Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nee kluci damašek to není, když je to z té hanibalky ale že je umí, tak jsem to myslel. Špek je dobrej a flekatý je to od rzi ale je to jenom taková co se snadno rozlejskne třeba tím špekem. Jo a jednu malou třešňovici navrch!

Odesláno

Zdravím,

děkuji za vložená fota z jarní výstavy v Brně, další fota jsou na Knife.cz. Chystal jsem se na výstavu, chystal a těšil, ale nakonec nejel.....tak až na podzim.

Odesláno

Tento jsem si nechal vyrobit loni v létě v Indii. V jednom městečku jsem narazil na chlápka co dělal nože z damašku a když jsem si nevybral z toho co měl, udělal mi do druhého dne jeden na přání...

post-1707-1236771226.jpg

Odesláno
Tento jsem si nechal vyrobit loni v létě v Indii. V jednom městečku jsem narazil na chlápka co dělal nože z damašku a když jsem si nevybral z toho co měl, udělal mi do druhého dne jeden na přání...

Tož pěkně ti na ten plech namaloval vlnky a očka... :withstupid:

Odesláno (upraveno)
Manželka pochádza zo starej sedliackej rodiny, takže som sa za vyše 20 rokov niečo priučil.

No a co takhle přijet na pražský sraz, na levou ručku Teutonie, do pravé šrůtku slaninky a dveře ti rádi podržíme aby nic nepřišlo k úhoně :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno
No a co takhle přijet na pražský sraz, na levou ručku Teutonie, do pravé šrůtku slaninky a dveře ti rádi podržíme aby nic nepřišlo k úhoně :thumbsup_anim:

A v podpaží fľašku domácej na rozšírenie ciev po tej slaninke :speak_cool: . Máš celkom dobré nápady.

Odesláno
Tyhle nože jsem chtěl taky koupit. Na steaky do kuchyně. Dej pak vědět jaké jsou.

Nože od pana Poka můžu jen doporučit. Nejlepší cena/výkon. Už jsem jich koupil asi 50 pro své známé a příbuzné - všichni jsou spokojeni.

Odesláno

Máte mě na svědomí, plantážníci s kudličkama. Zahlídnul jsem tu pár pěkných obrázků a teď vyhlížím pošťáka :goof:

post-59-1237588716.jpg

A to vořezávám tak tužky a jednou za rok jdu na houby... no co, budu s tím votevírat obálky.

Odesláno
Máte mě na svědomí, plantážníci s kudličkama. Zahlídnul jsem tu pár pěkných obrázků a teď vyhlížím pošťáka :goof:

A to vořezávám tak tužky a jednou za rok jdu na houby... no co, budu s tím votevírat obálky.

Ten se Hejkalovi povedl, je parádní. :speak_cool:

Odesláno
Máte mě na svědomí, plantážníci s kudličkama...

Viktore nápodobně, akorát mně se děsně líbí nože od Hloha, jen nevím co s ním budu řezat :)

post-417-1237609280.jpg

foto: Hloh, knife.cz

Odesláno (upraveno)

pěknej perořízek, do kanclu jak dělanej.

Jinak já mám taky něco. Dodělal jsem na objednávku tento design. Možná se postarám i o výrobu. Rozhodoval jsem se mezi takovým tím naturščik stylem, co prováděj ti patlalové z knife.cz a high-tech. Vyhrálo to druhý. Čepel ocel 1095, titanový příložky, mnou modifikovanej speed lock a eben. Ještě pro ty co si myslej, že jde všechno sfouknout za pár kaček...nákladová položka na výrobu 20 ks. 143 000,- (včetně mojí maličkosti). Takže, jak vzniká takovej návrh.

Upraveno uživatelem hciq
Odesláno
pěknej perořízek, do kanclu jak dělanej.

Jinak já mám taky něco. Dodělal jsem na objednávku tento design. Možná se postarám i o výrobu. Rozhodoval jsem se mezi takovým tím naturščik stylem, co prováděj ti patlalové z knife.cz a high-tech. Vyhrálo to druhý. Čepel ocel 1095, titanový příložky, mnou modifikovanej speed lock a eben. Ještě pro ty co si myslej, že jde všechno sfouknout za pár kaček...nákladová položka na výrobu 20 ks. 143 000,- (včetně mojí maličkosti). Takže, jak vzniká takovej návrh.

