Radek124 Odesláno 17. října 2017 Nahlásit Odesláno 17. října 2017 (upraveno) Janko, někdo dělá ručně kouzla se dřevem a kovem (kromě zmíněného Hanese který už pár let tlačí spíš vlastní produkci znám osobně třeba Richarda Tesaříka - ale to už je jiný kvalitativní i cenový level, takže nemá smysl brzdit ho v rozletu tovární kudlou), jiní to zas umí sakra dobře s NC frézkou - z poslední doby mě napadá třeba mydlinka?, se kterým je i fajn domluva. Záleží samozřejmě i na tom kam chceš tu předělávku "stylově" posunout - a právě proto na knife existují i vlákna s poptávkami pro nožíře... Upraveno 17. října 2017 uživatelem Radek124
Karlos Odesláno 17. října 2017 Nahlásit Odesláno 17. října 2017 janko: Já na tvém místě bych se toho vůbec nebál. Manuálně zručný jsi, představu máš, tak nevidím problém.A sám víš, že vlastnoruční výrobek hřeje nejvíc. Prostě si na chvíli odpočineš od řemenů a uděláš si pro radost nůž.
Chosef76 Odesláno 20. října 2017 Nahlásit Odesláno 20. října 2017 Rád bych do komba ke svému ZT452 Sinkevich našel ještě nějakého malého celokovového gentlemanského zavíráka do obleku. Nějaké ověřené tipy? Díky. Sent from my iPad using Tapatalk
Maxel Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 Zrovna včera jsem se na tohle téma bavil s jednim členem. Může někdo z nožově-více-vzdělaných členů pár slovy popsat, proč je Sebenza taková modla ve světě nožů? Dokonce jsem tuhle někde četl ?rolex mezi noži?. Nerýpu, fakt mě to zajímá.
ohrenstein Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 Sebenza je symbolem přesnosti ve výrobě, alespoň pro mne. Ve strojní výrobě přesnost zvyšuje cenu exponenciálně. Přesný výbrus, bushing pivot, uvedení integral/frame lock, CPM S30V. Chris Reeve tvrdil, že splňujou normy na přesnot jakou vyžaduje NASA na výrobu raketoplánu.No a dnes je Chris v důchodu a s tou přesností už to prý není tak slavný.
Karlos Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 (upraveno) Maxel: Ve světě hodinek jsou takovéhle situace ještě výraznější.Moje odpověď: Výrobci se povedlo vytvořit v lidech pocit, dojem. Stejně jako se to povedlo třeba tomu Rolexu. Upraveno 21. října 2017 uživatelem Karlos
lac1 Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 Zrovna včera jsem se na tohle téma bavil s jednim členem. Může někdo z nožově-více-vzdělaných členů pár slovy popsat, proč je Sebenza taková modla ve světě nožů? Dokonce jsem tuhle někde četl ?rolex mezi noži?. Nerýpu, fakt mě to zajímá.Mrkni sem, mas tu popisanu historiu a vyvoj sebenzy. http://www.sharplife.eu/index.php/svetovi-noziari/149-chris-reeve?showall=1Na yt mas 3dielny film o chris reeve cutlery.Nazov the exqusite blade.
Maxel Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 Což to si vygooglit umit taky ; nic ve zlém Mě spíš zajímal pohled ?majitele? nebo někoho znalého. Stejně jako historie Rolex a jejich příběh neřekne moc o tom, proč maj takovou pozici na trhu a mezi fandy, jakou maj.
Radek124 Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 (upraveno) No zrovna spojením NASA - raketoplány - přesnost bych se moc nechlubil (věřte že vím o čem píšu).Maxel promine, ale Sebenza se skutečně snaží pasovat do role ala Rolex - nudný masově strojně vyráběný krám 20 let bez nápadu, extra ergonomie, inovací a bonusových funkcí, čím dál tím víc zaměřený na "Novyje Russkije", kteří absenci vlastního rozhledu nahrazují hledáním nejdelší/nejdražší fronty a spekulováním o resale value u limitek s kamínkama (!)... A teď ať si mě jejich majitelé/prodejci třeba sežerou PS: nejde jen o závist (mám i dražší nože) a "nekonstruktivní prskání" - ale za prachy co stojí nová Large Sebenza si dnes můžeš u nožíře navymýšlet co hrdlo ráčí... Upraveno 21. října 2017 uživatelem Radek124
lac1 Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 No zrovna spojením NASA - raketoplány - přesnost bych se moc nechlubil (věřte že vím o čem píšu).Maxel promine, ale Sebenza se skutečně snaží pasovat do role ala Rolex - nudný masově strojně vyráběný krám 20 let bez nápadu, extra ergonomie, inovací a bonusových funkcí, čím dál tím víc zaměřený na "Novyje Russkije", kteří absenci vlastního rozhledu nahrazují hledáním nejdelší/nejdražší fronty a spekulováním o resale value u limitek s kamínkama (!)... A teď ať si mě jejich majitelé/prodejci třeba sežerou PS: nejde jen o závist (mám i dražší nože) a "nekonstruktivní prskání" - ale za prachy co stojí nová Large Sebenza si dnes můžeš u nožíře navymýšlet co hrdlo ráčí...Ocividne si dost mimo.Uved mi jediny priklad noza, ktory presiel viac inovaciami ako sebenza od vyroby prototypu. Tak isto noz ktory ziskal viac oceneni, kde hlasovali uzivatelia.
