Frantik Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 Mam teď Harpy par dnů s je to zajimavej kousek :-) Vždycky se mi líbil ten brutální a ulitlej tvar :-) Tak uvidime.
mAra_ Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 (upraveno) Já mám větší matriarch. Ale moc mi teda nakonec decentní gentlemansky nozik nepřijde :-) Na to mám Mcustu. Ta mi na to přijde vhodná. Upraveno 21. října 2017 uživatelem mAra_
lac1 Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 Chosef mas nejaky preferovany typ poistky, material cepele nerez/uhlik, velkost cepele, hladke ostrie zuby?
lazy Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 Zkus s tím nakrájet a vykrojit jablko Ale mám ji taky rád, zařek jsem se, že neprodám.
Návštěvník qoyi Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 Frantik: ty zoubky na té rovině u špičky jsou schválně nebo tim fakt něco řežeš?
Chosef76 Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 Chosef mas nejaky preferovany typ poistky, material cepele nerez/uhlik, velkost cepele, hladke ostrie zuby? Framelock, nerez, malý nůž, hladké ostří, celokovový. Vím, že nabídka je obrovská, ale nějaké tipy a zkušenosti potěší. Průběžně studuju videa na noze-nuz.com. Prostě nějakýho ?fešáka? do kapsy obleku. Sent from my iPhone using Tapatalk
Chosef76 Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 Já mám větší matriarch. Ale moc mi teda nakonec decentní gentlemansky nozik nepřijde :-) Na to mám Mcustu. Ta mi na to přijde vhodná.Ano, Mcusta určitě takovou nabídku má. Třeba tento mě okouzlil na první pohled. http://www.noze-nuz.com/mcusta/MCU33D.php Sent from my iPhone using Tapatalk
Frantik Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 Frantik: ty zoubky na té rovině u špičky jsou schválně nebo tim fakt něco řežeš? Řežu s tím hlava nehlava :-)
Maxel Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 (upraveno) Ano, Mcusta určitě takovou nabídku má. Třeba tento mě okouzlil na první pohled. http://www.noze-nuz.com/mcusta/MCU33D.phpSent from my iPhone using TapatalkJen bacha, tahle Mcusta nemá klip, takže jako EDC jedině přímo do kapsy. Mě to neva a víceméně další moje kudla bude právě tuten. Nebo TiSpine, ZT0770, damašková Delica, a iks dalších no Abych nebyl zcela ot, tak před pár dny došla ?limitka? Opinel no. 8. Jako jo, asi dobrý. Ale na kudlu za 12 kil, složenou (doslova) z pár komponent, limitka 30 tisíc kusů, atd. ... no prostě jsem čekal trochu lepší zpracování. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 21. října 2017 uživatelem Maxel
jebiga Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 Jen bacha, tahle Mcusta nemá klip, takže jako EDC jedině přímo do kapsy. Mě to neva a víceméně další moje kudla bude právě tuten. Nebo TiSpine, ZT0770, damašková Delica, a iks dalších no Abych nebyl zcela ot, tak před pár dny došla ?limitka? Opinel no. 8. Jako jo, asi dobrý. Ale na kudlu za 12 kil, složenou (doslova) z pár komponent, limitka 30 tisíc kusů, atd. ... no prostě jsem čekal trochu lepší zpracování.Pokud te uz neba tak ji za 6 kil koupím :-))
Maxel Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 Pokud te uz neba tak ji za 6 kil koupím :-))Mam snad na čele (nebo jinde) napsáno czuraq?
jebiga Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 to byl for a ticha zavist ze ho mas :-))
Maxel Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 Proč závist, dyť se dá ještě normálně koupit:https://www.kapesni-noze.cz/klasicke-zaviraci-noze/opinel-n-08-colombo-1492-1992/ Akorát teda za full palbe no.
