Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

2bohus76

to je umělecká práce a kůže s mačetou dobrý kontrast, ale ladí to dokonale :thumbsup_anim:

2murphy97

předesílám, že nejsem metalurg - v tomto případě je název současně základní informací o složení resp. typu oceli. čísla jsou objem a je to chrom - molybden - vanadová ocel, přesné složení je třeba si najít, třeba řada 440, AUS atd. už jsou jen názvy a složení a vlastnosri si zase musíš najít ... existuje pár dobrých přehledů, ale obvykle se to opisuje z pár zdrojů :lol2:

moje osobní zkušenost je, že reálné vlastnosti ne vždy odpovídají papírovým parametrům, protože jde i o kombinaci složek a především o kvalitu zpracování, taky je to obzlášť alchymie :)

Odesláno

Hele chlapi, ja jsem uplna lama v tomhle a z googlovani jsem trochu zmatenej.

Jak je to s typem oceli na noze?

Kdyz vidim tohle, treba, "Blade Material:8Cr13MoV" - jak to souvisi s typem oceli (jako treba 440 A,B,C)?

Sorry za blbej dotaz, pripadne uvitam odkaz na nejaky clanek, kde si neco prectu..

Dikes

Snadno stravitelný základní popis

https://www.bladehq.com/cat--Best-Knife-Steel-Guide--3368

Odesláno

to je moc dobrý :) pořád je ale dobré vědět, že stejná ocel je u různých výrobců velmi různá ... třeba VG-10 od spy už bych si po zkušenostech asi nepořídil, tutéž ocel má al-mar nebo mcusta špičkově zpracovanou  :)   

Odesláno

Ahoj, děláme pouzdra na nože z hoveziny a vytepeme zdobení (obrazek, monogram) na prani.Kouknete na : brasnarstviflorianovi.sweb.cz. Třeba se domluvíme.

Návštěvník YPO
Odesláno

tady je krásně vidět, že S30V a S35VN ..... je poměrně vyrovnaná ocel ve všech směrech ...... snad možná i CPM154 .......... zbytek se v domácích podmínkách nedá nabrousit ...... respektive dá, ale stojí to daleko více úsilí

oponent může namítnout, že ten zbytek bude déle ostrý, ale to je tak relativní, že nákup drahé  třeba S90 nbo S110 mi  nedává vůbec smysl

Návštěvník YPO
Odesláno

no jasně .... já sem si hned myslel, že je ten článek úplná píčovina

Návštěvník YPO
Odesláno

dete tam někdo ze známejch ksichtů v neděli ? ....... pokud nevyjedu, tak bych se zašel podívat

Odesláno

diky za pripomenuti, malem by mi to uteklo

vem tam pls toho Chrise, omrknul bych ho ;-)

dete tam někdo ze známejch ksichtů v neděli ? ....... pokud nevyjedu, tak bych se zašel podívat

Odesláno

potvrdim.. m390 mi neprisla obzvlast problermaticka. zato ja sa vzdy popasujem s VG10..

To mám ze svojí zkušenosti :) Není to ani týden, co jsem dělal fazetu na M390 a zas tolik úsilí to nebylo ;)

Mohla bejt špatně zpracovaná ;)

Návštěvník YPO
Odesláno

diky za pripomenuti, malem by mi to uteklo

vem tam pls toho Chrise, omrknul bych ho ;-)

si tam neco koupis ..... reev neni pro decka :)
Návštěvník YPO
Odesláno

PŘESNĚ ...... nejdu ...... musím makat ..... nejsou lidi .....prej

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...