ohrenstein Odesláno 2. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2018 (upraveno) Jo mám, koupil jsem je asi před 3 roky na výstavě v Praze. A taky mám Fallkniven CC4 a ta bílá keramika je o úplně ničem jiném. Bere to i tvrdé ocele s příjemným feedbackem.Teď jsem tu keramiku pro srandu od Jan03 vytáhl ze šuplíku a vopravdu nee. edit: chápu, že někdo nechce dát 5-10k nebo i více Kč,- za brusivo, ale za tisíc či dva už se něco dá pořídit. Když jeden kámen tak 400/500 JIS R 6001 a pokud dva tak přidat 1000-3000 JIS. Upraveno 2. prosince 2018 uživatelem ohrenstein
chloupek Odesláno 2. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2018 ale to přece není o penězích naopak mám osobní zkušenost s brousky v řádu pár tisíc a je to taky kus od kusu a u mě tedy nic moc (bohužel už je nemám, ale je to pát let) ... kdybych chtěl brousit z ruky (a já neumím dělat věci napůl), tak do kamenů v téhle ceně už bych nešel, ale nejlepší je to stejně nakonec zkusit a o brouscích od Jan03 je na knife referencí mraky
ohrenstein Odesláno 2. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2018 No právě na základě referencí jsem to koupil. A byl jsem zklamán. Ale je to o penězích. Zkoušel jsem Taidea brousek a nic moc. Mám doma brousek z japanesechefsknife a ten povrch je hladkej, u Taidei je to jak když tam někdo nasype písek.S tím vyzkoušením souhlasím, proto taky v tom mám tolik peněz za ty léta.A skončil jsem u diamantů, ale i tam je sranda klasika povrchovka, pak v mase kovu nebo v pryskyřici a nebo dokonce i vypalovaný(vytrified) dělaj, ale to je jeden tak v ceně Sebenzy hádám poněvadž to je novinka.Ten kanál BBB jak jsem dal odkaz nahoře, Shawn tam popisuje rozdíl mezi brusivy v několika videích a tak nějak to umí líp popsat/okecat než-li já.
chloupek Odesláno 2. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2018 (upraveno) s dia brousky s Tebou bez výhrad souhlasím, ale i tam je kvalita velmi různá samozřejmě že JE to o penězích, ale ne ve smyslu primárně a za každou cenu ušetřit, vždyť to i píšu, nakonec ten nůž to stejně vždy ukáže Upraveno 2. prosince 2018 uživatelem chloupek
ohrenstein Odesláno 2. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2018 Tak to s těma penězma jsem tě špatně pochopil.S tou kvalitou diamantů tj jasný. Venev pryskyřice vs Naniwa pryskyřice (resin bonded). U hrubých zrnitostí bych šel klidně do Veneva (mám tu malou sadu oboustraných brousků FEPA-F 100-2000/150-1?m) tu Naniwu jsem osobně nevyzkoušel. Ty od Naniwy by měly být hladší(smoother) Hrubé a střední zrnitosti od Venevu s klidem doporučím, bohužel ten 3/1?m nejsou ono.Abych jen nekecal. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník YPO Odesláno 2. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2018 kdo neumí zacházet s tímhle ...... jako by nebyl
chloupek Odesláno 2. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2018 (upraveno) nojo, ale z toho, co píšeš, dostane "normální" člověk záchvat PM2 jsem měl moc rád 2YPOna brousku na kosu jsem bývalé ženě brousil nože roky, pak jsem to jednou udělal podle mě pořádně a bylo mi řečeno, že je to úplně blbě a ať to předělám na tom skvělém brousku, protože se to hned ztupí ... když s ním krájí na talíři Upraveno 2. prosince 2018 uživatelem chloupek
ohrenstein Odesláno 2. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2018 Chloupku jestli chceš dostat záchvat tak se koukni na gritomatic.com a ty si nechávaj dělat věci od Naniwy, Atomy, Venevu, Poltavy atd., ale ty ceny.Dělaj jak velký kameny tak pro Edge Pro a KME systemy. Metal bonded CBN whetstone bratru za 350,- ? a pro Edge Pro za 100,-? ty diamantový stojej asi polovinu, ale to se musí shánět jinde.Brousek na kosu je pro Opinel a vůbec jednoduché uhlíkovky více než adekvátní to je snad jasné, taky mám Opinel nůž doma, takováhle geometrie výbrusu by měla být běžnější mezi výrobci.Abych to shrnul broušení a brusivo může být stejně bláznivej koníček jako nože samotný
chloupek Odesláno 2. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2018 já už dlouho nejsem "normální" člověk KME mám, mají myslím jedny z nelíp zpracovaných dia brousků ... nakonec, třeba na sebe někdy natrefíme na knife
ggrand Odesláno 4. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2018 Vy, co se s tím ostřením serete a děláte z toho vědu asi nože nepoužíváte.Jinak rodinka: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Martin JJJ Odesláno 4. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2018 Tak se mi podařilo něco ukořistit od Milana.... Ale je to pro kolegu, za obětavé služby vlasti... :-) Nicméně práce excelentní... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
chloupek Odesláno 4. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2018 (upraveno) krásnej, to kolega dobře sloužil Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 4. prosince 2018 uživatelem chloupek
prischera Odesláno 5. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2018 No ste mi zas dali, že já sem lezu kudla od červa objednaná, du nedočkavě vyhlížet pošťáka .
chloupek Odesláno 5. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2018 (upraveno) jaká to je? a aby to nebylo až moc jednoduchý Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 5. prosince 2018 uživatelem chloupek
prischera Odesláno 5. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2018 Všechny jsou krásný. Docela dlouho jsem váhal mezi Kocůrem, Vúdlorem, Horoněm a Dejvem. Chtěl jsem náhradu za svojí finku od EKA, se kterou jsem si moc nesedl. Takže střední pevnej nůž na vandry, do kombinace k zavíráku, ale nic extra masivního. A nakonec to vyhrál Horoň. Samozřejmě sem dám fotky, hned jak bude doma .
chloupek Odesláno 5. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2018 já ten nůž znám, to je skvělá volba (ale to od červíka všechno ) ... jaké budeš mít pouzdro?
prischera Odesláno 5. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2018 (upraveno) Toulcové pouzdro z hověziny, a bylo mi jasný, že ho znáš . Specifikaci jsem psal spíš proč konkrétně horoň. Tak doufám, že jsem to trefil Upraveno 5. prosince 2018 uživatelem prischera
chloupek Odesláno 5. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2018 (upraveno) budeš spokojený jeden ze zmijáků je synův Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 5. prosince 2018 uživatelem chloupek
bohus76 Odesláno 6. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2018 Trochu jsem si pohrál s naší letitou mačetou,má na sobě letopočet 1914 a vypadala takto,ty nové fotky jsou po léčbě a udělání pouzdra u mistra z ČL. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Murphy97 Odesláno 6. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2018 Hele chlapi, ja jsem uplna lama v tomhle a z googlovani jsem trochu zmatenej.Jak je to s typem oceli na noze?Kdyz vidim tohle, treba, "Blade Material:8Cr13MoV" - jak to souvisi s typem oceli (jako treba 440 A,B,C)?Sorry za blbej dotaz, pripadne uvitam odkaz na nejaky clanek, kde si neco prectu..Dikes
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se