lac1 Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 Což to si vygooglit umit taky ; nic ve zlém Mě spíš zajímal pohled ?majitele? nebo někoho znalého. Stejně jako historie Rolex a jejich příběh neřekne moc o tom, proč maj takovou pozici na trhu a mezi fandy, jakou maj. Sebenza 21 large, je podla mna jeden z nejlepsich kompromisov velkosti/vahy/dizajnu na bezne nosenie. Jednoducha udrzba, minimum komponentov. Clovek nemusi riesit centrovanie, podlepovanie capu loctitom a podobne. V pripade problemu s dielom, ma clovek dozivotnu zaruku. Pripadne za par korun zozenie srubky, nechas spravit GO povrchovky u Reeva a pod. Ponuka za cenu posty aj zdarma nabrusenie, co z EU asi nevyuzie nikto . Ma bohatu historiu a cenu noza si clovek musi v hlave odovodnit kazdy sam. Povedal by som, ze su dve skupiny ludi s nazorom o sebenze. Metoda Love / Hate.
Návštěvník YPO Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 Sebenza 21 large, je podla mna jeden z nejlepsich kompromisov velkosti/vahy/dizajnu na bezne nosenie. Jednoducha udrzba, minimum komponentov. Clovek nemusi riesit centrovanie, podlepovanie capu loctitom a podobne. V pripade problemu s dielom, ma clovek dozivotnu zaruku. Pripadne za par korun zozenie srubky, nechas spravit GO povrchovky u Reeva a pod. Ponuka za cenu posty aj zdarma nabrusenie, co z EU asi nevyuzie nikto . Ma bohatu historiu a cenu noza si clovek musi v hlave odovodnit kazdy sam. Povedal by som, ze su dve skupiny ludi s nazorom o sebenze. Metoda Love / Hate.to jsou takový zaslepený smyšlenky, že je mi z toho víc zle než z Bureše ..... bohatá historie ? ... https://www.chrisreeve.com/history.html ..... kurva drát .... historii si představuju trochu jinak ..... reeve je dobrej nůž, ale rozhodně ne tak dobrej aby si zasloužil více pozornosti než ostatní výrobci
lac1 Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 a jak konkretnejsie si predstavujes historiu ? v com vidis zaslepene myslienky, niekomu nieco sedi do ruky a inemu nesedi. to ze nechcem zbierat rozsypane gulicky z lozisiek od ZT, pripadne rozklepavat nit capu od Burese je kazdeho osobna vec. pomer cena/vykon tu urcite neni, tak ako to ma opinel a victorinox, ale o tom to neni.
Návštěvník YPO Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 historie od roku 1993 pro mňe není historie .... to je možná historie pro někoho kdo se narodil v roce 1994 .... pokud si to dočetl až do konce tak jsem psal, že to není špatný nůž, ale není tak dobrý, aby si zasloužil pozornost jakou má .... dva kousky titanu a běžná ocel čepele si fakt nadměrnou pozornost nezaslouží .... v tomhle ohledu je na tom teda ten rolex trochu líp i když mňe taky sere
lac1 Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 aha tak, celkovo historiu.. ja som myslel historiu konkretne toho modelu sebenzy, ktora existuje od 1987. pozornost je dana tym, ze sa povazuje za etalon medzi zatvaracimi nozmi za tu dobu. tvojim pohladom na vec "dva kousky titanu a bezna ocel" to je potom tazko pochopitelne ta pozornost a pozicia na trhu. hlavne v dobe aliexpressu a dhgate, kde clovek na pohlad rovnake dva kousky titanu a kus ocele ma za 50$ ?
Návštěvník YPO Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 hele já za etalon považuju to, že to nikdy neprodám respektive by se to mělo prodat pouze v nouzi(ale já sem divnej) .... sebenzu (jednu) jsem vlastnil stejně jako jeden rolex .... oboje jsem bez ostychu prodal, protože mňe to nijak neoslovilo a za etalon to nepovažuju .... zřejmě stejně jako ti co zde prodávají rolex a na knife sebenzu
Návštěvník qoyi Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 hele já za etalon považuju to, že to nikdy neprodám respektive by se to mělo prodat pouze v nouzi(ale já sem divnej) .... sebenzu (jednu) jsem vlastnil stejně jako jeden rolex .... oboje jsem bez ostychu prodal, protože mňe to nijak neoslovilo a za etalon to nepovažuju .... zřejmě stejně jako ti co zde prodávají rolex a na knife sebenzu A jakej nůž je pro tebe etalon? Jen mě to zajímá.
Chosef76 Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 Koukám, že moje otázka na gentlemanskej zavírák do obleku rozpoutala plamennou diskuzi. Sebenzu jsem v ruce neměl, ale nějak zvlášť mě nezaujal, to teda musím přiznat (narozdíl od Rolexek). Žádné další tipy nejsou? Spyderco Harpy to mě vzalo za srdce ;-) Sent from my iPhone using Tapatalk
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se