak něco Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Maxel Odesláno 24. října 2017 Nahlásit Odesláno 24. října 2017 (upraveno) Kdybys to rozštípnul, jak to sem dostat, taky bych si jednu (zelenou) vzal Jinak jsem měl Mcusta Damascus Tactility a sice nijak extra zahulit nedostala, čepel se zdála že něco snese. Upraveno 24. října 2017 uživatelem Maxel
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se