Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

před 1 hodinou, zceyee napsal:

Nemel tam byt konvex? :D

...pán je puntičkář 🤪 Ne, máš samozřejmě pravdu, více mi ale vyhovuje klasický flat, lépe drží ostří, třebaže je náchylnější na poškození, nemám ho ale na těžkou práci tak to neřeším.. :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, prizak napsal:

Ahoj, kdo brousil? Pokud ty sám, co používáš? Pěkný  den přeju.

Ahoj, ano, moje práce.. V tomto případě Tormek T8 a následně kůže s pastou na dotažení, doleštění.. :) 

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Axel napsal:

Ahoj, ano, moje práce.. V tomto případě Tormek T8 a následně kůže s pastou na dotažení, doleštění.. :) 

T8 👍 ... SG250 do 1000 grit a pak kuze nebo pouzivas kuzi i po SJ250? (ptam se pac po tom SJ mi nedava moc smysl).

Odkaz ke komentáři

před 38 minutami, zceyee napsal:

T8 👍 ... SG250 do 1000 grit a pak kuze nebo pouzivas kuzi i po SJ250? (ptam se pac po tom SJ mi nedava moc smysl).

Používám zatím jen DF250 a následně SJ250, budu ale dokupovat DE250, protože ten skok mezi nimi je docela velký a DF 250 až moc agresivní.. Obtahování na kůži není už nutný, ale je to alternativa jednak pro doleštění fazety, a pak to ostří je zkrátka jiný..   Nemyslím teda origo obtahovací kotouč od Tormeku finish dělam už z ruky, kůží nataženou na rovným, tvrdým prkně.. Ideálně s jemnou pastou (nebo diamantem ve spreji ap.) a nakonec bez pasty :) 

Odkaz ke komentáři

Lovecká kudla od Helle (Alden), ocel 12C27, nůž měl mít továrně scandi výbrus, naživo trochu zklamání, protože to byl konvex, linie nejasná, přebroušeno na 40° flat, jelikož ten jejich "scandi výbrus" vycházel na rovných 30° (vrcholových) což je pouhých 15° na stranu.. Takže úhel na kuchyňský nůž :)

HELLE_2.jpg?ver=0 

Odkaz ke komentáři

před 16 hodinami, Axel napsal:

Používám zatím jen DF250 a následně SJ250, budu ale dokupovat DE250, protože ten skok mezi nimi je docela velký a DF 250 až moc agresivní.. Obtahování na kůži není už nutný, ale je to alternativa jednak pro doleštění fazety, a pak to ostří je zkrátka jiný..   Nemyslím teda origo obtahovací kotouč od Tormeku finish dělam už z ruky, kůží nataženou na rovným, tvrdým prkně.. Ideálně s jemnou pastou (nebo diamantem ve spreji ap.) a nakonec bez pasty :) 

Sandor nekde ukazoval ze po SJ nedava smysl prave kuze, protoze je hrubsi (teoreticky by pak mohl nuz byt rezivejsi, jako pilka, ale ne ostrejsi). Ten SG kotouc (defaultni) ma dve variaty pri pouziti toho kamene z nej lze udelat ekvivalent Gritu 220 a 1000. A u hrubeho SG (tedy 220 grit) .. mam problem s velmi pomalym ubiranim materialu (hlavne teda u dlat) a celkove nozu z tvrdych oceli (k nim mam hlavne tormek, ty mekky ocele to ubira jak maslo), treba ZDP-189. Dokazal bys porovnat ten diamantovej DF250 s SG250 co se tyce ubirani materialu? Ja se prave rozmyslim mezi tim diamantovym s gritem 600 a SB-250 ..

edit: Jinak se divim ze je to takovy skok z DF na SJ .. z SG na SJ je to celkem v pohode a na SJ staci par tahu a fazeta je zrcadlo (a to je z 1000 na 4000 grit).

Upraveno uživatelem zceyee
Odkaz ke komentáři

před 14 minutami, OndraPod napsal:

Paráda! Co je zač ten neck? Takovéhle nože mám jako EDC nejraději ;)

Biftek_by_Zelva_Daisycutter_07.jpg

Je to nejaky domodilo odvezeno z US byli 3 noze za 20USD tento a Spiderco + nejaka rybička🤣 Co je zač to tvoje moc hezky

Odkaz ke komentáři

V 13. 2. 2024 v 19:07, Axel napsal:

Moc ti děkuju za odpověď, já mám většinu nožů od COLD STEEL a ocel S35VN. Ta je moje oblíbená a uvažuji právě o koupi nějaké soupravy na broušení. Uvažoval jsem od firmy KMFS, lidi si to chválím ale TORMEK mě láká, i když nevím, jak to mému ,,zástupci pro věci finanční" vysvětlím 🙂 :-). Ta zrnitost, co píšou prodejci - brusný kotouč SG-250 (zrnitost 220) ale není echt zrovna, že? Ty jsi dokupoval nějaký kotouč? Nezlob se, ale docela by mi to pomohlo. Díky zatím, pěkný den.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...