cali Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 vcera dorazil,... rodina Fenixov je kompletna Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník qoyi Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 Chosef, ta mcusta nemá frame lock
Chosef76 Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 Chosef, ta mcusta nemá frame lock Vím, framelock bych preferoval, ale není podmínkou. Sent from my iPhone using Tapatalk
Radek124 Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 Desetitisícové "limitky" Opinelů/Švýcaráčků/Rolexek a dalších krámů chrlených NC mašinama by asi byly na delší diskusi - ale kdo chce koupí a případně pošle dál, kdo jen toužit a závidět, ať si závidí. Sice netuším co měl kdy Opinel společného s Kryštofem Kolumbem, ale "sbírku" esteticky nezkazí - a když nic jiného, furt je ten žabikuch regulérně použitelný a netřeba se u něj trápit s "resale value" (viz titanové+pískované Sebenzy, luxusnější Spyderca, Microtechy atd) - protože i když jeho případné zničení majitele zamrzí, nebude rodina měsíc o hladu ad "drápky s dírou": dlouho jsem se téhle kategorii (a obecně jednočepelkovým zubatým nožům) vyhýbal, ale můžu říct že i po pár týdnech mě vyloženě baví Matriarch jen tak vytasit z vyhrazené kapsy a s tou psychopaticky zahnutou špicí něco (třeba obal v obchodě nebo bublinkovku v balíku, ježííiš to je božííí ) nemilosrdně rozpárat... "Gentlemanský nožík" pro 21. století to teda rozhodně není (notabene v černěném provedení s otvíracím hákem), za ten se dá IMHO považovat jen něco co dnešní změkčilé spoluovčany při "tasení" zbytečně nestresuje - třeba 58-93mm švýcaráček (klony od mikovu nevyjímaje), rybička, malý křiváček od Opinelů, "nemilitantní" malý multitool, nebo něco ala decentní "nožík na dopisy" od nožíře... ale chápu že tohle má dnes asi každý nastavené jinak (něco ala Suby nebo plastová Géčka k obleku). 2Maxel&MCusta: nebyla to ta mrcha o kterou ses na Sedle tak hnusně pořezal, potom cos ho "tip-up" pootevřený lovil z kapsy? Zlaté švýcaráčky se silnou hřbetní pružinou, "samosvorní" drápopavouci s backlockem a nebo AO kudly s pojistkou proti otevření - u nich by se to nejspíš nestalo... ...Budiž bráno jako malé popíchnutí ke všeobecnému preferování Framelocků u zavíráků s víceméně rovným hřbetem a špičkou směřující vzhůru
Maxel Odesláno 21. října 2017 Nahlásit Odesláno 21. října 2017 Nn, to byl Kershaw Nura. Zrovna dneska jsme o tom mluvili s Lukyn77, když byl u mě na kafi Pěkně mě tenkrát kuchnul. Od tý doby jsem ho vozil v kufru na služebky, ale do kapsy už se napodíval.
ZLOjasna Odesláno 22. října 2017 Nahlásit Odesláno 22. října 2017 (upraveno) Nie som fanusik crk, ale rozhodne ho respektujem. Nazor ze staci capnut medzi dva kusy titanu beznu ocel je tak trochu detinsky Pretoze v dobre ked vznikla sebenza titan na noze v podstate nikto nepouzival, tu beznu ocel tiez nikto - ale crk nespopularizoval len s30v, ale aj ine ocele ktore boli vo svojej dobe spickou, a samozrejme framelock - ktory je dnes tak popularny je vynalezom crk. Takze sebenza je podla mna o tom, ze predbehla vyrazne dobu - ved dnes su titanove framelocky najpopulrnejsie, takze je celkom pochopitelne ze ich pradedo ma status legendy. A znacku crk robi ikonickou okrem sebenzy aj mnoho dalsich inovacii za ktore ziskali mnoho cien. A zrovna spominany mikov alebo opinel napriek dlhsej historii nema taky progres a tolko vynalezov a patentou... Upraveno 22. října 2017 uživatelem ZLOjasna
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se