Nechci, Ti do toho nějak kecat :thumbsup_anim: , ale dávat na čepel u takovýho, krásnýho zavíráku uhlíkovku 1095, je podle mě holej nesmysl. Ideální by byla, RWL-34, případně Elmax, to by byla bomba. Páč, dávat k titanovejm příložkám a ebenu, uhlíkovku je stejný, jako dát do Porsche, motor z Favorita. Uhlíkovka se používá hlavně u delších čepelí, kvůli houževnatosti a nízkým nákladům. Při intenzivněším používání, u malého nože s tloušťkou čepele cca. 3 mm, uhlíkovku za nějakou dobu vybrousíš, s RWL, nebo Elmaxem máš nůž na furt. Nemluvě o tom, že na uhlíkovce, když se o ni nebudeš starat, se korozi nevyhneš. :sad01_anim:

P.S. Možná by se ty nože, dali udělat levnějc. :smile_anim:

Odesláno
Nechci, Ti do toho nějak kecat :thumbsup_anim: , ale dávat na čepel u takovýho, krásnýho zavíráku uhlíkovku 1095, je podle mě holej nesmysl. Ideální by byla, RWL-34, případně Elmax, to by byla bomba. Páč, dávat k titanovejm příložkám a ebenu, uhlíkovku je stejný, jako dát do Porsche, motor z Favorita. Uhlíkovka se používá hlavně u delších čepelí, kvůli houževnatosti a nízkým nákladům. Při intenzivněším používání, u malého nože s tloušťkou čepele cca. 3 mm, uhlíkovku za nějakou dobu vybrousíš, s RWL, nebo Elmaxem máš nůž na furt. Nemluvě o tom, že na uhlíkovce, když se o ni nebudeš starat, se korozi nevyhneš. :sad01_anim:

Samozrejme mat uhlikovku v nozi za 10K to muzi mat iny dovod nez ze vyrobca zrovna nemal nic lepsie po ruke.

Ja myslim ze ked tam h. dal uhlik, tak najskor asi pre to ze si to odbertel zelal inak verim ze na to co pises by prisiel v pohode aj sam... tak ako niekto to rad horuce tak niekto proste rad uhlik :)

Odesláno

Nejsem žádný fanda do nožů a vlastně se v nich moc nevyznám, ale zajímalo by mě, proč se na špičkové zakázkové nože používají takové "divné" oceli a ne nějaká standardní nástrojkovka. Připadá mi, že například taková 19712 (středně legovaná Cr-W-V), zakalená na 62 nebo 63 HRC, se na nějaký ten pořádný nůž přímo nabízí. Jě nějaký důvod nebo je to jen taková nožařská alchymie?

Odesláno

taky jsem navrhoval něco kosmičtějšího jako je třeba ta RWL-34. Je tu ale vazba na ten uhlík a cena je včetně mojí maličkosti.

Odesláno (upraveno)
Nejsem žádný fanda do nožů a vlastně se v nich moc nevyznám, ale zajímalo by mě, proč se na špičkové zakázkové nože používají takové "divné" oceli a ne nějaká standardní nástrojkovka. Připadá mi, že například taková 19712 (středně legovaná Cr-W-V), zakalená na 62 nebo 63 HRC, se na nějaký ten pořádný nůž přímo nabízí. Jě nějaký důvod nebo je to jen taková nožařská alchymie?

19 712- SOLAR má jen 1,45 - 1,80 chrómu, tudíž neodolává korozi, ukrojíš jablko a už máš na noži fleky. RWL-34 a Elmax, jsou nerezovky, vyrobené práškovou technologií, svým způsobem, jsou to taky nástrojovky, ale velmi houževnaté i na 61-62 HRc.

Upraveno uživatelem BUBÁK
Odesláno
taky jsem navrhoval něco kosmičtějšího jako je třeba ta RWL-34. Je tu ale vazba na ten uhlík a cena je včetně mojí maličkosti.

Jasně, jak si zákazník přeje, takový to bude mít. :thumbsup_anim: Kdo, Ti je bude dělat, jestli to není tajný?

Odesláno (upraveno)

Vy mě štvete! Nejenom, že pomalu rozšiřuju svojí sbírku hodinek, ale ted si ještě k narozeninám koupím nůž...jen ještě nevím jaký :-). Něco malého, pěkného (asi) z damašku, aby se to pěkně nosilo, nebál sem se ho vzít pod stan (aby se mu chudáčkovy pěknýmu něco nestalo :-D) ale aby byl funkční. něco jako má viktor, jen asi zavírací. Nějaké nápady, narazil někdo v poslední době na něco co by stálo za hřích?

PS: mimochodem, co říkáte na toto? http://www.knife.cz/Knifecz/Recenze/tabid/...06/Default.aspx

Upraveno uživatelem Alessio
Odesláno (upraveno)
... ale aby byl funkční. něco jako má viktor, jen asi zavírací...

On je zavírací, před chvílí dorazil a chystá se na první tužku. Do ruky sedne, jako by ho Hejkal dělal na míru.

post-59-1237802263.jpg

Bídné foto mobilem.

EDIT: a teď znova za Simonem, aby na něj vyrobil nějaký středověkem inspirovaný pouzdro, ale víckrát se do tohodle vlákna už nepodívám!

Upraveno uživatelem Viktor

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...