Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Včera bola v Bratislave výstava nožov. Už som nezaváhal a kúpil Kershaw Junkyard Dog II Composite Blade, ktorý nevyhovuje predpisom vo veľkej časti Európy. Prikladám foto z krstu tejto "zbrane" - premazanie domácou slaninou a hruškovicou (+ vlastnoručne pečený chlieb z domácej pekárne a cibuľka zo záhrady ;) )

Týmto zároveň pozdravujem všetkých tých posl?ancov, ktorí schvaľujú predpisy a zákony v rôznych európskych krajinách týkajúcich sa nosenia nožov, aby - keď sa dostanú k domácej slaninke, túto odkusovali zubami prípadne ju pižlali manikúrovým pilníčkom (ak jeho nosenie dovtedy tiež nezakážu) a k tomu si odlamovali chlieb z bochníka a prikusovali cibuľu, očistenú vlastnými nechtami...

Do "zátišia" som pridal Fortisy, aby tam bolo niečo aj z našej hlavnej témy... :D

post-3792-1240141773.jpg

Upraveno uživatelem vlamor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S hrůzou jsem si přečetl ty tahanice s německými policisty a mám docela kliku - objednal jsem záchranáře, protože často jezdim po evropě http://www.noze-nuz.com/zachranarske_noze/CT140B.php no a čepel je necelých 8,3 cm, takže možná jeden z tipů, co chtějí nůž do auta. :thumbsup_anim:

Predminuly rok mi v aute nasli nemci otvirak 9,2cm,tri a pu hodky jsem stravil na fizlarne,i kdyz se domluvim nemecky , privezli prekladatele,ale co je na mem pripadu zajimave-----vezl jsem kamose a nuz nasli ve stredovem tunelu.I pres me priznani ,ze nuz je muj,protoze lezel uprostred,obvineni jsme byli oba--------Vychodni nemec zustane naveky vychodni,byla to pouze buzerace.Jezdil jsem pres ten prechod trikrat tydne a vsichni ty fizlove ,me za ty leta ,dobre znali.Prisel jem o kudlu a vyhrozovali 1500 euro.Za dva mesice,nam prisel papir,ze na nas kaslou a promiji nam to.

Odkaz ke komentáři

MAM PROSBU ...

Jelikoz se v nozich absolutne nevyznam a nechci kvuli tomu zakladat nove vlakno, tak Vam to tady trochu zaplevelim. Potrebuji od Vas, kteri mate zkusenosti radu, kde vybrat a koupit slusne kuchynske noze za rozumny peniz (dobry pomer cena/vykon). Manzelka me uz nejaky patek zada o vymenu krajeciho parku v nasi kuchyni, meli jsme asi deset let zn. Solingen a noze byli fajn, ale uz to chce asi upgrade. Mrknete se na toto, zajimalo by me, zda je to dobre, ci jde pouze o marketingove zvasty. Diky vsem za kazdou radu.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO?
MAM PROSBU ...

Jelikoz se v nozich absolutne nevyznam a nechci kvuli tomu zakladat nove vlakno, tak Vam to tady trochu zaplevelim. Potrebuji od Vas, kteri mate zkusenosti radu, kde vybrat a koupit slusne kuchynske noze za rozumny peniz (dobry pomer cena/vykon). Manzelka me uz nejaky patek zada o vymenu krajeciho parku v nasi kuchyni, meli jsme asi deset let zn. Solingen a noze byli fajn, ale uz to chce asi upgrade. Mrknete se na toto, zajimalo by me, zda je to dobre, ci jde pouze o marketingove zvasty. Diky vsem za kazdou radu.

na úvodní straně chronomagu něco vybereš, možná i nějaký kastról pořídíš :sweatdrop:

Odkaz ke komentáři

MAM PROSBU ...

nějaké články jsou o keramice tady a tady nějaký test

Odkaz ke komentáři

Případně TADY a TADY jsou testy kuchyňských nožů. :thumbsup_anim:

Doplním - koupil jsem ten japonský, jak ho doporučuje majitel stránek a pak kershaw. Kershaw nevypadá nic moc, ale výborně se drží, menší japonec lehce rezne a lehce smrdí ocelí (kershaw ne) - zato krájí jak čert a díky své velikosti je bezva na zeleninu. Udělal jsem špalíček na nože, mám tam vyfrézovanou ještě jednu přihrádku, asi čeká na keramiku...

PS: taky vám nějaký nůž "smrdí"? :-D

Odkaz ke komentáři

Je dobře, že moderátoři uklízí témata, ale tady smazali i kontakty na pořadatele pražské výstavy nožů. Nejsem takový, bych si všechno opisoval na papírky, prosím o vrácení nebo znovuvložení (Traveller?)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...